Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Симни ја најновата верзија од Synaptics Touchpad.
Elantech му бил тач падо проблемот е решен.
Инаку јас имам прашање еве веќе 2-3 месеца се обидувам да инсталирам виндоус 7 со UEFI на Аsus К53SV некој да не знае зошто не гo покажува дискот кога почнам инсталација во UEFI. HDD ми е форматиран односно конвертиран во GPT во биосот е вклучено UEFI boot support enabled исто и кога ја вклучам инсталацијата секогаш одберам Boot from selected UEFI device,го следам овој гајд за да направам боотабилно усб но на крајот повторно не ми го препознава хард дискот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Elantech му бил тач падо проблемот е решен.
Инаку јас имам прашање еве веќе 2-3 месеца се обидувам да инсталирам виндоус 7 со UEFI на Аsus К53SV некој да не знае зошто не гo покажува дискот кога почнам инсталација во UEFI. HDD ми е форматиран односно конвертиран во GPT во биосот е вклучено UEFI boot support enabled исто и кога ја вклучам инсталацијата секогаш одберам Boot from selected UEFI device,го следам овој гајд за да направам боотабилно усб но на крајот повторно не ми го препознава хард дискот.

Тапа упатство е тоа на клипот. Прави вака:

1) Симни Windows 7.iso
2) Инстлаирај Windows 7 USB Tool3) Стави USB (препорачливо 8GB)
4) Во програмот одбери го .iso фајлот и USB стикот
5) Почекај да заврши процедурата
6) Бутирај од USB

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Тапа упатство е тоа на клипот. Прави вака:

1) Симни Windows 7.iso
2) Инстлаирај Windows 7 USB Tool3) Стави USB (препорачливо 8GB)
4) Во програмот одбери го .iso фајлот и USB стикот
5) Почекај да заврши процедурата
6) Бутирај од USB
Имам пробано така ама нејќе да бутира во УЕФИ пишува MBR disk not found (GPT is not supported). После ќе пробам повторно па ке видам што ќе биде сега морам да излезам имам работа нешто.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Не, кажи буџет ќе ти кажам што да земеш.
Абе на овја цената му беше 21,400,од прилика до толку паре моем да си дозволим.сеа не барам ја да биде кој знае што,ама барем да моем основните игрице да ѓи играм.Инаку технологијата иде напред и никоаш не моеш да ја стигнеш.А што му фали на овја што сакам да го земем?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Дај предложете добар сервис за чистење лаптоп... ама без аматери, за така можам и сам.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Абе на овја цената му беше 21,400,од прилика до толку паре моем да си дозволим.сеа не барам ја да биде кој знае што,ама барем да моем основните игрице да ѓи играм.Инаку технологијата иде напред и никоаш не моеш да ја стигнеш.А што му фали на овја што сакам да го земем?
Ќе напраемо нов PC не се секирај :D Иначе графичката е тиња, тоа е слабата алка.

Еве ти се од Сет:

CPU: Pentium G1610
MB: Asus P8B75-M LX
RAM: 2x4GB 1600Mhz Kingston HyperX
GPU: Amd 7750 1GB DDR5
HDD: Seagate 500GB
PSU: CM GX Lite 500W

и куќиште ефтино кинеско, околу 22000 ден.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Ќе напраемо нов PC не се секирај :D Иначе графичката е тиња, тоа е слабата алка.

Еве ти се од Сет:

CPU: Pentium G1610
MB: Asus P8B75-M LX
RAM: 2x4GB 1600Mhz Kingston HyperX
GPU: Amd 7750 1GB DDR5
HDD: Seagate 500GB
PSU: CM GX Lite 500W

и куќиште ефтино кинеско, околу 22000 ден.
Е баш ме интересира што викаш за ова,20 илјади,само куќиште:D.Ова би требало да е добро.
  • Intel Core i3-3220 3.3 GHz
  • MB Foxconn H61MXE-V
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • nVidia GT 630 - 4GB
  • DVDRW

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Е баш ме интересира што викаш за ова,20 илјади,само куќиште:D.Ова би требало да е добро.
  • Intel Core i3-3220 3.3 GHz
  • MB Foxconn H61MXE-V
  • 8 GB DDR3 RAM
  • 500 GB HDD
  • nVidia GT 630 - 4GB
  • DVDRW

Не за гејминг не е, нели ти реков дека графичкава е ѓубре :) Или пак оптегни го буџетот едно 50 евра ако го сакаш овој процесор (i3-3220) во конфигурацијата горе што ја пишав.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Не за гејминг не е, нели ти реков дека графичкава е ѓубре :) Или пак оптегни го буџетот едно 50 евра ако го сакаш овој процесор (i3-3220) во конфигурацијата горе што ја пишав.
Е јеби га извини ако сум досаден:D,мене не ми треба некој си кој знае како за игре,туку само основниве игра да моем да ѓи играм,Фифа,Пес,и други ранодм игреЕдни ми викаат за тиа паре супер е,ти ми викаш не чини,и сеа у дилема сум:confused:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е јеби га извини ако сум досаден:D,мене не ми треба некој си кој знае како за игре,туку само основниве игра да моем да ѓи играм,Фифа,Пес,и други ранодм игреЕдни ми викаат за тиа паре супер е,ти ми викаш не чини,и сеа у дилема сум:confused:

За тие игри, добра е.

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Види сега моементално мош да е добар за тие игри ама више од наредната година нема да можеш да ги играеш на 1920*1080 резолуција и се на максимум. Еве фпс од Фифа 2013 ultra:66.2 70 85 ~ 74 fps, а фудбал со помалку од 50-60фпс не се игра. И јас ти ја препорачувам конфигурацијата мастер што ја пишал освен ако играш на помала резолуција како 720p тогаш и таа ти што си ја пишал е во ред.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Имам Epson SX110 Series, во последно време секоја слика во боја ми ја даваше со црвеникава нијанса, сега целосно црвено ги печати речиси сите бои.

На пример сликава ми ја испечати вака.

Како да го вратам во нормала, може да се промени нешто во опциите или е некој хардверски проблем на печатарот?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Имам Epson SX110 Series, во последно време секоја слика во боја ми ја даваше со црвеникава нијанса, сега целосно црвено ги печати речиси сите бои.

На пример сликава ми ја испечати вака.

Како да го вратам во нормала, може да се промени нешто во опциите или е некој хардверски проблем на печатарот?
Ајде отшампај некој тест со зелена и плава боја. Која нема да ти се отштампа таа боја ти е истрошена или затната е главата.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
Ајде отшампај некој тест со зелена и плава боја. Која нема да ти се отштампа таа боја ти е истрошена или затната е главата.
Зелената ја отпечати жолто, сината црвено. :(

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Зелената ја отпечати жолто, сината црвено. :(
Тогаш избриши го драјверот комплетно за принтерот и инсталирај го одново. Така би требало сите подесувања да ги врати фабрички.

Kajgana Shop

На врв Bottom