PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Пејпл ќе дојде и во Македонија многу скоро, најави денеска заменик-министерката за информатичко општество и администрација, Марта Арсовска Томовска.
Според неа Македонија е мал пазар и постои можност да се покрие преку Србија која наскоро влегува во Пејпал системот за онлајн купување.
- Последниве две години сме во директни комуникации со Пејпл и се чека само момент. Континуирано е информацијата дека треба да донесат одлука за влегување во регионот. Имаме информации дека ќе влезат во Србија наскоро, изјави Арсовска-Томовска.
Србија како поголем пазар, додаде Томовска, е поинтересна за нив како инвеститори, затоа што инвестицијата во еден таков сложен систем кој треба да се грижи за безбедноста на трансакциите е многу висока. Претпоставувам дека понатаму, во најскора иднина ќе го пренесат практично системот и во Република Македонија.

ИЗВОР: A1ON

Мачкање очи за раја, кои мизерии од земји имаат Пејпал, па дури и дупло помали од Македонија.

Нема врска големината на пазарот, кога меѓу земјите кадешто има пејпал се и острови со по 50 жители.

Абе додека не видам на официјален сајт на пејпал, за мене таа Арсовска Томовска шпекулира.

Пази ја последната реченица. "Претпоставувам" :tapp:
И ја претпоставувам дека утре ќе врне ама ќе видиме. За сега умерено облачно. Инаку пејпал нема да имаме поради следната причина:

„PayPal бараше Народна банка да ја промени регулативата македонски граѓанин да може да има сметка во странство. НБР донесе исклучок во таа одлука. Доколку станува збор за финансиско споредување, како PayPal, македонски корисник може да отвори сметка во странство на која може да има до 2.5000 евра/месечно. Но, PayPal е тој што прави проценки на пазарот, и таа одлука останува целосно во рацете на фирмата која е во приватна сопственост.“, вели Благица Андреева од МИОА.

http://it.com.mk/paypal-pristigna-vo-srbija-samo-makedonija-prodolzhuva-da-cheka/

Ради вакви глупости нема.

Побргу Српски пасоши ќе извадиме отколку легален пејпал. :pos:

Да за глупости од нашиве од горе неможеме да имаме пејпал оти имаат други услови за тоа да се добие сметката бараат да им иде на секој месец извештај од секој корисник а тоа пејпал не го дозволува да ти гледа трето лице сметка.

PayPal во Македонија:tapp::tapp::tapp:.
Ке има ама кога УЈП(Управата за јавна пљачка) ќе престане да ја интересира колку пари имаш во џебот и каде сакаш да ги потрошиш.

Еве што имаше изјавено директорот на пејпал неодамна. Можеби можеме да си ги препознаеме нашите лидери во неговиот одговор.
Интервју со директорот на ПејПал
http://www.engadget.com/2012/12/10/paypal-interview-david-marcus-customer-service/
You see, PayPal is about to embark on what I'd wager is its most risky endeavor ever as a company. No, it's not about expanding to nations where the moods of its leaders are less stable than the currency,:pos: it's about becoming an unmistakable payment option in more than 7 million American retail locations.
Ако сакате да го контактирате, ова е неговиот профил на твитер https://twitter.com/davidmarcus

мојот проблем со пај пал и ебај
ebay.jpg

pay.jpg

пробав пак еден акбел од 1 долар ,а тој дури и во листава не влегува како што е
адаптеров

Мислам дека и нашиве се спремаат за Paypal прво границата за ддв ја спустиле на 22 евра,значи ако порачаш нешто над 22 е ке ти стават ддв 18% + трошкови за известието што ти пратиле лежарина итн...така да за пратка добиена во вредност од 2000 ден платив 600 ден давачки на држава и тоа без царина, недај боже да треба и царина да платиш
што да кажам друго брука невидена,баш сме бедни

Луѓе што е тоа ИБан?
Како да го најдам, прочитав дека е број на сметка ама ако ја внесам фалат уште неколку цифри за да се надополни тоа што треба.
За Стопанска Банка ми треба ИБан како да најдам?

Луѓе што е тоа ИБан?
Како да го најдам, прочитав дека е број на сметка ама ако ја внесам фалат уште неколку цифри за да се надополни тоа што треба.
За Стопанска Банка ми треба ИБан како да најдам?
Тоа е код на банката од која земај е.Се дознава во банка само не знам дали ќе ти го кажат

Тоа е код на банката од која земај е.Се дознава во банка само не знам дали ќе ти го кажат
Ништо кога ја регистрирам картицава (СТБ Интернет Виза) вика неможе таа картица само картици од државите кој страницата ги поддржува.
Ебаму мајката нивна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom