Јохан се врати дома! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Се врати што се врати, само да не испадне дежа ву како со Љубе. Нека прави што сака само нека не се меша во полтика, оти ако таму тргне ќе го растргнат како што ајкули растргнуваат фоки.

Многу јаки мисли тој малател албанци но другиот ден некој недолжен македонец бил млатен заради тоа .Секоја реакција има контраефект.
Исто не сум знаел нормален човек не е за војник треба да си луд рекетар.

За Јохан не занм што да кажам осуден е за убиство на цивили е сега прав војник по професија војник професионалец никогаш не убива недолжни цивили.
Другото е да Хашкиот трибунал лаже и Јохан е македонски херој кој не убивал цивили и си ја бранел државата како илјадиниците војници и полицајци во тој период што си ја бранеа.
Во 90-те години Албанци не помислуваа да поминат подалеку од Чаир, а камоли да тепаат некој Македонец.Тоа беа други времиња, други околности.Тогаш Албанците имаа страв во коски од Комити и не смееја да пипнат Македонец, затоа што се враќаше тродупло.Албанците не се плашат веќе , затоа што знаат дека Македонците станаа евтини овци на коишто најбитно во живот им е во петок и сабота да се начукаат, надрогираат, курваат, коцкаат и да изиграваат “урбани“..

Денес кога Македонците се “еманципирани“ и дотерани овци со “европски“ мисли Македонците несмеат да излезат од своите населби и се враќаат со такси.

Не можам да разберам зошто го нарекувате Јохан воен злосторник? Зарем толку е тешко да се сфати дека човекот е ЖРТВА??!!! Јохан и Љубе беа единствени жртви од Македонија кои ја платија цената за туѓите интереси од војната во 2001ва. (се разбира, не ги сметам оние загинати борци). И Хаг е чиста политика! Го ослободи Љубе, како компензација - го осуди Јохан. Но за жал, Љубе не знаеше да ја чува устата затворена и да не се меша каде не му е место, да не спомнува сечии имиња јавно и да си седи дома со семејството. Искрено се надевам дека Јохан ќе биде попаметен. Човекот е страшен патриот и жално е што му се случи тоа. За прославата, немам ништо против, затоа што луѓето имаа можност да се порадуваат, да пречекаат човек кој се залагал за нашата земја во тежок период, небитно како и во која мера, вистината е дека одлежа робија неправедно, затоа што си ја бранеше Татковината и не се кае заради тоа!

Значи неможам да ги сфатам луѓево.
Имавме два македонци во хаг, едниот доби ослободителна пресуда, се врати дома како херој, за подоцна да стане предавник (не ми е јасно како толку им згреши на македонците)
Вториов, осуден, одлежа, и еве го, тазе вратен, ко Александар во Вавилон пречекан.
За пречекот и на двајцата, купишта луѓе се собраа.
А кога талат џафери го прогласија за министер, никој со прст не мрдна. Кога ги продаваат градоначалничките места, никој не се бунтува. Кичево, Струга, Гостивар, Тетово, Дебар, западна македонија ни отиде во неповрат. И никој не се буни.
ахмети си прави што си сака, пак ништо. Бранко е крив цело време. 7 години државата во жив песок тоне, нив Бранко уште им е крив. И Љубчо.
Генералот Стојанче Ангелов со години излегува по телевизиите и се труди да направи нешто. Никој не го слуша. Од штаб што се диктира, само тоа се слуша, мозокот само за украс им е на 70% од младите. Другите 30% веќе се иселија.
Сега се здружи со Бранко и Љубчо, предавник и тој стана.

Е тоа не ми е јасно, и генералот ја бранеше македонија, и Јохан, и Љубе, и многу други, од кои за десетици за жал ги изгубија животите. Некни го гледав видеото на Достоинство за бранителот од Делчево, човекот е во инвалидска количка, му дале оштета, па му ја бараа назад. А ги има многу такви. Друго видео, генералот кај Чуму. Раскажува како бил ранет во арачиново, и чуму му вели, што сега, раскажуваш дека си бил ранет, што ти е поентата, да си го наплатиш тоа?
И сега само Јохан е херојот, се мавате во гради, така е брани држава, билдате патриотизам. Јохан бил во затвор, ок поштувам тоа дека беше невин а го затворија. Но што е со сите други бранители?
Зошто само на некои им се дава поддршка, а на некои не?
Јас на сите капа им симнувам, да бев тогаш полнолетна, може и јас ке се пријавев да одам војска, но од денешна гледна точка, нема шанси
Кај нас е се сведено на политика, штабот што кажува, тоа се прави

Овие од СДСМ кај го испратија во хаг како најглем злосторник па уште и по враќањево го клеветат, епа толку гллупи луѓе не сум видел бе, па маме ли и ебам утре таа децата ќе ми ги учи дека Ахмети бил борец за права и соживот а Јохан убиеци воен злосторник па може и да го направи терорист ништо чудо.
Јас само едно ќе кажам им се поклонувам на сите кој биле во 2001 по ровови и кој го дале животот или се повредени или сепак имале среќа па минале без никкави повреди секако последици имале од тоа што животот им бил на коцка. Ама премногу предавнички политичари имаме од Бранко па до Грујо кој не ги боли кур за тие луѓе туку се змараат само за нивните фотељи како да останат во нив или како повторно да седнат и што ни ја продадоа државата.
Може не бил херој може не бил во овјната ама исапднал маж и пред тие судии галсно и јасно им рекол дека не се покајува за делото што го направил, епа свака ти част што не си им играл по тоа што тие америчките срања го сериврале и што со самото покајување би прифатил дека бил виновен за нешто што му е насамерно демек биле „цивили„ кој случајно спијат дома со пушки и имаат по куќите тон оружје.

Не можам да разберам зошто го нарекувате Јохан воен злосторник? Зарем толку е тешко да се сфати дека човекот е ЖРТВА??!!! Јохан и Љубе беа единствени жртви од Македонија кои ја платија цената за туѓите интереси од војната во 2001ва. (се разбира, не ги сметам оние загинати борци). И Хаг е чиста политика! Го ослободи Љубе, како компензација - го осуди Јохан. Но за жал, Љубе не знаеше да ја чува устата затворена и да не се меша каде не му е место, да не спомнува сечии имиња јавно и да си седи дома со семејството. Искрено се надевам дека Јохан ќе биде попаметен. Човекот е страшен патриот и жално е што му се случи тоа. За прославата, немам ништо против, затоа што луѓето имаа можност да се порадуваат, да пречекаат човек кој се залагал за нашата земја во тежок период, небитно како и во која мера, вистината е дека одлежа робија неправедно, затоа што си ја бранеше Татковината и не се кае заради тоа!

Во право си.
Јохан не е воен злосторник ама пак не е ниту Херој како што го величат некои.Тоа сакам да го кажам јас ама овде има некои напалени патриоти кој не го гледаат тоа.Ама ако ќе им помине за ден-два и после ќе ги видам.

Како нашите истакнати интелектуалци и докажани патриоти го дочекаа доаѓањето на Јохан:)
Ќерка на еден професор кој го плаќаме со државни пари:icon_mrgr:
483415_646642218686138_1156291836_n.jpg
Една професорица кој се плаќа од државни пари:cool:
Biljana Vankovska

Знам дека овој коментар ќе налути мнозина, ама морам да кажам дека оваа држава (или власт) не сака да сфати дека Тарчуловски лежеше во затвор засторено воено злосторство, затоа што беше виновен. Добро е што му ја скратија казната (особено во светлина на оној пазар со амнестијата за злосторствата на УЧК), ама ова со владиниот авион е навистина непримерено... И ако е умен, ќе ја има на ум судбината на Љубе.
Еве една новинарска легенда:P
Sashe Ivanovski

Јохан Тарчуловски е човек кој убил албански цивили... Оние кои го слават и величаат а во исто време бараат да одговара дел од УЧК за злосторствата против цивили уствари се фашисти од најрасипан вид, бидејќи за нив убвивањето на Македонци е недозволиво а убивањето на Албанци е одлична активост според онаа девиза дека само мртов албанец е добар албанец...

Овие од СДСМ кај го испратија во хаг како најглем злосторник па уште и по враќањево го клеветат, епа толку гллупи луѓе не сум видел бе, па маме ли и ебам утре таа децата ќе ми ги учи дека Ахмети бил борец за права и соживот а Јохан убиеци воен злосторник па може и да го направи терорист ништо чудо.
Јас само едно ќе кажам им се поклонувам на сите кој биле во 2001 по ровови и кој го дале животот или се повредени или сепак имале среќа па минале без никкави повреди секако последици имале од тоа што животот им бил на коцка. Ама премногу предавнички политичари имаме од Бранко па до Грујо кој не ги боли кур за тие луѓе туку се змараат само за нивните фотељи како да останат во нив или како повторно да седнат и што ни ја продадоа државата.
Може не бил херој може не бил во овјната ама исапднал маж и пред тие судии галсно и јасно им рекол дека не се покајува за делото што го направил, епа свака ти част што не си им играл по тоа што тие америчките срања го сериврале и што со самото покајување би прифатил дека бил виновен за нешто што му е насамерно демек биле „цивили„ кој случајно спијат дома со пушки и имаат по куќите тон оружје.
Едно-две и одма сдсм е главна тема во секој разговор. Сдсм е крив, ако сдсм не го донесе законот за автентично толкување, ама дежурен кривец за се во државава е сдсм, никако и вмро еднаш да рече наша е кривицата...
Не ги бранам сдсм, нејќам така да ме сфати некој, ама иритира кога ќе слушнеш дека што и да се случи лошо у државава сдсм е крив, а што и да се случи добро мора вмро да е заслужен за тоа.
Иначе другарчињата од брисел, њу јорк и од вашингтон не учат дека ахмети бил борец за права, а Јохан воен злосторник, да не мешаме баби и жаби.
Иначе се слагам со тебе дека од бранко до грујо сите се за никаде, да беа едните или другите патриоти ќе го донесеа барем законот за бранители, колку лош и да беше барем ќе покажеа дека го ценат тоа што бранителите го направиле за Македонија, ама изглеа тој закон беше обид да се сврти главата на народот од некои вистински проблеми. Од толку силење на вмро за тој закон, сеа не се ни спомнува дека некогаш постоела иницијатива, а не па да кажат до каде е носењето.
Криво ми е што вмро си инсталира добар систем у државава за да се одржи на власт, а единствена противтежа е сдсм, партија што реално нема сила нешто поголемо да направи...
Можеби еднаш биле амнестирани, но тоа не значи дека еден ден ема да ги стигне казната.
Да не се лажеме...
Единствено нешто што го поддржувам од се ова што го има кажано за Јохан е дел од изјавата за алџезира вчера јанко што ја пушти, а тоа е делот кај што кажува дека ова со Јохан не е никаква победа, дека за разлика од маркач и готовина, нашиов е осуден и лежеше добри 8 години, и затоа немаме многу што да славиме. Може ние си сметаме дека Јохан е невин, херој, жртва итн. ама во книгите ќе остане запишано дека Јохан е единствениот осуден за злосторства против човештвото на просторите на бивша Југославија...

Абе гледај,во право е и девојкава до некаде.
Јохан технички е осуден за воено злосторство кој се враќа дома после отслужување на казната.
Како таков невкусно е пред светот владата да му организира пречек.
Не навлегувам дали е крив или не.И мене ми е мило затоа што излезе,па макар бил и крив затоа што доста неправди трпат македонците,ама во светот ова не е најдобро гледано.
A koga Hrvatite go precekaa Ante Gotovina so uste pogolemi pocesti i pompa od nasata nekoj im rece nesto? Eve gi vo evropa denes!!!
Nevkusno bilo pred svetot...ti se molam!!!

Се срамам од некои коментари што ги прочитав!:mad:

Добредојде ХЕРОЈУ МАКЕДОНСКИ!

A koga Hrvatite go precekaa Ante Gotovina so uste pogolemi pocesti i pompa od nasata nekoj im rece nesto? Eve gi vo evropa denes!!!
Ама готовина беше ослободен, а Јохан е осуден и неможеш да кажеш дека е исто

....ова го чекав, Готовина....види кој ја пумпаше Хрватска со оружје за таа олуја, кој им дуваше во грб, кој и ден денес ги поддржува, па ставај ги на кантар работите......Европа не ги осудила, па истата смредна Европа на нас ни маваше заушки во Арачиново, Тетово и луѓето што испогинаа и што гинеа - правите херои таму неможат да си ги остварат правата заради ебаната коалиција на Паторот со УЧК и блокадата на законот за бранители....
Имате бе меморија ко аквариумски рипки.....
Им се восхитувате на усташите, многу ви се паметни - херој ли е за тебе некој што се распраал со цивили бе? Ако нив ги оправдувате, ги оправдувате и сите гадни шконтари што ги расселија соседите од Арачиново, Тетово и што уште работат за да ги докрајчат тие што останаа да живеат таму со сите маки....

Сети се на овие луѓе и на тоа кој им даде амнестија на тие што им го направија ова....

images

Да беше прав херој, ни автобус ќе требаше да ме вози, ни шеф да ме уценува пешки ќе одев до Петровец да го пречекувам....

Анте Готовина беше ослободен од сите обвиненија.....има разлика,поприлична.
Едниот одлежа казна,а другиот беше прогласен за невин.

Анте Готовина беше ослободен од сите обвиненија.....има разлика,поприлична.
Едниот одлежа казна,а другиот беше прогласен за невин.
Јасно као дн, коа ке почнат да ми мешат Готовина и Маркач со Јохан тука им ја гледам интелигенцијата, како што кажа првите дваица се ослободени од обвинение Јохан е осуден од истиот дискриминаторски суд, па уште оној Миленко коа видов како дели памет што е ресоцијализација и казнено поправна мерка и на сето тоа видов неколку илјади лајкови, озбиљно се запрашувам где ја живим ?!?!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom