Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
BGLWovJCUAAWVY6.jpg:large

Armed & Unstoppable... :facepalm:

Seriozno! I jas sakam odgovor na toa prasanje!
No, sekoj odgovor osven: Rodzo! e pogresen!

Ajdeeee be. Ke gazime slednite, site!

Добро ни дојде :D
--- надополнето: 26 март 2013 во 23:01 ---

Не бе, на шала.

Добренајдов ЈоПеТ!

Следнава.....згузазгузуење прајме...

Доста бе со малодушност. е се побеаа со Сотон, Сотона да ги јаде, ама сеа, БУМ!

1. Сами Хипија (ќе видиме како ќе заврши и искрено жебла ми беше да му биде помошник на Роџерс, можеби и да го наследи)
3. Толку многу го фураш Клоп а ќе те прашам, колку време му требаше на Клоп да освои титула?
Од горе набројаниве само и само Хипија. Клоп го тргам на страна од старт затоа што прво ни на сон не би прифатил да иде од Дортмунд во ЛФЦ а второ не знам зошто ти го бараш кога во Дортмунд (бундеслига, реално послаба со економско послаби конкуренти и реално послаби противници) му требаше 2 години за тоа што го направи.

Клоп не го чекаа јаки и скапи играчи во Дортмунд па да се прашуваш зошто уште 1-та сезона не успеал да биде шампион. Во неговата прва сезона 2008/2009 во Дортмунд заврши на 6-та позиција. Наредната па на 5-та позиција и сите знаеме дека во 2011 и 2012 дека Дортмунд беше германски шампион значи два пати по ред. Еве оваа сезона веќе 2 ќе завршат. Од никакви играчи направи страшен тим. Така да смешно е тоа што го кажуваш за Клоп. Со тие пари што располагаше Дортмунд никој ниту од управата нивна не очекуваа да станат тим кој ќе се бори за титулата.

Клоп не го чекаа јаки и скапи играчи во Дортмунд па да се прашуваш зошто уште 1-та сезона не успеал да биде шампион. Во неговата прва сезона 2008/2009 во Дортмунд заврши на 6-та позиција. Наредната па на 5-та позиција и сите знаеме дека во 2011 и 2012 дека Дортмунд беше германски шампион значи два пати по ред. Еве оваа сезона веќе 2 ќе завршат. Од никакви играчи направи страшен тим. Така да смешно е тоа што го кажуваш за Клоп. Со тие пари што располагаше Дортмунд никој ниту од управата нивна не очекуваа да станат тим кој ќе се бори за титулата.

Кој рече дека го чекале јаки и скапи играчи?

Брендон Роџерс го чекаа јаки и скапи играчи во ЛФЦ кога дојде?! Играчи на ЛФЦ кои би можеле да играат во прв тим на ПЛ би биле Суарез и Џонсон, никој друг. Џерард за втор тим со Лукас и другово се би се пратило на нива, да копа.

Конкурентноста на двете лиги е неспоредлива, затоа не може да се прави анализа, колку време би му требало на Клоп да успее во ЛФЦ во споредба со времето што му беше потребно да успее во БД. Да не ме сфатиш погрешно, не ја оспорувам работата и вештината на Клоп, едноставно кажувам дека имаше време додека го направи тоа што го направи, со помали средства во помалку конкурентна лига.

Да се повторам, да Клоп е тренер кој заслужува почит но мислам дека доколку од Мајнц преминеше во случајов во ЛФЦ ќе му требаше подолг период и повеќе средства за да го направи ЛФЦ тим кој ќе атакува на трофеј.

Барем добри играчи имаше на располагање Роџерс за разлика од Клоп кој имаше играчи со кои тешко беше да се замисли дека ќе биде во топ 5 во Бундеслигата. Велиш помалку конкурентност имале Дортмунд, а не знаеш дека многу тренери од другите бундеслигашки тимови имаа подобри играчи на располагање. Суботич од Мајнц го зеде, Хумелс од вториот тим на Баерн, Писчек од Херта каде што играше на друга позиција и беше слаб. Сите се изненадија зошто го зеде Писчек од Херта кои испаднаа таа сезона во 2 лига. Да не зборувам за Кагава од јапонската 2 лига што го зеде. Значи од никакви играчи направи страшен тим на кој страв му имаат веќе и останатите европски гиганти, не само Баерн :)
Али да не зборуваме залудно кога знаеме дека Клоп нема да го напушти Дортмунд во скоро времр.

Во Ливерпул барем ќе имаше добра пара на располагање и уште полесно ќе му беше да вр води секоја сезона во топ 4.

Си гледал прва, пеер еден! :P

Јас за белите бев едно време, после се свртев кон црните.

Ама со тој состав толку :D

Брендон Роџерс го чекаа јаки и скапи играчи во ЛФЦ кога дојде?! .

Сериозно ??

Џерард,Суарез,Џонсон,Реина,Лукас,Агер ..

Многу потценувачки го гледате тимот бидејќи имаме слабо раководство кое неможе да извади ни 50% од нив(од тимот).

Од трансфер маркет која е отприлика горе доле реална со цените и е релевантен избор на вредност на играчи и тимови,па еве за споредба.(инфо извадено од тамо)

1.Ливерпул вреди -208м
2.Тотенхем-156м
3.Арсенал- 194м
4.Милан -103м
5.Интер -174м
6.Наполи- 110м

инт да не ги бројдам многу се.

а според Форбс сме пред Јувентус,Сити,Интер,Тотенхем,Наполи..т.е сме у топ 20 тима или поточно сме ставени 8-ми на листа во СВЕТ ..

Такада не е до тимот.
--- надополнето: 28 март 2013 во 02:09 ---
Кој ја имплементираше пас играта?

Кени ...--- надополнето: 28 март 2013 во 02:22 ---
И бдв неќам да чујам дека одбраната не ни е растурена оваа сезона.. ''Зверот'' Бентеке немаше ебан шут а камоли шанса против Шиков,Новески и Пачовски на 2 натпревари а на нас ни даде 2 комада за 60минути.. такада..

А и викендов ќе го видиме пак со нас,ако даде гол, ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ има да биде :)

Кој рече дека го чекале јаки и скапи играчи?

Брендон Роџерс го чекаа јаки и скапи играчи во ЛФЦ кога дојде?! Играчи на ЛФЦ кои би можеле да играат во прв тим на ПЛ би биле Суарез и Џонсон, никој друг. Џерард за втор тим со Лукас и другово се би се пратило на нива, да копа.

Конкурентноста на двете лиги е неспоредлива, затоа не може да се прави анализа, колку време би му требало на Клоп да успее во ЛФЦ во споредба со времето што му беше потребно да успее во БД. Да не ме сфатиш погрешно, не ја оспорувам работата и вештината на Клоп, едноставно кажувам дека имаше време додека го направи тоа што го направи, со помали средства во помалку конкурентна лига.

Да се повторам, да Клоп е тренер кој заслужува почит но мислам дека доколку од Мајнц преминеше во случајов во ЛФЦ ќе му требаше подолг период и повеќе средства за да го направи ЛФЦ тим кој ќе атакува на трофеј.
Друже, пола Европа плаче за Клоп. Тренериште е, што би рекол Син бубрег давам за него да дое у Интер, каков Хипија, каков Бенитез какви бакрачи. Гледај само со кој беше во група во ЛШ и успеа да остане непоразен. Еден Реал Мадрид беше надигран , Сити едвај жива глава спасија на Етихад, не знаеја каде се наоѓаат. Овој да дое у Ливерпул има да ги построи сите до еден, кај него нема лабаво, одличен психолог е. Да видиш како Даунинг ќе почне да ора. :icon_lol:
Само јас ќе кажам дека Роџерс според мене не е лош, на човекот му треба време, не може одма првата сезона да освои ПЛ. Ете земи го за пример Клоп, дојде во Дортмунд со дупло понепознати играчи од Ливерпул и за две години освои Бундес Лига. Треба да му се даде време на Роџо, се гледа дека има потенцијал, е сеа не зависи се од него, многу фактори влијаат на екипата, трансферите, буџетот кој ќе биде одобрен за истите итн итн. Но доколку го задржи костурот на екипата, тука алудирам на Суарез, Џерард, Агер, Лукас и другите, плус неколку засилувања и ќе го врати Ливерпул на старите патеки, убеден сум во тоа. :)

Друже, пола Европа плаче за Клоп. Тренериште е, што би рекол Син бубрег давам за него да дое у Интер, каков Хипија, каков Бенитез какви бакрачи. Гледај само со кој беше во група во ЛШ и успеа да остане непоразен. Еден Реал Мадрид беше надигран , Сити едвај жива глава спасија на Етихад, не знаеја каде се наоѓаат. Овој да дое у Ливерпул има да ги построи сите до еден, кај него нема лабаво, одличен психолог е. Да видиш како Даунинг ќе почне да ора. :icon_lol:
Само јас ќе кажам дека Роџерс според мене не е лош, на човекот му треба време, не може одма првата сезона да освои ПЛ. Ете земи го за пример Клоп, дојде во Дортмунд со дупло понепознати играчи од Ливерпул и за две години освои Бундес Лига. Треба да му се даде време на Роџо, се гледа дека има потенцијал, е сеа не зависи се од него, многу фактори влијаат на екипата, трансферите, буџетот кој ќе биде одобрен за истите итн итн. Но доколку го задржи костурот на екипата, тука алудирам на Суарез, Џерард, Агер, Лукас и другите, плус неколку засилувања и ќе го врати Ливерпул на старите патеки, убеден сум во тоа. :)

Ама јас во ниеден момент не реков дека Клоп е лош тренер нити дека е Роџерс е подобар од Клоп, напротив ако добро го прочиташ мојот прв пост ќе видиш како имам напишано нешто во стилот „да не сањаме за Клоп“. Истото и Хенес од фан клуб Баерн го напиша, што на сите ни е јасно.

За време дали треба да му се даде или не, голема полемика. Јас сум за, скоро сите поддржувачи на Ливерпул се за, само интелектуалците се против, знаеш. Интелектуалци се вечита опозиција :D

Сериозно ??

Џерард,Суарез,Џонсон,Реина,Лукас,Агер ..

Многу потценувачки го гледате тимот бидејќи имаме слабо раководство кое неможе да извади ни 50% од нив(од тимот).

Од трансфер маркет која е отприлика горе доле реална со цените и е релевантен избор на вредност на играчи и тимови,па еве за споредба.(инфо извадено од тамо)

1.Ливерпул вреди -208м
2.Тотенхем-156м
3.Арсенал- 194м
4.Милан -103м
5.Интер -174м
6.Наполи- 110м

инт да не ги бројдам многу се.

а според Форбс сме пред Јувентус,Сити,Интер,Тотенхем,Наполи..т.е сме у топ 20 тима или поточно сме ставени 8-ми на листа во СВЕТ ..

Такада не е до тимот.

Сериозно?!

Абе што гледам потценувачки на тимот, Лукас вратен од повреда, Реина месечари цела сезона, Агер и Шкртел (овој вториов за воља на вистината во досегашна кариера во ЛФЦ имаше една добра сезна, предходната која според твоето кажано не е заслуга на Кени, него на Кларк). Суарез е суперсајонец, Џонсон исто е одличен. Џерард до пред нова година никаде го немаше. Ф-А-К-Т.

Тоа ти е исто како Робен да го сметаш за добар играч, зошто нели е Робен а ќе го занемариш фактот дека 2 сезони нема гол дадено. Да не ми го извадиш муабетот од контекст, не го споредувам Џерард со Робен, само ти давам сличен пример за пола сезона. Џерард го немаше никаде.

:pos::pos:

Абе биди сериозен, Кени го имплементирал тој стил на игра:pos:

Роџерс кога дојде, до Ноември им требаше да научат да играат со топка, да подаваат. Ако со сила се правиш слеп на игрите до годинава, читај ги изјавите на Џерард, Кара, Реина и Лукас (на тие ми текнува) за тоа како од утакмица во утакмица имаат се повеќе и повеќе пасови и се подобро и подобро ја разбираат филозофијата и начинот на игра кој го презентира Роџерс.

И бдв неќам да чујам дека одбраната не ни е растурена оваа сезона.. ''Зверот'' Бентеке немаше ебан шут а камоли шанса против Шиков,Новески и Пачовски на 2 натпревари а на нас ни даде 2 комада за 60минути.. такада..

А и викендов ќе го видиме пак со нас,ако даде гол, ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ има да биде :)

Растурена ни е одбраната, мизерна. Нешто што секогаш го красело ЛФЦ, годинава го немаме. Ќе се повторам од погоре. Твој муабет е дека ланската одбрана е карактеристика на Кларк, не на Кени.

И жими СФЕ не можам да сфатам како тоа ти и уште 3-4ца гледате дека Ливерпул игра полошо, вади послаби резултати од било кога, нема никаква иднина и слично а секој ебан поранешен/сегашен играч на ЛФЦ со пофалба го коментира Роџерс и клубот. Значи, најсериозно не можам да сфатам. Инат водите за ако Роџерс биде отпуштен да пишувате на форум и на фб „Ви реков“?

Фаулер, Раш, Кени, Барнс го поддржуваат, вечната опозиција ќе го бојкотира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom