Фан клуб - РК Металург

Во Македонија се играа и финалиња за 300 денари. Ајде се одјавувам, не гледам поента да се расправам.
Гледам имаш желба да одиш во сала и во живо да го гледаш натпреварот али пари не ти се даваат....еве ти решение: имаш нели карта од 100 денари за натпреварот Македонија - Шпанија а луѓе на форумов бараат вишок карта да купат пошо нели сите се распродадени, продај им ја твојата за 250 денари и купи си карта за позади гол. Картите за позади гол Металург - Киелце се 250 денари! Кој е како тебе...ќе гледаш 1/4 финале за 100-че (y)
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:10 ---
Инаку цените не се 600 денари за сите карти туку се следниве
Б7, Б8 и Б9 – 250 ден.
Б2, Б3, Б4, Б5, Б6, Б10, Б11, Б12, Б14 ИБ15 – 400 ден.
М7, М8, М9 и М16 – 400 ден.
М1, М4, М12 и М15 – 600 ден.
М2, М3, М13 и М14 – 600 ден. http://www.rkmetalurg.mk/metalurg-g...ici-za-chetvrt-finalniot-natprevar-so-kielce/

Гледам имаш желба да одиш во сала и во живо да го гледаш натпреварот али пари не ти се даваат....еве ти решение: имаш нели карта од 100 денари за натпреварот Македонија - Шпанија а луѓе на форумов бараат вишок карта да купат пошо нели сите се распродадени, продај им ја твојата за 250 денари и купи си карта за позади гол. Картите за позади гол Металург - Киелце се 250 денари! Кој е како тебе...ќе гледаш 1/4 финале за 100-че (y)
Фала на советите, ама Македонија ми е пред 1/4 финале во ЛШ на Металург. И лично, не ми се проблем парите, ама ај да не одам понатака во вакви дискусии.

Како и да е, салата секако ќе се наполни, е сеа колку ќе се љубители на спортот, прашање е.
Реално пола сала и повеќе картата е 600 денари, не знам што се убедувате дека е поефтино.
А тоа дека порано биле поефтини и дека било минато време, не гледам ја нешто да е променето и да земаме повисоки плати за да цената на картите рипне за 100%.
Но, ајде да не навлегуваме повеќе. Само што верувам вие тука што се буните за картата дека е таман и убедувате други, натпреварот ќе си го гледате на телевизија :)

Фала на советите, ама Македонија ми е пред 1/4 финале во ЛШ на Металург. И лично, не ми се проблем парите, ама ај да не одам понатака во вакви дискусии.
Се работи за 1/4 финале а најефтините карти се 250 денари (4 евра), има карти за 400 денари (6,5 евра) и најскапите да ги крстиме VIP карти се 600 денари (10 евра). Каде тука го виде проблемот? На кој од овие 4 четвртфинални меча има поефтини карти?
Колку еве според тебе би требало да биде цената на картите?
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:29 ---
Како и да е, салата секако ќе се наполни, е сеа колку ќе се љубители на спортот, прашање е.
Реално пола сала и повеќе картата е 600 денари, не знам што се убедувате дека е поефтино.
А тоа дека порано биле поефтини и дека било минато време, не гледам ја нешто да е променето и да земаме повисоки плати за да цената на картите рипне за 100%.
Но, ајде да не навлегуваме повеќе. Само што верувам вие тука што се буните за картата дека е таман и убедувате други, натпреварот ќе си го гледате на телевизија :)
3 блока имаат 250 ден., дури 14 блока имаат цена од 400 ден., само 8 блока имаат цена од 600 денари, значи 17 блока имаат пониска цена од 600 а само 8 блока имаат цена од 600 ден. Од кај го извади заклучокот дека повеќе од пола сала имало карти од 600 денари? Види ја сликава колку се само мали блоковите каде цените се 600 денари.
sala-sedista-boris-trajkovski.jpg

Ова ти е истиот безврска муабет од темата за лига на шампиони во кој објаснуваше кој тим во кој шешир е и зошто!

