Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да секако, колку што посвоено дете од хетеросексуални родители смета дека е нормално да си ја онади мајката.
Шо бе, не му е биолошка.

zaso da ne...zborime za dve majki...ako go rodi ednata na 19 koa ke porasne taman ke si ima milfica doma edna za nego....

Пробано. Не функционира.
Кога имаш добар сексуален живот, се радуваш за другите.
Немаш волја да му ускратиш некому среќа.

До пред 3 часа бев со девојчето, супер ми е, and yet, somehow, уште ми пречи носење нови закони за специфична таргет група, само оти се осеќале различно.
Со ова стај крај на ваквите постови, не биди валкан хипик.

До пред 3 часа бев со девојчето, супер ми е, and yet, somehow, уште ми пречи носење нови закони за специфична таргет група, само оти се осеќале различно.
Со ова стај крај на ваквите постови, не биди валкан хипик.

Дали би се чувствувал пријатно да ти се мешам во сексуалниот живот со девојчето?
Верувам дека не.

Well, доволно си паметен да ми ја сфатиш поентата.
Можеби практикувате работи кои мене ми се одвратни. Ич не е моја работа.
--- надополнето: 29 март 2013 во 04:32 ---
zaso da ne...zborime za dve majki...ako go rodi ednata na 19 koa ke porasne taman ke si ima milfica doma edna za nego....
Баш така.

Дали би се чувствувал пријатно да ти се мешам во сексуалниот живот со девојчето?
Верувам дека не.

Well, доволно си паметен да ми ја сфатиш поентата.
Можеби практикувате работи кои мене ми се одвратни. Ич не е моја работа.

И мене воопшто не ми пречи што прават во спална. Што им одржува ерекција, тоа. Тука не судам.
И сега ние ако практикуваме одвратни работи, се чувтвуваме доволно специјални да мислиме дека заслужуваме, да смееме, да посвоиме бела панда. Загрозена.
Ние сега се чувствуваме како нормалните закони за нормалните морони не важат над нас, и мислиме дека треба да се донесат нови.
Онака, специјално за нас. Пошо знаеш, ние сме специјални.

И мене воопшто не ми пречи што прават во спална. Што им одржува ерекција, тоа. Тука не судам.
И сега ние ако практикуваме одвратни работи, се чувтвуваме доволно специјални да мислиме дека заслужуваме, да смееме, да посвоиме бела панда. Загрозена.
Ние сега се чувствуваме како нормалните закони за нормалните морони не важат над нас, и мислиме дека треба да се донесат нови.
Онака, специјално за нас. Пошо знаеш, ние сме специјални.

Чекај, не стигнавме до репродукција и воспитување.
Сеуште сме на искажување љубов и сексуална атракција.

На пример, мене ми се гадни паровите кои си искажуваат љубов јавно. На пример, јас седам со моето детенце, а на клупа до мене се лижат, доста вулгарно, младич и неговата љубена.
Тоа е премногу за очите на моето кутро дете.

Што да преземам?

Чекај, не стигнавме до репродукција и воспитување.
Сеуште сме на искажување љубов и сексуална атракција.

На пример, мене ми се гадни паровите кои си искажуваат љубов јавно. На пример, јас седам со моето детенце, а на клупа до мене се лижат, доста вулгарно, младич и неговата љубена.
Тоа е премногу за очите на моето кутро дете.

Што да преземам?

Не ми е интересен тој аспект мене, искажување љубов и сексуална атракција. :(
Кажи што очекуваш да пишам, ќе пишам па конечно поентирај.

Преваспитај се, твое си е, види си дали ти пречи дали не, и до колку ти е димензионирано изложувањето на детето ти на.. вулгарности.
Мене од тој аспект воопшто не ми пречат, дека се што не ме засега, нивно си е.
Ме засега, што како нормални граѓани и јас и тие сме подлежни на законски донесени норми, правила, закони.
Тие сакаат бонус закони во нивна корист. Јас сум дискриминиран, останувам на стартер пакетот. Дали и јас да барам што ми треба, или да се бунам тие да не добијат што бараат?

На кој начин си ти дискриминиран што јас и мојата девојка, наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко го решиме проблемот со заедничкото живеење?
Онака, се што е мое и припаѓа на неа, и се нејзино е мое.

Колку да сме на чисто, не преферирам (лично) брак со никого. Но како тебе - лично, ти пречи со кого сум или не сум во брак?

И на крајот, на кој начин одредуваш што е, а што не е нормално? И како знаеш дека тоа што е нормално, е добро?
Јас гледам многу т.н. нормални работи околу мене, само што не можам да ги наречам добри.

Ти кажи си што сакаш.
Ама идиотизам и примитивизам е да се мешаш во туѓите избори.
На никаков начин твоето право сексуално да општиш со жена не е ускратено што две жени сакаат да бидат во брак.

Нема логика во муабетот, едноставно :)

Педофилите и силувачите принудуваат на секс. По која логика ова е прифатливо?
Инаку, јас ти тврдам дека моето куче не сакаше да помириса женка, ама затоа редовно се пердашеше со едно негово другарче... И тоа да напоменам дека сексуалните услуги беа обострани. :icon_mrgr:
Па нели е природно посилен мажјак да силува помал и послаб мажјак. Ги има тие примери секаде низ природата од павијани, моржеви, кучиња. Ако гејојте се повикуваат дека нивната настраност е оправдана оти била природна и наведуваат ппримери дека некое животинче се качило врз истополово животинче, зошто тоа да не важи и за педофили силувачи. Дека нивната сексуална орјентација или потреба - е природно нормална? Ај да збораме и за други животински понашања, на пример мајки кои одбиваат да ги хранат младенчињата и тие умираат од глад, и тоа е природна нормална појава, животни кои дури и убиваат свои младенчиња, кои ги јадат.... е сега за овие ќе речеме дека се одвратни и грозни. Но се природни. Цел жив свет денес опстојува со секс меѓу мажјак и женка Тоа е природно. Секс меѓу мажјак и мажјак и женка и женка се неприродни. Нормален природен инстинкт на секое машки полов организам на планетата е да оплоди женка. Доколку таков инстикт е свртен наопаку, не функционира - станува збор за проблем, грешка, недостаток.
--- надополнето: 29 март 2013 во 08:27 ---
Let 3
А да ми кажеше како тоа се бира помеѓу сексуалноста и родителскиот инстинкт?
Невозможно е за еден геј пар да бидат родители на едно дете. Можат или сурогат мајка (ситуација каде во геј заедницата едниот е родител другиот не е а мајката или таткото се отсранети од семејствоито) или да посвојат (каде пак двајцата не се родители.
Значи некои квази родителсо семејни односи. Башка неприродни (нема мајка или нема татко) Башка социјално и општествено различни. Башка со висок ризик на психози и самоубиства. Кај нормални парови посвојување иди кога мажот или жената кои имаат нормални родителски инстикти има некој физички проблем кој не може да се надмине и на крај посегнуваат по посвојување. Кај гејојте двајцата здрави прави мажјациу, двајцата способни за имање деца, двајцата со желба да имаат дете но посвојуваат туѓе. То е веќе неарна работа. Нешто тука има длабоко задскриено, подмукло чуч во нив некој конфликт некоја збунетост. Не би им давал јас нив деца да се играат родители со нив.

Јас не се навредувам од изрод, обично тоа е знак на немоќност човек да се изрази, очигледно кај вас го има во семејството, кај тебе вака се манифестира, кај брат ти поинаку. Можеби и тоа е симптом на being хормонално дисбалансиран и да посакува некој да си кафенеи колбаси. Крај краева, гледаш, помагаш на хомосексуалците, на некој начин, помагаш при нивно дијагностицирање.

Чудењето е обострано, симнувањето капа такоџе, и јас тебе, и мене ми е чудно како живееш со хомосексуалец под исти кров. Поготово ако не си доволно информиран, прилично лесно во такви случаи се шири сидата. Те молам воздржи се од коментирање на англиски, го намалуваш IQ-то на цел форум. Не е ова фемина. А препорака да се воздржиш и од примери, 10 убијци да живеат неголи јас да коментирам на форум, врз такви логики всушност е и базирано зошто треба да ги прифатиме хомосексуалците и да им дадеме деца. Детуле недораснатно. Во тие години со константна ерекција не се дискутира за хомосексуалност, иди бркни нешто, да не завршиш како, пу-пу недајбоже, како брат ти.

Имаш време за деца. И кој треба да има право врз таквите.

Не функционираме на исти принцип со кучињата.
Мило ми е што е во минато свршено време, фер од тебе што си му ги скратила маките. :)

MWA MWA MWA MWA не ти ги ни читам постовите искрено,мислам не вреди.Мило ми е шо ти ги читаш :P Само за у власта си,за да пропаднеме.Имај добар живот,уште подобра смрт :D

MWA MWA MWA MWA не ти ги ни читам постовите искрено,мислам не вреди.Мило ми е шо ти ги читаш :P Само за у власта си,за да пропаднеме.Имај добар живот,уште подобра смрт :D

Неможам да ги прифатам бакнеживе, for better or бетер, не се стрижам така. Сексуална фрустрација е прилично заебана работа, стави му ливче во јакната на брат ти, дека сакаш да те носи во слични дувла каде место кусур закачуваш std. Отвори душа, вака сам се јадеш, биди малку слободен инаку лошо ќе резултира, чичко Лет убаво објасни која е стапката на самоубиства кај хомосексуалците.

На кој начин си ти дискриминиран што јас и мојата девојка, наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко го решиме проблемот со заедничкото живеење?
Онака, се што е мое и припаѓа на неа, и се нејзино е мое.

