Inception
Професор Д-р
- Член од
- 3 април 2012
- Мислења
- 115
- Поени од реакции
- 55
Logicno e da moze, zosto da ne. koga davatelot moze, zosto da ne moze primatelot--- надополнето: 25 март 2013 во 14:58 ---
Nov clen sum bi sakal ako moze nekoj da mi potvrdi ili da me sovetuva za slednoto.
Dali pri sklucuvanje na dogovor za dozivotna izdrska primatelot na uslugata moze da bide zastapuvan od negov advokat so predhodno dadeno polnomosno(vo koe e navedeno deka e specijalno samo za sklucuvanje na dogovorot)bidejki vo zakonot za obligacioni odnosi ne stoi deka toa ne e dozvoleno,odnosno stoi deka davatelot na uslugite moze da bide zastapuvan od polnomosnik a dodeka za primatelot ne stoi nikakov clen vo zakonot.
Odnapred blagodaram.
--- надополнето: 25 март 2013 во 21:23 ---
Ti ke si ja kazis tvojata prikazna. I onaka kaznata veke e napisana, pa sudijata neka odluci. Dokolku si znael deka kaznata ti e pisana, ti navodno ke prifatese da ja platis kaznata vo rok od 8 dena sto znaci polovina od propisanata kazna!!da toa i planiram da go napravam no kako ke dokazam na sudijata deka ne lazam ke idaam jas tatko mi i devojkata no zosto da ni veruva neli sepak e on policiski sluzbenik.....zatoa jas mislev neznam da se obratam kaj naroden pravobranitel ili nesto slicno