Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Ej gleam na SK sea ima repriza sto znaci deka davale, ja na strimovi se baftam so slika ko na spotovine na youtube pred 5 godini :facepalm:
Abe ke ne umrat ovie ej, ke ne umrat, Kobe koga e najpotrebno ama i vo najzaebaniot moment se povredi, ubavo sega rekoa komentatorive na SK, prasanje e ziv dali ke izleze od ovaa sezona.
Neznam, individualniot kvalitet presuduva, gi vadi, gi nosi, inace uzasni se od aspekt na trener i onaa filozofija koja ja nametnuva brkot. Vcera imaa golema sreka, ama so vakov pristap ednostavno nemaat teoretska shansa protiv '' golemite ''.

edit, sea be vidov ova so Kobe, BRK, MAMICATA U PICKA DA TI JA EBAM, U KORENOT TALIJANSKI DA TI SE POSERAM. Prasanje na vreme bese ova koga ke se desi, koga rotiras 7 igraci cela sezona se znae sto se desava bre, mrsul eden gaden, veterani se u prasanje, a i da ne se, ne e izvodlivo covecko telo da izdrzi vakov napor. Sve mu ebam.
Абе не зезај зар давале на ск:tapp:,па коа ќе ми текне имаше мислим најава дека ќе го даваат,ама после глеам квалификации Шангај пишуваше.Тоа е програмата им е:гомце:.

На SKPrime беше утакмицава. Јас ја гледав на стрим со шпански коментатори и едниот од нив рече: Блиску е Холивуд од Стејплс, впрочем е само на неколку чекори. Ако случајно дојдат до ситуацијаа да немаат идеа за нов филм, слободни нека ја изгледаат 4/4 од овој натпревар. После победата над Мајами од прошлата сезона кога Коби носеше маска на победа вака „лудо“ не и сум се израдува, едноставно после сирената да бев таму со сигурност ќе заплачев, дека олку малери не се сеќавам дали некоја екипа имала во тек на една сезона.

550306_510025282367135_1143996807_n.jpg

Не заебавај сеа и ти, и по цела сезона трае опоравувањето од кинење на ахиловата тетива. Заебана повреда е ова.
Не дека не е сјебана повреда, али не можеш да споредиш Ахилова тетива со предни вкрстени лигаменти на колено, налик повредата на Дерик Роуз. Мислам дека си грешка со тоа дека треба цела сезона за опоравување од ваква повреда, 2 или 3 месеци беше стандардното време за опоравување, али земи го со доза на резерва ова затоа што не сум 100% сигурен. Башка и многу беше глупо прашањето, дали мислиш дека ќе можеш да играш или ќе ја завршиш кариерата, новинари глупи. У сета таа разочараност они најдоа тоа да го прашаат.

Не дека не е сјебана повреда, али не можеш да споредиш Ахилова тетива со предни вкрстени лигаменти на колено, налик повредата на Дерик Роуз. Мислам дека си грешка со тоа дека треба цела сезона за опоравување од ваква повреда, 2 или 3 месеци беше стандардното време за опоравување, али земи го со доза на резерва ова затоа што не сум 100% сигурен. Башка и многу беше глупо прашањето, дали мислиш дека ќе можеш да играш или ќе ја завршиш кариерата, новинари глупи. У сета таа разочараност они најдоа тоа да го прашаат.
Значи вака искината тетива никако неможи да се спореди со вкрстени скинати лигаменти како прво ќе ви кажам за вкрстените лигаменти повредата. Татко ми порано играше професионален ракомет за Тут-Ком Прилеп после повеќе истегнувања на лигаментите на двете нозе кога одел на шут бил одтурнат во воздух од страна на играч на Вардар кога паднал му отекло коленото и итно после преглед во Прилепскава чкарт болница бил префрлен во Бања Лука во Босна и Херцеговина каде му кажале дека ако воопшто сака да оди на постари години и да не остани инвалид ќе мора да престане да се занимава со ракомет сега се понови процедурите и незнам како иде операцијата на вкрстени лигаменти ама знам во тоа време некаде мислам било 94та година не ме земајте за сигурно тогаш му зеле од коскената срж за да ги спојат наново лигаментите и му е вметнат силиконски штраф да ги држи заедно и од тогаш па наваки неможи нормално да трча или слично. Значи сакам да кажам дека со скинати вкрстени лигаменти се завршува не сезона туку кариера, од друга страна пак имам другар кој кога еднаш игравме баскет во една сала ја скина ахиловата тетива после операцијата со наши стандарди одсуствуваше 6 месеци и после 6 месеци сеуште не е сигурен на двочекор предна промена и сл. така да оваа повреда ќе има големо влијание на нашиот херој КОБИ но мислам дека идната сезона некаде пред ол стар брејкот ќе ја поврати формата затоа што не е обичен човек како сите др, уште еднаш ќе напоменам тој е КОБИ БРАЈАНТ! за сега што ќе биде нека биде сум бил оптимист и така и ќе останам имаме уште 3ца ол стари во тимов белким ќе им се разгори срцето за Коби а до идната сезона со господ напред со нови сили атакуваме на топ 3 во Запад! "If you see me in a fight with a bear, prey for the bear". Ive always loved that quote. Thats "mamba mentality" we don't quit, we don't cower, we don't run. We endure and conquer. MAMBA FOR LIFE!

Значи вака искината тетива никако неможи да се спореди со вкрстени скинати лигаменти како прво ќе ви кажам за вкрстените лигаменти повредата. Татко ми порано играше професионален ракомет за Тут-Ком Прилеп после повеќе истегнувања на лигаментите на двете нозе кога одел на шут бил одтурнат во воздух од страна на играч на Вардар кога паднал му отекло коленото и итно после преглед во Прилепскава чкарт болница бил префрлен во Бања Лука во Босна и Херцеговина каде му кажале дека ако воопшто сака да оди на постари години и да не остани инвалид ќе мора да престане да се занимава со ракомет сега се понови процедурите и незнам како иде операцијата на вкрстени лигаменти ама знам во тоа време некаде мислам било 94та година не ме земајте за сигурно тогаш му зеле од коскената срж за да ги спојат наново лигаментите и му е вметнат силиконски штраф да ги држи заедно и од тогаш па наваки неможи нормално да трча или слично. Значи сакам да кажам дека со скинати вкрстени лигаменти се завршува не сезона туку кариера, од друга страна пак имам другар кој кога еднаш игравме баскет во една сала ја скина ахиловата тетива после операцијата со наши стандарди одсуствуваше 6 месеци и после 6 месеци сеуште не е сигурен на двочекор предна промена и сл.
Види, јас сум ја испомешал метатарзалната коска со Ахиловата тетива, баш сеа гуглав. Метатарзална е навидум полесна повреда, за неа треба помал период, додека за Ахиловата тетива треба доста време, негде околу 6 месеци, зависи од човекот тоа. Значи и ти и Ванлок сте во право, моја грешка пак ќе речам се испомешав со другава повреда.
Ќе се врати Коби, убеден сум во тоа, мислам дека ќе биде спремен на почетокот на новата сезона или во најлош случај негде накај Нова Година.

Види, јас сум ја испомешал метатарзалната коска со Ахиловата тетива, баш сеа гуглав. Метатарзална е навидум полесна повреда, за неа треба помал период, додека за Ахиловата тетива треба доста време, негде околу 6 месеци, зависи од човекот тоа. Значи и ти и Ванлок сте во право, моја грешка пак ќе речам се испомешав со другава повреда.
Ќе се врати Коби, убеден сум во тоа, мислам дека ќе биде спремен на почетокот на новата сезона или во најлош случај негде накај Нова Година.
Со ова одсуство на Коби ќе се докажи правата вредност и борбеност на Двајт и компанија. А дајбоже да не кобам ама има и можност од тоа ако се случи да одкачи тромб бидејќи често се случува и тоа при ваква повреда можи да одсуствува и цела сезона како што рече Ванлок ама не верувам дека таков е случајот овде.

Ма кој топ 3, неам желба за глеање кошарка сеа.
Се чуствувам ко фан на леброн.. еден играч и тоа е тоа.

Ова само ми кажува колку ќе сум бил неспремен да глеам нба по ерата на Коби.
Некако ми нема смисла, без неговото присуство..

Што ќе глеам во Лејкерс сеа, ќе го нема Коби со неговото себичење на крај, со мрднатите потези, со лапањето на дресот..
Сеа у Лејкерс останува кловнот, што ми е страф да ги глеам следниве две, да не се насмее пак, па и без телевизор да останам...
Па и бркот ќе треба да го глеам, како со тоа празната глава пробува нешто да викне и да мафне, демек ќе смени..
Единствено нешто што вреди уште е крикот на нежниот..

Имав еден пост на темава, со песна од монти пајтон - секогаш гледај на ведрата страна на животот.. не се испаѓа од нба. Нареднава година ќе нема ведра страна.

Со ова одсуство на Коби ќе се докажи правата вредност и борбеност на Двајт и компанија. А дајбоже да не кобам ама има и можност од тоа ако се случи да одкачи тромб бидејќи често се случува и тоа при ваква повреда можи да одсуствува и цела сезона како што рече Ванлок ама не верувам дека таков е случајот овде.
Криво ми е што се деси ова на крај на сезонава. Да се десеше у јануари, кога веќе се тргна низ брдо, немаше олку да ме погоди.
Со наредниве 2 утакмици, нема да видиме колкава е борбеноста на кловнот и останатите.. ништо нема да видиме. Само да не ја видам насмевката и кезењето на Двајт, пошто тоа ќе му биде крајот.

Ма кој топ 3, неам желба за глеање кошарка сеа.
Се чуствувам ко фан на леброн.. еден играч и тоа е тоа.

Ова само ми кажува колку ќе сум бил неспремен да глеам нба по ерата на Коби.
Некако ми нема смисла, без неговото присуство..

Што ќе глеам во Лејкерс сеа, ќе го нема Коби со неговото себичење на крај, со мрднатите потези, со лапањето на дресот..
Сеа у Лејкерс останува кловнот, што ми е страф да ги глеам следниве две, да не се насмее пак, па и без телевизор да останам...
Па и бркот ќе треба да го глеам, како со тоа празната глава пробува нешто да викне и да мафне, демек ќе смени..
Единствено нешто што вреди уште е крикот на нежниот..

Имав еден пост на темава, со песна од монти пајтон - секогаш гледај на ведрата страна на животот.. не се испаѓа од нба. Нареднава година ќе нема ведра страна.
Не биди па и ти па толку песимиста ако не заборави тој смешниот што го викаш се враќа во старата форма повреда на грб е сериозна работа а и таков е Двајт се смее како и повеќето играчи моментално во НБА затоа што во новава ера се изгуби шмекот како порано и натпреварувачкиот дух порано играчите не беа само противници беа ривали а такви играчи со таков менталитет се останати само тројца моментално без респект кон противникот па кој сака нека е а тие се КОБИ БРАЈАНТ, Кевин Гарнет и Тим Данкан никој др. така да немој да бидиш толку негативен реалноста е дека дали сега дали после Коби ќе го нема а иднината на франчизава ќе биде во Двајт никој друг туку тој "смешниот" што го викаш биди малце позитивен мене ми се распадна срцето сабајле кога прочитав дека ја скинал ахиловата тетива ама што е тоа е. Just stay strong.

Не биди па и ти па толку песимиста ако не заборави тој смешниот што го викаш се враќа во старата форма повреда на грб е сериозна работа а и таков е Двајт се смее како и повеќето играчи моментално во НБА затоа што во новава ера се изгуби шмекот како порано и натпреварувачкиот дух порано играчите не беа само противници беа ривали а такви играчи со таков менталитет се останати само тројца моментално без респект кон противникот па кој сака нека е а тие се КОБИ БРАЈАНТ, Кевин Гарнет и Тим Данкан никој др. така да немој да бидиш толку негативен реалноста е дека дали сега дали после Коби ќе го нема а иднината на франчизава ќе биде во Двајт никој друг туку тој "смешниот" што го викаш биди малце позитивен мене ми се распадна срцето сабајле кога прочитав дека ја скинал ахиловата тетива ама што е тоа е. Just stay strong.
Да дека претерувам со песимизмот се слагам, ама ја не го глеам Двајт како можен заменик на Коби. Да не го вртиме муабетот што се праи цело време, ќе видиме што ќе се случува.. па кој ќе испадне во право.
Муабетот ми е дека моментално Коби беше 98% од Лејкерс. Без него и покрај 3 ол-стар играчи, сме послаби од скоро сите тимови.
Како фан на Лејкерс (глорихантер) неможам да се помирам со тоа Лејкерс во наредната сезона да не влезе како претендент на титула.
Премногу алки ќе се распаднат што ги држеше самиот Коби, криво ми е што сето тоа нема да се види пошто за 2 утакмици ни завршува сезоната.

Гризни си го јазикот бе. :D Надеж ми влева што Коби е неверојатен спортист, играл со милион повреди, скршен прст, повредено рамо, исчашен зглоб, па не знам зошто не би верувал дека може да ја надмине и оваа повреда. Нормално далеку посериозна е од претходните што ги набројав али еден е Мамбата, у неговата психа го има вградено зборот УСПЕХ. Гладен е за победи и титули, ќе се врати посилен од било кога.

Да дека претерувам со песимизмот се слагам, ама ја не го глеам Двајт како можен заменик на Коби. Да не го вртиме муабетот што се праи цело време, ќе видиме што ќе се случува.. па кој ќе испадне во право.
Муабетот ми е дека моментално Коби беше 98% од Лејкерс. Без него и покрај 3 ол-стар играчи, сме послаби од скоро сите тимови.
Како фан на Лејкерс (глорихантер) неможам да се помирам со тоа Лејкерс во наредната сезона да не влезе како претендент на титула.
Премногу алки ќе се распаднат што ги држеше самиот Коби, криво ми е што сето тоа нема да се види пошто за 2 утакмици ни завршува сезоната.
И јас како тебе сум таков фан и се освен титула за мене е неуспех но мислам другава сезона со фул тренинг камп и подготовки можат да имаат добар скор пред да се врати Коби а потоа кога ќе се врати да атакуваме како претенденти за титула сето е прашање на време ова ќе биде долго лето за нас ќе видиме што ќе се случи само јас верувам во нашиот херој како и оваа франчиза со која израснав...

И јас како тебе сум таков фан и се освен титула за мене е неуспех но мислам другава сезона со фул тренинг камп и подготовки можат да имаат добар скор пред да се врати Коби а потоа кога ќе се врати да атакуваме како претенденти за титула сето е прашање на време ова ќе биде долго лето за нас ќе видиме што ќе се случи само јас верувам во нашиот херој како и оваа франчиза со која израснав...
Вака само бајките завршуваат со среќен крај.
Дека ќе се врати Коби, нема што да праиме муабет. А тоа ќе се врати јачи него икада и такви налик Стевчо муабети, не ми се прават. Доволно ми е мене кариерата да ја заврши со некој базер-битер, а не на овој начин.
Од Коби не треба веќе да бараме да ни носи прстени, уште оваа сезона ни остана да го бараме тоа од него. И ете се жртвуваше за да го исполни тоа.

Дека се ќе се смени преку ноќ (лето), ако не се десат драстични промени, нема.
За да бидеме повторно претенденти за титула, па барем и на папир, треба да се најде што смрди во оваа екипа. Што смрдеше цела оваа сезона.
Тргнувајќи од бркови, кловнови и така натака. Лејкерс треба да опстои и после ерата на Коби. Друг ко Коби нема да најдат, тоа е и повеќе од јасно, а без друг како него, оваа управа и овој тим нема да има светла иднина.
Да веруваме во хепи-енд во ваква ситуација не иде. Скроз не политички, ама ќе верувам само ко ќе има дела.

LA Lakers trainer Gary Vitti confirms Kobe Bryant has ruptured his Achilles tendon following MRI and will be sidelined 6-9 months!
Испадна најлошото можно сценарио. :(:(:(
П.с.
546012_401572346616881_8963910_n.jpg

Скоро истата повреда на Билупс.
Во овој период на кариерата ова е срање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom