Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
А да си пишеш на Гугл ќе ти извади листа за цел век да гледаш филмови, нели ти е попаметно?
ovde pubaj predlozi mi davate :p inace nadvor od temava pred nekoj den go pustiv Dogville ama posle 15 min go iskluciv mn cuden film i dosaden nemase sansi 3 sati da go izgledam.. dali vredit da se izgledat?

ovde pubaj predlozi mi davate :p inace nadvor od temava pred nekoj den go pustiv Dogville ama posle 15 min go iskluciv mn cuden film i dosaden nemase sansi 3 sati da go izgledam.. dali vredit da se izgledat?
Неееееееееееееееееееее не хејтај такви филмови бе.
Догвил, Меланхолија и остали филмови што ги сметаш за досадни а имаат добри критики не....
Ако не ти се допаднал филмот не споделувај на форумов и keep it to yourself.
А филмот кога веќе си го почнал догледај го, нема причина зошто да не го гледаш до крај :)

nova tura Thriller/Mystery filmcinja ? ne baram mn okolu 10tina-15 ke zavrset rab, po moznost poteski da se i po nekoj twist/mindfuck
Еве ти од едно програмче што имам movie label, филмови што имаат мистерија и трилер според имдб, и што ми се над 6 оцена од коа почнав да евидентирам пред 4-5 години :)...
http://www.2shared.com/document/TfOKRVz6/филмови.html

Еве ти од едно програмче што имам movie label, филмови што имаат мистерија и трилер според имдб, и што ми се над 6 оцена од коа почнав да евидентирам пред 4-5 години :)...
http://www.2shared.com/document/TfOKRVz6/филмови.html
mojs da mi gi napisis pubajte spored tebe poso nemozam da go spustam.. i dajte drugive clenoj jaki psiholoski trileri

mojs da mi gi napisis pubajte spored tebe poso nemozam da go spustam.. i dajte drugive clenoj jaki psiholoski trileri
Од тие што ги имам гледано би ти препорачал :
-The Machinist
-Memento
-Black Swan
-Lost Highway
-Shutter Island
-Se7en
-American Psycho
-Identity
-Falling Down
-Primal Fear
-Mulholland Dr.
-Blue Velvet
-Jacob's Ladder
-Barton Fink

Ѕирни ги овие па сподели впечатоци после. (y)

Прашање дали вреди филмот Name of the Rose и да вреди да се потрошат 2 часа гледајќи го ?

Јас го исклучив после 20 и така си остана во следните 6-7 месеци. После ме фати криза за филм, почнав да копам по компјутерот, излезе филмот од некаде и го изгледав. Лесно во мои топ 10 на сите времиња.

Слабо активност у подфорумов за документарци бе
Само што се отвори и толку. Поинаку го имав испланирано уште порано кога баравме од Ацид да се отвори. Презафатен сум во овој период, штом ќе можам ќе отворам 20-на жанровски теми со добар вовед и ќе се развие дискусија.

Ах што не сум режисер :D
--- надополнето: 19 април 2013 во 04:35 ---

Кога се жалев за екстремно нереалните акицони сцени, ми викаа дека сум претерувал, "Бетмен е мора да биде нереално" само што ова е смешно, во стил на филмови со буџет од 10.000 евра, не за филм на Кристофер Нолан....значи beyond amateur сцени.

многу површно направен филм од страна на таков режисер, не само акционите сцени него и толку дупки и нелогичности има (ова исто како за Прометеус да пишувам :D ) и крајот глуп...

Пробав да го гледам последниот филм на Том Круз (мислам дека Обливион уште не е излезен) Jack Reacher и стигнав до пола и доста ми беше. Очаен филм со клише приказна, мизерни дијалози и катастрофална глума.

Човекот кој не му се плаши на животот и покрај невообичаено тешки борби, само тој е посилен од животот и никој друг.
Тој потекнува од проблематично семејство, неговиот татко, Чарлс Ривс, е уапсен поради дилање на дрога кога Кијану имал 12 години. Мајка му е стриптизета, а по преселувањето во Канада, тој имал неколу очуви.
Неговата девојка умира на негови раце во сообраќајна несреќа, а планирале да се венчаат за брзо време. Пред тоа таа исто така го изгубила бебето. Оттогаш Кијану избегнува врски и не сака да има деца.
Тој е единствениот од сите актери од Холивуд кој нема вила. Тој вели: „Живеам во апартман и имам сè што ми треба, зошто би избрал огромна празна вила?“
Еден од неговите најдобри пријатели Ривер Феникс, умира од предозирње, во истата година татко му на Кијану е уапсен повторно. Неговата сестра била болна од леукемија, но денес е излечена и тој донирал 70% од својот приход од Матрикс филмовите на сите болници кои лекуваат од леукемија.
На еден негов роденден тој отишол во продавница за торти, си купил торта и јадел сам. Ако некој негов фан би седнал со него, тој би го понудил со дел од торта. Тој нема лично обезбедување и не носи фенси облека.
Постоеше една интернет манија наречена “Sad Keanu“ која го прикажуваше Кијану како секогаш тажен. Тој на тоа имаше изјавено: „На вас ви е потребно да бидете среќни за да живеете, на мене не“.

Вистински пример за силен и во секоја смисла прав човек, кој животот го гледа со други очи... Оваа приказна за неговиот живот остави силен впечаток кај мене. :cuc:
извор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom