Помош, проблеми, прашања, совети...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Зависи кај ти е 3.5mm влезот на телефонот, ако ти е од страна супер, ако ти е горе/доле ќе гледаш страната на која што е влезот да ти биде насочена доле, и џекот ќе го свртиш на лево/десно, и ќе немаш проблеми.
Си користел/користиш слушалки со L jack?

Некој друг да даде мислење околу ова? Psyside, -={K-O-R-U-N}=-

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има ли некој искуство со слушалки со L jacks? Ми требаат нови слушалки за телефонот, на мета ми се sony mdr ex10lp, но засега ме спречува само тоа што се со L jack. Досега не сум имал искуство со него и не знам како ќе биде. Прочитав по форуми дека L jacks помалку се оштетувале, ама многу ме чуди тоа бидејќи кога ќе го ставам телефонот во џеб кабелот ќе биде под неправилен агол. Мислење?

Што ќе ти смени дизајнот/позицијата на џекот?

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Што ќе ти смени дизајнот/позицијата на џекот?
Влезот за слушалки на телефонот ми е горе, така да кога ќе го ставам во џеб, со користење на прав џек кабелот ќе иде право (од влезот до слушалките), а со L џек кабелот ќе иде прво на една страна (по дефолт), па после за да се исправи треба да се свитка за 90 степени за да може да излезе од џеб. И се плашам да не тоа виткање ствара премногу притисок на џекот за да се заебе некоја жица од слушалките...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Влезот за слушалки на телефонот ми е горе, така да кога ќе го ставам во џеб, со користење на прав џек кабелот ќе иде право (од влезот до слушалките), а со L џек кабелот ќе иде прво на една страна (по дефолт), па после за да се исправи треба да се свитка за 90 степени за да може да излезе од џеб. И се плашам да не тоа виткање ствара премногу притисок на џекот за да се заебе некоја жица од слушалките...

Не би требало да имаш проблем. Или земи си други слушалки, зашто баш sony mdr ex10lp?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Си користел/користиш слушалки со L jack?

Некој друг да даде мислење околу ова? Psyside, -={K-O-R-U-N}=-
Имам едни in-ear Hi-Fi Live мислам дека се викаа со телефонот што ми дојдоа, и исто имаат таков L-jack и исто 3.5mm приклучок ми е горе на телефонот. Затоа и ти викав со таа страна телефонот да го свртиш надоле кога ќе го ставаш во џеб и на страна ќе го помрднеш лево/десно, а не нагоре пошто ептен ќе биде искривен кабелот.
Или како што вика Корун имаш и други слушалки ако џекот е проблем.

old_School_mk

Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Не би требало да имаш проблем. Или земи си други слушалки, зашто баш sony mdr ex10lp?
Затоа што прочитав добри мислења за нив, евтини се и Sony се (а досегашното искуство со Sony earphones ми е одлично).

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Здраво,
Незнаев каде точно да го поставам прашањево па решив тука.. Значи се работи за дигитален апарат (Nikon L14), проблемот со него е со тоа што ми падна, откога се случи тоа после вклучувањето имаше проблем со отварање на објективот, се слушаше некој чуден звук и на дисплејот ми пишуваше „lens error“, после неколку вклучувања - исклучувања тој проблем се изгуби, значи се уклучува може и да се слика со него но сликите ги вади многу матни, односно не му работи „auto - focus“-от.. Некој што се занимавал со оваа проблематика да ми каже чаре за проблемов или да ме упати што да правам, каде да се обратам? Благодарам :)
--- надополнето: 26 март 2013 во 22:21 ---
Здраво,
Незнаев каде точно да го поставам прашањево па решив тука.. Значи се работи за дигитален апарат (Nikon L14), проблемот со него е со тоа што ми падна, откога се случи тоа после вклучувањето имаше проблем со отварање на објективот, се слушаше некој чуден звук и на дисплејот ми пишуваше „lens error“, после неколку вклучувања - исклучувања тој проблем се изгуби, значи се уклучува може и да се слика со него но сликите ги вади многу матни, односно не му работи „auto - focus“-от.. Некој што се занимавал со оваа проблематика да ми каже чаре за проблемов или да ме упати што да правам, каде да се обратам? Благодарам :)

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
на десктоп комјутерот втората силачка (мислам за хардискот дека е таа) не свети и не се пали компјутерот и титка.. дали хард дискот е рикнат или?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
на десктоп комјутерот втората силачка (мислам за хардискот дека е таа) не свети и не се пали компјутерот и титка.. дали хард дискот е рикнат или?
Можно и рамот да е проблем, пробај смени ја плочката на друг слот дали истото ќе го прави. Ако е само хард дискот ќе го стартува ама нема да крене windows-от.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Имам проблем со матичната. Матичната не поддржува сата2 а дискот е сата 2 (Samsung HD250HJ). Откако ќе се стартува, нормално покажува дека нема диск, но после тврд рестарт (од копче) се подига нормално и дискот работи. Така на секое уклучување морам да почекам да појави дека нема диск, па со ресет да се подигне како што треба.
Со други дискови (sata1 и иде) работи најнормално.
Има ли некое чаре, на секое да не го ресетирам на уклучување?
Проблемот решен, софтверски се прави дискот како сата1, и нема понатаму проблем

Пробај откачи го дискот и дата кабелот и напојувањето, па пробај да подигнеш.

Ако знаеш кој биос имаш, можеби ова ќе ти помогне, какви се биповите?

AWARD BIOS

1 Краток beep -->Системот се подига нормално.Се е во ред.
2 Кратки beep-а -->Грешка во подесувањата во CMOS-от/BIOS-от.
1 Долг & 1 Краток beep -->Грешка со DRAM-меморијата.
1 Долг & 2 Кратки beep-а -->Проблем со графичката картичка или мониторот.
1 Долг & 3 Кратки beep-а -->Грешка со тастатурата.
1 Долг & 9 Кратки beep-а -->ROM грешка.
Долг повторувачки beep -->DRAM меморијата не е правилно наместена.
Краток повторувачки beep -->Проблем со напојување.

AMI BIOS

1 Краток beep -->DRAM flash Грешка.
2 Кратки beep-а -->Грешка во проверката на DRAM ECC меморијата.
3 Кратки beep-а -->DRAM меморија не е пронајдена.
5 Кратки beep-а -->CPU грешка.
6 Кратки beep-а -->Грешка со тастатурата.
8 Кратки beep-а -->Проблем со меморијата на графичката картичка.
9 Кратки beep-а -->ROM грешка.
1 Долг & 3 Кратки beep-а -->DRAM меморијата е расипана.
1 Долг & 8 Кратки beep-а -->Проблем со графичката картичка или мониторот.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Каде можам да најдам адаптер што ќе ја трансформира струјата од 220 волти во 120 волти, оти производот работи на америчка струја и тука нема да работи, знае некој кај може да се најде и колку кошта?

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Абе зошто вака ми прави ? Симнувам AVG или uTorrent или avast! и ми закочува симнуваното пред крајот ?? пробав и со хром и со фајрефокс и ист случај..го форматирав пц-то и не праеше и симнав таму кантер,драјвери,програми кои ми требаат и пак почна да прави ? И ај уште еднаш го форматирав и пак :mad:

untitled.JPG

Kajgana Shop

На врв Bottom