Сакаат карти од по 100 денари за да одат и да дремам ко во театар да се. Па мрш бе, не требаат такви на трибини. Се знае, ако го сакаш доволно тимот, ако имаш желба да навиваш и да го бодриш тимот ќе дадеш 600 денари. Па доста ми е од таа публика што иде на Металург само зашто сите одат. Абе треба да грми салата. Штета што нема да бидам, многу ми е криво, баш сакав да ги гледам и да се изнадерам.
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:45 ---
А и сигурно пола од картите ќе ги исподаваат гратиси, така да не се секирајте ќе одите без пари

LetMeSea,
Салата има 26 блока, според податоците од EHF на последните мечеви имало по 6.963 гледачи. Според тоа, иако не мора да биде најпрецизно, просечно по блок има по 268 гледачи. Металург не пушта билети за блокот 13, т.е. вип блокот, па тој го тргаме на страна. Имаме 25 блока со вкупно околу 6700 гледачи. Три блока се со цена од 250 денари, четиринаесет блока со цена од 400 денари и 8 блока со цена од 600 денари, или по влезници, 804 за 250 денари, 3.752 влезници по 400 денари и 2.144 влезници по 600 денари. Просечната влезница ќе биде околу 446 денари. Металург само од влезниците за овој натпревар ќе покрие околу 3,5% од буџетот за кој тие тврдат дека изнесува 1.5 милиони евра. Билетите за шминкери, лица што сакаат да бидат ин, да бидат видени, не се многу. Лично, за мене не се многу скапи, ако ми се оди се разбира. Ама на Металург обично одат фамилија, татко со две деца, маж+жена+две деца, маж и жена, дечко и девојка, брат и сестра, браќа... Е тука е скапо. Ако оди четиричлено семејство, тука цената ќе изнесува 446 денари (земам просечна цена) x 4ца = Околу 1600 денари + 200 денари превоз, 1.800 денари, т.е. 30 евра. Ете зошто е скапо. Кога се гледа како еден билет и не е нешто којзнае колку страшно. Згора на тоа, како што кажа Види Фотос, повеќето од тука што се силат за цената, не ни планираат да одат.

LetMeSea,
Салата има 26 блока, според податоците од EHF на последните мечеви имало по 6.963 гледачи. Според тоа, иако не мора да биде најпрецизно, просечно по блок има по 268 гледачи. Металург не пушта билети за блокот 13, т.е. вип блокот, па тој го тргаме на страна. Имаме 25 блока со вкупно околу 6700 гледачи. Три блока се со цена од 250 денари, четиринаесет блока со цена од 400 денари и 8 блока со цена од 600 денари, или по влезници, 804 за 250 денари, 3.752 влезници по 400 денари и 2.144 влезници по 600 денари. Просечната влезница ќе биде околу 446 денари. Металург само од влезниците за овој натпревар ќе покрие околу 3,5% од буџетот за кој тие тврдат дека изнесува 1.5 милиони евра. Билетите за шминкери, лица што сакаат да бидат ин, да бидат видени, не се многу. Лично, за мене не се многу скапи, ако ми се оди се разбира. Ама на Металург обично одат фамилија, татко со две деца, маж+жена+две деца, маж и жена, дечко и девојка, брат и сестра, браќа... Е тука е скапо. Ако оди четиричлено семејство, тука цената ќе изнесува 446 денари (земам просечна цена) x 4ца = Околу 1600 денари + 200 денари превоз, 1.800 денари, т.е. 30 евра. Ете зошто е скапо. Кога се гледа како еден билет и не е нешто којзнае колку страшно. Згора на тоа, како што кажа Види Фотос, повеќето од тука што се силат за цената, не ни планираат да одат.
Се согласувам за просечната цена која е негде околу 446 денари што сметам за ваков натпревар е и повеќе од коректна и беспредметно е понатаму да дискутираме за цената. Кој сака нека оди кој не немора.

Се согласувам за просечната цена која е негде околу 446 денари што сметам за ваков натпревар е и повеќе од коректна и беспредметно е понатаму да дискутираме за цената. Кој сака нека оди кој не немора.
Ќе си ја коментираме јас и ти тука :))
Битно таман ти е картата, за гледање на тв.(y)

Се работи за 1/4 финале а најефтините карти се 250 денари (4 евра), има карти за 400 денари (6,5 евра) и најскапите да ги крстиме VIP карти се 600 денари (10 евра). Каде тука го виде проблемот? На кој од овие 4 четвртфинални меча има поефтини карти?
Колку еве според тебе би требало да биде цената на картите?
--- надополнето: 2 април 2013 во 19:29 ---

3 блока имаат 250 ден., дури 14 блока имаат цена од 400 ден., само 8 блока имаат цена од 600 денари, значи 17 блока имаат пониска цена од 600 а само 8 блока имаат цена од 600 ден. Од кај го извади заклучокот дека повеќе од пола сала имало карти од 600 денари? Види ја сликава колку се само мали блоковите каде цените се 600 денари.
sala-sedista-boris-trajkovski.jpg

Ова ти е истиот безврска муабет од темата за лига на шампиони во кој објаснуваше кој тим во кој шешир е и зошто!

И во никој случај да не се заборави дека Ацо игра повеќе од Велко :D
--- надополнето: 4 април 2013 во 13:44 ---
LetMeSea,

Ова ти е исто како да му сметаш на некоја туристичка агенција дека им се скапи цените за летување оти сакате цела фамилија да одите:facepalm:
--- надополнето: 4 април 2013 во 14:07 ---
Јас пак ја жалам ТВОЈАТА интелегенција.
Јас со мојата ќе си купам карта од 600 ден....можам и ќе си го дозволам тоа.
Ама многумина од тука(можеби и ти - без навреди и омаловажување) неможат тоа да си го дозволат и да сакаат.И затоа беше тој мој коментар сакале вие тоа да си го признаете или не.
Непобитен факт...за жал на сиот овој народ.
А за Цеца и ред таквите...можам ама не фрлам толку пари,за нив не вреди ниту да се оди на нивен т.н. концерт па макар и бесплатен бил.

Јас сакам бмв да си купам, ќе можиш да му кажиш на германциве дека немам 100 тина илјади евра за Х6 , па ако можи да ја прилагодат цената ? Ај молим те среди ми.
А циганчињата по канти шо бараат ? ќе можи да ги прилагодат цените по маркетиве за да можат да си дозволат да јадат ко луѓе ?
Не мешајте баби и жаби цените се тие, капитализмот е тој, салата ќе видиме колку ќе биди полна па ќе судиме за одлуката на Металург.
И имаше некој спомнато дека ги бркале ''вистинските'' навивачи од салите. Искрено нив к*рот ги боли за навивачите. Во публикава од западно европскиве екипи луѓето стојат ко крондири па пак се шампионски тимови.

LetMeSea,
Лично, за мене не се многу скапи, ако ми се оди се разбира. Ама на Металург обично одат фамилија, татко со две деца, маж+жена+две деца, маж и жена, дечко и девојка, брат и сестра, браќа... Е тука е скапо. Ако оди четиричлено семејство, тука цената ќе изнесува 446 денари (земам просечна цена) x 4ца = Околу 1600 денари + 200 денари превоз, 1.800 денари, т.е. 30 евра. Ете зошто е скапо. Кога се гледа како еден билет и не е нешто којзнае колку страшно. Згора на тоа, како што кажа Види Фотос, повеќето од тука што се силат за цената, не ни планираат да одат.

Ако не, предложи им да направат групни попусти за 10 луѓе ако е 400 денари една карта,вака сите вкупно да платат 3000...а може и да им пуштиш линк од Групер и тие таквите да им скинат 30% попуст или такви некои проценти...или па да пуштат беспари,кој дојде дојде,кој не,нека крши глава...исто ко сеа у продавница за облека да се жалам дека нешто е скапо и да се бунам за да ја намалат цената за да можам да си го дозволам тоа.Кој има пари ( а не треба нешто многу) и желба,ќе оди,кој нема,нема да оди,има ТВ дома,има кафичи ќе гледа...Сепак не е ова проект од владата "Компјутер (во случајов карта) за секое дете (во случајов граѓани на РМ)" ;)

Остајте сеа картите колку биле, шо праиме сега со повредава на Миркуловски после вчерашното резилење со Шпанија...:(

Миркуловски ќе паузира најмалку две недели

Текст: Макфакс
Ракомет | 04 април 2013
Македонскиот ракометен репрезентативец, Филип Миркуловски, на квалификацискиот натпревар со Шпанија, се здоби со повреда која од ракометните терени ќе го оддалечи меѓу две и три седмици.
„Пукнат ми е адукторот на левата нога. Се работи за стара повреда, која сега ја обновив. Во моментот чувствувам силна болка. Ме очекува пауза во траење од две до три недели. Повредата дојде во многу непријатен момент, пред важни натпревари на нашата репрезентација и на мојот клуб Металург. Најверојатно не ќе бидам во состојба да патувам во Шпанија, за што навистина жалам“, изјави Миркуловски за интернет страницата на Металург.

Ова може многу лошо да биде по Металург се надевам ќе се опорави до 21 :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom