Значи неможам да ги сфатам луѓево.
Имавме два македонци во хаг, едниот доби ослободителна пресуда, се врати дома како херој, за подоцна да стане предавник (не ми е јасно како толку им згреши на македонците)
Вториов, осуден, одлежа, и еве го, тазе вратен, ко Александар во Вавилон пречекан.
За пречекот и на двајцата, купишта луѓе се собраа.
А кога талат џафери го прогласија за министер, никој со прст не мрдна. Кога ги продаваат градоначалничките места, никој не се бунтува. Кичево, Струга, Гостивар, Тетово, Дебар, западна македонија ни отиде во неповрат. И никој не се буни.
ахмети си прави што си сака, пак ништо. Бранко е крив цело време. 7 години државата во жив песок тоне, нив Бранко уште им е крив. И Љубчо.
Генералот Стојанче Ангелов со години излегува по телевизиите и се труди да направи нешто. Никој не го слуша. Од штаб што се диктира, само тоа се слуша, мозокот само за украс им е на 70% од младите. Другите 30% веќе се иселија.
Сега се здружи со Бранко и Љубчо, предавник и тој стана.
Е тоа не ми е јасно, и генералот ја бранеше македонија, и Јохан, и Љубе, и многу други, од кои за десетици за жал ги изгубија животите. Некни го гледав видеото на Достоинство за бранителот од Делчево, човекот е во инвалидска количка, му дале оштета, па му ја бараа назад. А ги има многу такви. Друго видео, генералот кај Чуму. Раскажува како бил ранет во арачиново, и чуму му вели, што сега, раскажуваш дека си бил ранет, што ти е поентата, да си го наплатиш тоа?
И сега само Јохан е херојот, се мавате во гради, така е брани држава, билдате патриотизам. Јохан бил во затвор, ок поштувам тоа дека беше невин а го затворија. Но што е со сите други бранители?
Зошто само на некои им се дава поддршка, а на некои не?
Јас на сите капа им симнувам, да бев тогаш полнолетна, може и јас ке се пријавев да одам војска, но од денешна гледна точка, нема шанси
Кај нас е се сведено на политика, штабот што кажува, тоа се прави