Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
19 март 2013
Мислења
335
Поени од реакции
186
Ќе сменувам кулер, а немам паста. Дали тој лепакот што е на кулерот не е доволен за контакт со процесорот?

D

Deleted member 53418

Гостин
Imam eden probel imam non stop o 70-73 procesi ukluceni vo miruvanje imam 7 64 bitna epten sporo se pusta komp :D i nekoe programce za proverka dali iam bad sectori na hard diskot xD

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Imam eden probel imam non stop o 70-73 procesi ukluceni vo miruvanje imam 7 64 bitna epten sporo se pusta komp :D i nekoe programce za proverka dali iam bad sectori na hard diskot xD
Можеш преку windows да провериш дали имаш бед сектори и останати грешки на хардот.Оди десен клик на драјвот(C,D: како и да ти е) и properties.Тука имаш едно Tools и избери error-checking.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Луѓе лап топот ми беше на сервис ми го менуваа хард дискот. Претходно кога со два прста ќе кликнам (во исто време) на некој линк ми се отвараше тој линк во нов таб, а сега го правам истото и не ми се отвара во нов таб. Нешто за да вратам како што беше? (не на маус туку на самиот лап топ што е)

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Луѓе лап топот ми беше на сервис ми го менуваа хард дискот. Претходно кога со два прста ќе кликнам (во исто време) на некој линк ми се отвараше тој линк во нов таб, а сега го правам истото и не ми се отвара во нов таб. Нешто за да вратам како што беше? (не на маус туку на самиот лап топ што е)
Најверојатно не ти е инсталиран драјверо за тач падо (па тие Gestures не работат). Што модел на лаптоп е или ако знаеш најди го драјверо од официјалната страна што ти е за лаптопот и го инсталирај.Може и од цд-то со драјвери од лаптопот.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Најверојатно не ти е инсталиран драјверо за тач падо (па тие Gestures не работат). Што модел на лаптоп е или ако знаеш најди го драјверо од официјалната страна што ти е за лаптопот и го инсталирај.Може и од цд-то со драјвери од лаптопот.
Асус у56 серијата. Побарав ама не ме бива мене за такви работи ако можеш помогни па прати линк во порака

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Асус у56 серијата. Побарав ама не ме бива мене за такви работи ако можеш помогни па прати линк во порака
Линк еве ти го драјверо симни го,инсталирај го и рестарт напрај и би требало да работе без проблем.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Линк еве ти го драјверо симни го,инсталирај го и рестарт напрај и би требало да работе без проблем.
Симнав и го инстелирав после ми се појави да го рестартирам лап топот и пак си е како што си беше не работи тачпадот :(

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Имам проблем со компјутерот. Самиот се рестартира, а графичката карта е прилично топла. Дали е можно графичката да е причина за рестартирање.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Не знаев каде да прашам па затоа ќе пишем овде,дали оваа конфигурација би била добра.Пред све ми треба за игрице:D,па дали би вредело да го земем?
Intel dual core g860 3.0 GHz 3M - MB Intel H61 - 4 GB DDR3 RAM - 500 GB HDD - nVidea GT 630-2GB SDD3 - Windows8

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Дали на лаптоп Асус, може да се смени ДВД-ромот и да се стави нов?

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
Дали на лаптоп Асус, може да се смени ДВД-ромот и да се стави нов?
Да на сите може само коа купуваш треба да провереш прво каков ти треба 9.5мм или 12.7мм драјв. Инаку се вади многу лесно само ја подигни тастатурата имаш жлебчиња на горната страна претисни ги подигни ја, одврти го штрафот на двд ромот и повлечи го.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не знаев каде да прашам па затоа ќе пишем овде,дали оваа конфигурација би била добра.Пред све ми треба за игрице:D,па дали би вредело да го земем?
Intel dual core g860 3.0 GHz 3M - MB Intel H61 - 4 GB DDR3 RAM - 500 GB HDD - nVidea GT 630-2GB SDD3 - Windows8
Не, кажи буџет ќе ти кажам што да земеш.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Симнав и го инстелирав после ми се појави да го рестартирам лап топот и пак си е како што си беше не работи тачпадот :(
Симни ја најновата верзија од Synaptics Touchpad.

Имам проблем со компјутерот. Самиот се рестартира, а графичката карта е прилично топла. Дали е можно графичката да е причина за рестартирање.

Колку е тоа „прилично топла“ во степени? И колку ти е „топол“ процесорот?

Kajgana Shop

На врв Bottom