Помош, проблеми, прашања, совети...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.655
Ај помош ако може. Пред малку земав HDMI кабел и го поврзав со телевизорот. Што треба следно да направам за да ми излезе сликата од лаптопот на телевизорот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај помош ако може. Пред малку земав HDMI кабел и го поврзав со телевизорот. Што треба следно да направам за да ми излезе сликата од лаптопот на телевизорот?
Windows + P

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1. Или сјебан кабел или неубаво поврзан
2. Направи да имаш појма :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.752
Поени од реакции
11.655
1. Пред 3 саати го земав од IT market од Рамстор, не ми се верува да е сјебан, а и добро е поврзан.
2. За ова ќе треба да ми кажеш како, појма немам од вакви ствари :D

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
1. Пред 3 саати го земав од IT market од Рамстор, не ми се верува да е сјебан, а и добро е поврзан.
2. За ова ќе треба да ми кажеш како, појма немам од вакви ствари :D
Оди на официјалниот сајт на лаптопот, најди драјвери за твојот модел, инсталирај Chipset Driver и Video Driver или нешто такво.

Член од
19 март 2013
Мислења
335
Поени од реакции
186
Имам 5000 буџет за напојување и куќиште. Што значи, или добро напојување и канта куќиште или добро куќиште и ѓубре напојување. Ако можи некој предлог да слушнам :unsure:
Кога сме кај канта, дали има некој вакво делукс куќиште да каже импресии
http://webshop.ddcom.com.mk/products/DLC-MF858-Midi-Front-and-Side-Panels-ATX-Case/pid/705144#.UVR-excQbnM

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Имам 5000 буџет за напојување и куќиште. Што значи, или добро напојување и канта куќиште или добро куќиште и ѓубре напојување. Ако можи некој предлог да слушнам :unsure:
Кога сме кај канта, дали има некој вакво делукс куќиште да каже импресии
http://webshop.ddcom.com.mk/products/DLC-MF858-Midi-Front-and-Side-Panels-ATX-Case/pid/705144#.UVR-excQbnM
Земи добро напојување сега, пр. CM Silent Pro 500W за ~4500 ден. па понатака присобери уште 2500 ден. и за 50 евра земи CM Elite 430/431 куќиште.
Инаку што конфигурација имаш? Те прашувам ради напојувањето.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.290
Поени од реакции
8.484
Ај да ве прашам... дугмиња за тастатура за лап топ... универзални се или треба да се бара според марката на лап топот или типот на тастатурата?
Додека бев на факултет гости дошле со помали деца и сјебале дури 2... она механизмот е скршен што се наоѓа под дугмето (ваљда пробувале да ги вратат и ги скршиле граничниците) значи ми треба тоа механизмот ...

Член од
27 декември 2011
Мислења
591
Поени од реакции
508
Ај да ве прашам... дугмиња за тастатура за лап топ... универзални се или треба да се бара според марката на лап топот или типот на тастатурата?
Додека бев на факултет гости дошле со помали деца и сјебале дури 2... она механизмот е скршен што се наоѓа под дугмето (ваљда пробувале да ги вратат и ги скршиле граничниците) значи ми треба тоа механизмот ...
Барај нова тастатура според моделот на лаптопот:)

Kajgana Shop

На врв Bottom