Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Слушам дека Емерсон требало да дојде во Интер па ја мислам дека само ќе прави вишок играчи, зашто на тоа место веќе играат Виера, Камбијасо, Дакур, во последно време и Занети па според мене тимот за следната сезона би требало да изгледа вака:
1. Julio Cesar
2. Javier Zanetti (C)
3. Marco Materazzi
4. Andrea Barzagli (Cristian Chivu)
5. Maicon
6. Ricardo Quaresma
7. Esteban Cambiasso
8. Patrick Vieira
9. Juan Roman Riquelme
10. Zlatan Ibrahimovic
11. Adriano

Слушам дека Емерсон требало да дојде во Интер па ја мислам дека само ќе прави вишок играчи, зашто на тоа место веќе играат Виера, Камбијасо, Дакур, во последно време и Занети па според мене тимот за следната сезона би требало да изгледа вака:
1. Julio Cesar
2. Javier Zanetti (C)
3. Marco Materazzi
4. Andrea Barzagli (Cristian Chivu)
5. Maicon
6. Ricardo Quaresma
7. Esteban Cambiasso
8. Patrick Vieira
9. Juan Roman Riquelme
10. Zlatan Ibrahimovic
11. Adriano
Супер ти е составот само што Кварезма и Рикелме не доагат а Киву денес би требало да потпише со Интер за Емерсон Матерази рече дека не го сака а како што гледам Суазо ке биде прв состав може и како офанзивно крило како К.Роналдо најдобар беше вчера со партизан

И јас мислам дека Суазо ќе биде прв тим.. А да не збориме сега за играчи кои сеуште не се дојдени во тимот.. а и каде ти е Станкович? Мислам дека не може Дејан да биде резерва.. звер е.. И не верувам дека ќе игра со 2ца CDM.. Еден ќе извиси.. или камбиасо или виера..

Интер победи со 1:0.. Ибра постигна гол 19 мин.. го гледав второто полувреме.. и не сум задоволен од тоа што го прикажа Интер.. Добро сега играчи над 24 години беа само Фиго и Самуел.. но сепак Интер е Интер.. Искрено очекував висока победа против Партизан.. Но сепак со играчите кои играше Интер не смеам да критикувам..

Адриано имаше 100% шанса.. 2 метри до голот беше и биеше со глава покрај голот :nesvest:

Интер имаше повеќе гол шанси, а Партизан повеќе удари на голот на Толдо.. кои не може да се рече дека беа безопасни..

И уште ова.. денес се очекува Киву да потпише за Интер.. Ќе имаме супер одбрана.. Можеби имаме и вишок играчи.. :) Занети, Маикон, Матераци, Самуел, Киву, Кордоба, Ривас, Бурдисо, Максвел.. Секој ќе сака да се докажи и да фати место во прв тим..

Ривас одигра многу добро вцера со партизан.. имаше неколку дуели кои ги доби без фаул.. Добар е..

Ама дефинитивно им треба некој плеј како кварезма.
Со виера и камбиасо би имале најнеатрактивен фудбал за гледање башка :(

Е па затоа јас викам нема да се игра со 2ца цдм.. Мислам дека сега уште тоа ни е потребно.. еден креативец на играта на средина на теренот..

И еве на гоал што прочитав сега..
Самуел мотивиран за наредната сезона..
http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=362635

А манчини нормално како и секогаш.. задоволен е од преформансите на Интер.. и покрај тоа што не одиграа баш најдобро со Партизан..

Едноставно нели... не се летајте на други играчи, овај е составот за следната година на Интер:

Julio Cezar
(1) + Toldo, Orlandoni

Cordoba
Samuel
Burdisso
Maicon
Maxwell
Chivu
(6)

Zanetti
Vieira
Cambiasso
Dacourt
Stankovic
Figo
Solari
(7) + Jimenez

Ibrahimovic
Crespo
Adriano
Suazo
Cruz
(5)

a од младинците тука идат: СуперМарио(Балотели) и Андреоли или Славковски. Пошто имаме премногу одбрамбени најверојатно во прв тим оди Горан.

Ако забележавте го нема Тајсон. Ако до вечер потпиши Киву, Тајсон ќе оди на позајмица. Нема доволно слободни места а и тој и Киву се non-EU играчи. Така да супер ни е составот не се летајте на Рикелме и Меси и сл. Подарокот што го вети Морати не е играч, туку ќе биде трофејот од ЛИГАТА на ШампиЊоните.

а да Мац пер, Кварезма е крило не плеј и одамна Интер се откажа од него. Сего го имаме волшебникот од Чиле...друг волшебник не ми треба.:)

Е па подобар подарок од лига на шампиони нема.. :)
Но сепак мислам ќе има уште едно засилување во средината..

има ли поубав подарок од лига на шампионите?
и составот според мене
J.cesar
Materazzi
Cordoba(chivu)
J.zanneti
Maxwell
vieira
stankovic
figo
suazo
adriano
ibrakadabra

i se gleda deka ni treba lev bek na mestoto na maksvel ili pak na toa mesto da dojde kapitenot a desno Maicon

Ако забележавте го нема Тајсон. Ако до вечер потпиши Киву, Тајсон ќе оди на позајмица. Нема доволно слободни места а и тој и Киву се non-EU играчи. Така да супер ни е составот не се летајте на Рикелме и Меси и сл. Подарокот што го вети Морати не е играч, туку ќе биде трофејот од ЛИГАТА на ШампиЊоните.
Зошто Киву non-EU играч????? :nesvest:

allloooo vleze romanija vo EU eve i nie uste 10-15 godini i pandev koa ke go kupime ke pisue deka e od EU :vozbud::pos2:

Епа вака, гледам сите си вадите состави кои ви се допаѓаат. Ајде и јас да не останам покусо :)

Со новиве играчи Манчини има далеку повеќе разноликост во тимот. Сеа има шанса да игра 3 формации. Досега на пријателските испроба две од тие што ги предвидов.

Еве ја првата

4-2-2-2

Значи за ова формација би ги користел следните играчи

Цезар

маикон-самуел-матераци-максвел(овде го нема киву бидејќи оваа е поотворена формација со офанзивна игра на бековите)

сеа следат Виеира-Камби(Занети...мора еден да се повреди значи за разлика од лани сеа има Манчини опција да играат Камби и Виеира, па да го врати Занети на бековската позиција а Маикон или Максвел да играат лево)

Овде оди Станкович лево(најдобро игра на таа позиција...се сеќавате на миланското дерби?:)и на деновите во Лацио), ФиКо оди десно 1 пол. па после следи Волшебникот или постои и трета опција во случај на повреда Суазо!

Напад, со вака истурени бекови и офанзивни крила најдобро би се снашле Ибра и Круз. Тоа е првата варијанта.(како што забележавте сеа за секоја позиција имаме 3 опции)Yeah!!!

Опција број 2

Ланската формација
4-3-1-2

Цезар

Маикон-Кордоба-Матераци-Киву

Занети-Виеира-Камби

Станкович(како полушпиц) или опција е и Хименез(или дури и Ибра можи да се врати назад)

Во оваа формација најдобар напаѓачки тандем би бил Адри - Креспо

Забележавте оваа е далеку подефанзивна формација, овде се игра само со долги топки, се форсира Адри.

И опција број 3 која најверојатно ќе ја форсира Манчини

КАТАСТРОФА е ама може да се покаже изненадувачка за конкурентите.

За Лига на Шампиони е измислена, не се форсира се игра затворено сигурно, кога сакаш се отвора и се префрлува од дефанзива во целосен атак од крилните позиции.

5-3-2

Цезар

Маикон(истурен)-Самуел-Матераци-Киву-Максвел(истурен)

Бековите по потреба ќе делуваат како крила, нивна подршка ќе бидат Камби лево и Виеира десно. Станкович би се нашол на средина и би ја поврзувал средината со нападот. Овде се игра со брзи подавања да се фати противникот на погрешна нога. Напред би играле Ибра и Креспо или Суазо и Ибра. Оваа е закон формација, мислам дека многу често ќе го гледаме Интер да игра вака.

Толку од мене, поздрав.

едит: МАнете мееее!„!!!!! Киксссснав ок не размислив, моја грешка. Солари треба да си оди ако мисли Манчини да го зема Тајсонот во тимот. Грешно пресметав јас кикснав се извинувам...од жешкото е(пффф како не:)) Вака е работата, Орландони ќе се земи само затоа што е трениран од Интер, тренирани во Италија- Матераци, Хименез, Толдо...значи фалат уште 2 младинци. А за ситуацијата со Киву, ќе мора да се одбери или романецот или Тајсон.

Изгледа се спремаат за Валенсија. Штета ни замина Белами во Вест Хем, сеа мора да го земиме Касано иии па можи и Гатузо.:pos::pos::pos:

Само работата е што тој што го започна инцидентот(НАВАРО), си замина од Валенсија, па сеа треба и со Мајорка да организираме пријателска за да јади ќотек:)

Изгледа се спремаат за Валенсија. Штета ни замина Белами во Вест Хем, сеа мора да го земиме Касано иии па можи и Гатузо.:pos::pos::pos:

Само работата е што тој што го започна инцидентот(НАВАРО), си замина од Валенсија, па сеа треба и со Мајорка да организираме пријателска за да јади ќотек:)
Мислам нема потреба од нив.. Тајсон сам ќе заврши работа.. :pos2:

И еве ви нешто за Emirates Cup.. Пренос уште не се знае на која ќе има.. освем на Inter channel и Aljazeera Sport 1..
http://inter.it/aas/news/reader?N=26914&L=en

---------------Cesar--------------------
Maicon--Civu-Materazzi-Zanetti
--Cambiasso---Vieira---Stankovic
-----------Ibra-------------
----Suzao--------Adriano

Да с продадат Сезар,Коко,Рекоба,Круз(многу се дури и 5 Напаѓачи Манчини рече двајца ке играат двајца на клупа еден на трибина)Бурдисо или Самоел(Самоел чинеше 18 милиони а зема плата 4.5 не е играч за на клупа кажете ми кој тим друк плаќа толку на играч за тој да седи на клупа вчера Самоел изигра многу добро заедно со Ривас)Фиго требаше да се пензионира не може да игра веќе прва постава Андреоли среден по квалитет не е за во Интер
Интер сега има преку 35 Играчи никој тим друг нрма толку треба да ги намали на 24

Киву утре ке е во Милано Морати во Рим постигна договор со Сенси 15 милиони евра половина од Андреоли проценет на 2.5 милиони и еден пријателски натпревар од кој приходот ке оди кај Рома Џабе Интер толку преговараше на крајот пак плати колку и Реал
http://www.raisport.rai.it/sportarticolo/0,10719,67980,00.html

Да да да да ....не се силам и јас. Не ја правам пак истата грешка, сепак Киву е во прашање:) све е могуче.

Значи во Петок официјално ќе биди :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

--------------------------------------------------------------------------------------
Само да го поправам Мите, 13 м евра + половина од Марко А. и 2 пријателски. Платата е 4.5 м евра(иако предходно бараше 5.5).

Ху ис некст(Надал style)?.....EMERSON!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom