Што знам, оплодувачка конкуренција ваљда. Интересна работа е што тој антагонизам насекаде го приметувам, жена на жена е змија. Најочигледен пример ми бил половата структура во работните односи на релација претпоставен-вработен. Не било проблем кога маж е претпоставен на маж, маж претпоставен на жена, изненадувачки и жена кога е претпоставена на маж исто така немало проблеми од типот на-Жена мене ќе ме команда. Ама тоа што ме изненадило е жена претпоставена на жена. Во таква ситуација по некоја логика сум очекувал да има некоја солидаризација по пол па дури и фаворизација не би ме изненадила. Во пракса е баш обратното, очи ќе си ископаат и не можат органски да се поднесат. Тоа и кај другарствата сум го приметил, ни оддалеку не се споредува силината на машко-машко другарство со женско-женско. Кај ова второво многу често сум приметувал притаен завидлук, омраза, љубомора кога едната е сингл а другата има дечко, па дури и посакување на нејзиниот дечко. Исто така трачарење, забивање нож во грб, лицемерие и слично. А и Б се добри другарки од детство, од страна гледано делуваат неразделно. Имаат и заедничка другарка В. Кога А е со В, а Б не е присутна тие неа (б) ја оговараат, каква сељанка била, со кого се плескала и тако даље.
Како што и многу пати сум пишал во љубов и секс, иако делуваат како послабиот пол, емотивни, плачливи, хуманитарни, социјални и слично, длабоко во себе жените се егоцентрични макијавелистички опортунистки, за кои се' па дури и другарките, дечковците и сопругот се само орудија или средства што се заменливи кога ќе се потрошат. Ништо не се суши побрзо од женска солза, и ништо не е поопасно од женска суета само што тоа никогаш нема да го признаат, туку притаено и змијски ќе делуваат против вас. Дури и низ историјата во убиствата било така. Маж предизвикувал на двобој првично со мечување, а отпосле и со револвери кога истите биле измислени. Жените биле тие што ти тураат отров у храната додека навидум те сакаат, спијат со тебе, па дури и деца ти раѓаат.
И форумски примери има за ова многу, ама тука ќе ја завршам мислата

.