Неможам да ги прифатам бакнеживе, for better or бетер, не се стрижам така. Сексуална фрустрација е прилично заебана работа, стави му ливче во јакната на брат ти, дека сакаш да те носи во слични дувла каде место кусур закачуваш std. Отвори душа, вака сам се јадеш, биди малку слободен инаку лошо ќе резултира, чичко Лет убаво објасни која е стапката на самоубиства кај хомосексуалците.
Ваљда никако не сум дискриминиран што ти и твојата девојка, наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко го решите проблемот со заедничко живеење. Ама зожто, о, зожто јас и мојата партнерка наместо години и години трчање низ бирократски лавиринти, накратко не си го решиме проблемот, и со еден потпис да ни ја дадат посакуваната панда? Зошто побогу постојат олку закони? Хомосексуалците треба слободно да посвојуваат деца, хетеро слободно да си посвојуваат панди, последната капка никогаш да не е во гаќи и месечината навистина, о, навистина да е од кашкавал!
Лично не ми пречи ти со кого си во брак или не, од апстрактно ниво ми пречи, што имаме менување, носење на нови закони специјално за вас. Реков, ако функционираме вака како општество, за да бидеме рамноправни и јас треба да си барам што ми одговара, што по мои критериуми би било ултра нормално, секако за вас, како дел од заедницата, грозно, неприродно, ненормално. Ама по таа аналогија, јас тоа треба да го добијам. И каде е крајот? Сите заслужуваат тоа што посакуваат. Сите сме специјални до толку, зарем не, барем мама така ми велеше.
И како трето, веќе кога се потпре на логика, како ти, што не веруваш во бракот како институција, се залагаш за истиот?

А да се мешам во туѓи избори, не се мешам, реков, кој што му го лула кајчето. Јас само барам да сме исти бред законот.
Јас имам право да се женам и да си направам дете, ако тие се толку нормални, не гледам во што е тука проблемот. :')