Зошто жените возачи мразат други жени возачи?

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha123
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Локација
Скопје
Не дебатираме за тоа дали жените се добри или лоши возачи. Дури и мене ми се случило да речам: „Цццц види ја што прави бе...Тоа ти е, жена“.
Мене ме интересира, зошто има толкава нетрпеливост меѓу жените возачи во сообраќајот. На пример, ако вози жена и ако некој маж со поглед (ишарет) ја замоли да го пушти да влезе во лента, голема е веројатноста да го пушти, но ако истото го направи жена возач, шансите се еднакви на... Хммм, да размислам...:confused: Има уште еден куп примери кои не иде да ги набројувам затоа што ќе нема крај.
Јас имам возачка култура (освен со таксисти :rolleyes: ), но ме интересира дали ова со жениве е резултат на љубомора, надменост, без памет...

:pos: Ајде бе само ако го фатам и стигнуваш до колата гледаш ајде бе тоа ти било жена :cautious: и фацата ти е одма ваква >> :cautious: <<

Инаку да не биде за потценување има доста добри жени кои знаат многу вешто да возат автобомобил за разлика од некои други машки кои врскаат немаат од возење во глобала различно е на секој возењето но има и такви млитави кои возат со 30 km Инаку жена да пушти жена во лента е тогаш не би рекол дека ја пуштил тоа тие исто и на други полиња а причината е XxX :icon_mrgr: А иначе не е само тоа кај жените туку и кај мажите еве мене ми е чест повеќе да пропуштам жена отколку некое машко

А кој вика дека жените возачи мразат други возачи?

Io, второпостирачот.
Јас викам дека жените од некоја (за мене уште нејасна) причина мразат кога вози ЖЕНА од другата страна, ко да гледаат најголем непријател...

:pos: Ајде бе само ако го фатам и стигнуваш до колата гледаш ајде бе тоа ти било жена :cautious: и фацата ти е одма ваква >> :cautious: <<

Инаку да не биде за потценување има доста добри жени кои знаат многу вешто да возат автобомобил за разлика од некои други машки кои врскаат немаат од возење во глобала различно е на секој возењето но има и такви млитави кои возат со 30 km Инаку жена да пушти жена во лента е тогаш не би рекол дека ја пуштил тоа тие исто и на други полиња а причината е XxX :icon_mrgr: А иначе не е само тоа кај жените туку и кај мажите еве мене ми е чест повеќе да пропуштам жена отколку некое машко
Јас пропуштам мажи и жени само ако дадат жмигавец или ако ми покажат со поглед. Не гледам дали е машко или женско, но тоа не било случај со мене. Освен маж, ова време колку што сум возач (а не е малку) не сум дочекала жена да ме пропушти или да наидам на разбирање. Па добро зарем до толку комплексите раководат со луѓево?
--- надополнето: 16 април 2013 во 18:21 ---
Јас мразам и мажи и жени возачи во Скопје, не дискриминирам полово.
Да, познавам луѓе од другите градови од МК што намерно не доаѓаат со кола или ако доаѓаат ја паркираат на влез на Скопје и си тераат работа затоа што не сакаат да се нервираат со сообраќајот, и сосем ми е оправдано. Исто ко што јас не би се нафатила да возам во Истанбул на пример.

Да пуштам пред мене жена па да чекам 2 семафори заради неа нема шанси. Повеќе пати ми се случило и не пуштам жени ако побараат да се префрлат на друга лента пред мене.

Да пуштам пред мене жена па да чекам 2 семафори заради неа нема шанси. Повеќе пати ми се случило и не пуштам жени ако побараат да се префрлат на друга лента пред мене.

Хејтер :pos:

Абе каков хејтер. Ќе ја пуштам пред мене па ќе се загледа некаде ете ти отиде семафорот. Или недај боже да почне да се шминка. Минимум 2 семафори отидоа.
Сум се заколнал дека нема да пуштам повеќе жени пред мене и готово. :cool:

Да не е нешто грешка, обично жените возачи се омразени :icon_lol:

Да, познавам луѓе од другите градови од МК што намерно не доаѓаат со кола или ако доаѓаат ја паркираат на влез на Скопје и си тераат работа затоа што не сакаат да се нервираат со сообраќајот, и сосем ми е оправдано. Исто ко што јас не би се нафатила да возам во Истанбул на пример.
Мене па баш ми е симпатично возењето низ Ск.Ко‘ во видео игра, само малку пореално, испробуваш рефлекси и то.А сега со најновите украси, како низ Дизниленд :)

А културата на возење е скоро сегде иста, Скопје е малку поголема гужва поради слабата инфраструктура.Исти таленти гледаме и низ Скопје и низ Кратово и низ Струмица.Правила на кружен тек, предност во раскрсница без семафори и особено жмигавци...шо беше ова?
Уште полошо, во таква ситуација и возачите со генерално почитување на правила делумно се претопија во овие друмски разбојници...

Јас па на нив најмногу пазам, тешку лудаци се таксистите (за дивите зборам)
Таксистите се посебна група на лудаци. Не знам ама ваљда полагаат некој вонреден испит за да возат така ко што возат, јас друго објаснување немам...:sick:

А тие таксистите се посебна раса, незнам во која категорија да ги ставам ама едноставно се трудам на секој начин да ги избегнувам.

А која ситуација е дури се возиш со нив, најголем дел се жалат како ги казнувале за ништо, другите лошо возеле и такви предавања.Секоја чест за исклучоци.
А скутерџии???Поомразени ми се од таксисти, од десна страна ќе излезат пред тебе и ќе завртат лево :facepalm: И како мислат дека ако застанат меѓу 2 коли на семафори, ќе бидат сигурни во таа позиција?:tapp:

Не дебатираме за тоа дали жените се добри или лоши возачи. Дури и мене ми се случило да речам: „Цццц види ја што прави бе...Тоа ти е, жена“.
Мене ме интересира, зошто има толкава нетрпеливост меѓу жените возачи во сообраќајот. На пример, ако вози жена и ако некој маж со поглед (ишарет) ја замоли да го пушти да влезе во лента, голема е веројатноста да го пушти, но ако истото го направи жена возач, шансите се еднакви на... Хммм, да размислам...:confused: Има уште еден куп примери кои не иде да ги набројувам затоа што ќе нема крај.
Јас имам возачка култура (освен со таксисти :rolleyes: ), но ме интересира дали ова со жениве е резултат на љубомора, надменост, без памет...
Јас па на нив најмногу пазам, тешку лудаци се таксистите (за дивите зборам)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom