- Член од
- 20 ноември 2008
- Мислења
- 6.104
- Поени од реакции
- 2.514
Уште од сега барај луѓе кој би сакале да посвојат мачиња.. 3-4-5 мачиња обично раѓаат (бар за мојава), така да распрашај се добро, додека се мали не вервам дека ќе ти пречат да останат покрај неа месец и пол до два па да ги дајш после. Ако не најш незнам шо да ти речам ти бери му го гревот, мене ми се имат десено до сеа за 2 мачиња да не можам да најдам дом, ги израснав добро до кај 3 месеци и после ги однесов и ги оставив покрај основно училиште или градинка со надеж дека некој од децата ќе ги види и ќе ги однесе дома.Мачкава моја има големи шанси да е трудна. Не сум уште сигурен, али такви знаци како да покажува. Денеска конкретно имаше ептен зголемен апетит, а мислам дека малку е и здебелено кај стомакот, мада може само така ми изгледа од сугестија али не знам стварно. Али во случај ако е трудно, ја нема да можам да се грижам за малите мачиња, па каков совет би ми дале, што би правел со нив? Да напоменам дека живеам у стан само, а опцијата за чување други мачиња е неприфатлива за мене.