Колку да сме на чисто, не преферирам (лично) брак со никого. Но како тебе - лично, ти пречи со кого сум или не сум во брак?

И на крајот, на кој начин одредуваш што е, а што не е нормално? И како знаеш дека тоа што е нормално, е добро?
Јас гледам многу т.н. нормални работи околу мене, само што не можам да ги наречам добри.

Ти кажи си што сакаш.
Ама идиотизам и примитивизам е да се мешаш во туѓите избори.
На никаков начин твоето право сексуално да општиш со жена не е ускратено што две жени сакаат да бидат во брак.

Нема логика во муабетот, едноставно :)
Ваљда никако не сум дискриминиран што ти и твојата девојка, наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко го решите проблемот со заедничко живеење. Ама зожто, о, зожто јас и мојата партнерка наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко не си го решиме проблемот, и со еден потпис да ни ја дадат посакуваната панда? Зошто побогу постојат олку закони? Хомосексуалците треба слободно да посвојуваат деца, хетеро слободно да си посвојуваат панди, последната капка никогаш да не е во гаќи и месечината навистина, о, навистина да е од кашкавал!

Лично не ми пречи ти со кого си во брак или не, од апстрактно ниво ми пречи, што имаме менување, носење на нови закони специјално за вас. Реков, ако функционираме вака како општество, за да бидеме рамноправни и јас треба да си барам што ми одговара, што по мои критериуми би било ултра нормално, секако за вас, како дел од заедницата, грозно, неприродно, ненормално. Ама по таа аналогија, јас тоа треба да го добијам. И каде е крајот? Сите заслужуваат тоа што посакуваат. Сите сме специјални до толку, зарем не, барем мама така ми велеше.

И како трето, веќе кога се потпре на логика, како ти, што не веруваш во бракот како институција, се залагаш за истиот? :)
А да се мешам во туѓи избори, не се мешам, реков, кој што му го лула кајчето. Јас само барам да сме исти бред законот.
Јас имам право да се женам и да си направам дете, ако тие се толку нормални, не гледам во што е тука проблемот. :')

Со душа чекав вот да му реплицира на хиперактив, ДекА интересно се расправа :D
Лет3 е досаден кога е сериозен...гоу хом Лет3 ју`р борин` вен сиријоз...

Неможам да ги прифатам бакнеживе, for better or бетер, не се стрижам така. Сексуална фрустрација е прилично заебана работа, стави му ливче во јакната на брат ти, дека сакаш да те носи во слични дувла каде место кусур закачуваш std. Отвори душа, вака сам се јадеш, биди малку слободен инаку лошо ќе резултира, чичко Лет убаво објасни која е стапката на самоубиства кај хомосексуалците.

Ваљда никако не сум дискриминиран што ти и твојата девојка, наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко го решите проблемот со заедничко живеење. Ама зожто, о, зожто јас и мојата партнерка наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко не си го решиме проблемот, и со еден потпис да ни ја дадат посакуваната панда? Зошто побогу постојат олку закони? Хомосексуалците треба слободно да посвојуваат деца, хетеро слободно да си посвојуваат панди, последната капка никогаш да не е во гаќи и месечината навистина, о, навистина да е од кашкавал!

Лично не ми пречи ти со кого си во брак или не, од апстрактно ниво ми пречи, што имаме менување, носење на нови закони специјално за вас. Реков, ако функционираме вака како општество, за да бидеме рамноправни и јас треба да си барам што ми одговара, што по мои критериуми би било ултра нормално, секако за вас, како дел од заедницата, грозно, неприродно, ненормално. Ама по таа аналогија, јас тоа треба да го добијам. И каде е крајот? Сите заслужуваат тоа што посакуваат. Сите сме специјални до толку, зарем не, барем мама така ми велеше.

И како трето, веќе кога се потпре на логика, како ти, што не веруваш во бракот како институција, се залагаш за истиот? :)
А да се мешам во туѓи избори, не се мешам, реков, кој што му го лула кајчето. Јас само барам да сме исти бред законот.
Јас имам право да се женам и да си направам дете, ако тие се толку нормални, не гледам во што е тука проблемот. :')
Замараш ств.

Дали некој знај како се носи закон на пример? Или мисли дека е тоа само плукни написе, ваква и ваква е потребата, рс рс ајде законско уредување на односот оти така е во Недерланд, а оти да не биди и кај нас.

Со душа чекав вот да му реплицира на хиперактив, ДекА интересно се расправа :D
Лет3 е досаден кога е сериозен...гоу хом Лет3 ју`р борин` вен сиријоз...
Јас сум секогаш сериозен. Гејојте, тие шо гласаат за СДСМ и сакаат да го менуваат името на државата и сопственици на руски возила велат дека сум несериозен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom