Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како завршува,т.е. се решава Едипов комплекс кај машко дете израснато од две мајки?Се јавува ли воопшто?

Ахх изрод ниеден,колку си само јадан/јадна.Простотијата ја задева твојата душа за жал.Сега гледам дека не гејовите,таквите како тебе(можеби си единствен/а) во светот се несфатливи.Подобро да живеат 10 убијци одошто недај боже ти да дејствуваш.Се чудам,кој би можел со тебе да живее кој е тој тупак,ќе му симнам шапка
(Ups,I`m sorry i forgot to put the full stop at the end.Why the hell I did this ha? Weird! )

Јас не се навредувам од изрод, обично тоа е знак на немоќност човек да се изрази, очигледно кај вас го има во семејството, кај тебе вака се манифестира, кај брат ти поинаку. Можеби и тоа е симптом на being хормонално дисбалансиран и да посакува некој да си кафенеи колбаси. Крај краева, гледаш, помагаш на хомосексуалците, на некој начин, помагаш при нивно дијагностицирање.

Чудењето е обострано, симнувањето капа такоџе, и јас тебе, и мене ми е чудно како живееш со хомосексуалец под исти кров. Поготово ако не си доволно информиран, прилично лесно во такви случаи се шири сидата. Те молам воздржи се од коментирање на англиски, го намалуваш IQ-то на цел форум. Не е ова фемина. А препорака да се воздржиш и од примери, 10 убијци да живеат неголи јас да коментирам на форум, врз такви логики всушност е и базирано зошто треба да ги прифатиме хомосексуалците и да им дадеме деца. Детуле недораснатно. Во тие години со константна ерекција не се дискутира за хомосексуалност, иди бркни нешто, да не завршиш како, пу-пу недајбоже, како брат ти.

Имаш време за деца. И кој треба да има право врз таквите.

Јас имав куче - педер.

Не функционираме на исти принцип со кучињата.
Мило ми е што е во минато свршено време, фер од тебе што си му ги скратила маките. :)

Muranyi го знам во живо и е светлосни години понапред од одредени други индивидуи овде кога се работи за почит и разбирање кон луѓе со различна сексуална ориентација. Сега што не сме складни 100% со ставовите околу сите прашања во врска со LGBTI лицата, јебига, не може за се да се согласуваме со секого, но никогаш не покажал ни грам хомофобија кон мене, затоа ќе ве замолам да не го напаѓате безпотребно и навредувачки.

Ние не сме кое било животно.Ние не сме тигари,па мајката сама да си ги одгледува децата.Нашите предци,припадници на homosapiensot,уште пред многу илјадници години формирале семејство,во кое членувале мажот,жената и децата.Заедно оделе во лов,поточно мажот бил ловец,жената готвела,навечер седеле покрај оган во пештера и се поштеле,гушкале,раменувале нежности.

Кога веќе те спомнав тебе, а ти спомна наши предци :P, јас да ги спомнам пронајдоците во Италија, Сицилија и Чешка, некои од нив одат далеку до пештерски цртежи, се до пред 2500 пне , каде јасно се покажува не само хомосексуалност, туку и трансродови лица, кои патем, биле закопувани со сите причести со кои биле закопувани хетеро мажјаците или жените, што значи биле прифатени од тогашните социјални кругови.

И тука е парадоксот, тие што многумина од денешните луѓе ги сметаат за дивјаци, варвари и нецивилизирани луѓе всушност подобро ги третирале различните од нивните општества отколку ние денес :).

Ајт на неуропсихијатрија, најдобро ќе ти е.

Совет од лично искуство само примам. Ти да не си некој сексуален преродник? Бивши хомос? :P

Дел од мнозинството, и има да налагаме тоа шо на нас ни е ќеф. Не ти се свиѓа, марш у Холандија, или кај и да е.

Мудата да не ги легнуваш на тастатура додека пишуваш? Уште малце тестостерон на дисплеј, па од другава страна на мониторов да почнам да те мирисам :D.

Што и да си налагал ти или мнозинството, животот како што сум намислил, така и го терам. Без подршката твоја и на мнозинството, ако сакам можам да зачнам дете по "природен" пат (со тешкотии, но не и невозможно), а и да средам да добијам ако не сите, барем повеќето бенефиции што следуваат на тие кои стапуваат во брак, благодарение на одредени дупки во законот.

Поентата на барањата за еднакви права и слично е за да не мора некој да заобиколува правни норми и да користи за нив 'неприродни' односи во зачеток на генетски следбеник.

Ај да ве поздравам јас само.
543133_442796799141362_2007242042_n.jpg

Педери стоп.

imagevzc.jpg

Не е според религиски стандарди, принципи на природата и репродукцијата. од аспект на бесконечност ако сите се педери ќе нема репродукција така што за неопределен број на години ќе снема и педери..
Форите со менување на јавно мислење, кинење бариери и надминување на конзервативност не поминуваат денеска педери, утре дрога, задутре што не. Се знае има некои правила во животот.
imagefrq.jpg

Поентата беше дека не мора едно дете да расте со маж и жена, туку може и со истополови родители и самохрани родители, а притоа нормално да се развива, ако не сфати.
A бе нормално ќе се развива али ќе биде исмејуван од околината (другарите). Освен ако не го изолираат некаде, мада тоа не е нормално нели.

Јас сум за. И деца нека си посвојуваат, зошто да не. Подобро ли е едно дете да расте во заедница каде мајката е курва, а таткото пијаница, од колку во заедница со исто полови родители кои ќе му пружат дом, образование, заштита...
Не заебавај у мк? Тука ќе ти се изнасмејат ако те видат со постар мобилен не па со двајца пендреци.

Педери стоп.
Не е според религиски стандарди, принципи на природата и репродукцијата. од аспект на бесконечност ако сите се педери ќе нема репродукција така што за неопределен број на години ќе снема и педери..

Пред неколку поста погоре посочив дека од почетокот на човечката цивилизација постојат педери. Ти сега слета на Земјава? Каде акаше? Не прочита?

Ти паѓа во вода аргументот дека еден ден ќе не снема. Надевај се само :D.

Вака, мој најискрен совет. Сите вие шо нејќете педери.
Најдете си партнер за во кревет. Ама добар.
Хетеросексуален, како вас.

Шо појќе се онаквите, тоа помалце ќе ве интересира шо праат ѓејоите.
Пробано. Функционира.

Како завршува,т.е. се решава Едипов комплекс кај машко дете израснато од две мајки?Се јавува ли воопшто?

pa ako ne e taa so go rodila so drugata moze deca da ima kolku saka... ;)

pa ako ne e taa so go rodila so drugata moze deca da ima kolku saka... ;)
Да секако, колку што посвоено дете од хетеросексуални родители смета дека е нормално да си ја онади мајката.
Шо бе, не му е биолошка.

Вака, мој најискрен совет. Сите вие шо нејќете педери.
Хетеросексуален, како вас.

Шо појќе се онаквите, тоа помалце ќе ве интересира шо праат ѓејоите.
Пробано. Функционира.

Вака, мој најискрен совет. Сите вие шо сте/сакате педери.
Хомосексуален, билокаков, како вас.

Шо појќе се онаквите, тоа помалце ќе ве интересира дали ѓејоите се прифатени и со права.
Непробано. Ваљда функционира.

Шо појќе се онаквите, тоа помалце ќе ве интересира дали ѓејоите се прифатени и со права.

Н‘ц! :(

Пробано. Не функционира.
Кога имаш добар сексуален живот, се радуваш за другите.
Немаш волја да му ускратиш некому среќа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom