Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Не ми се верува да е до тоа проблемот, да е до тоа ни по 100 рестатирања нема да го детектира. По симптомиве што ги кажа - најверојатно дискот не се стартува доволно брзо ( за времето кое е одредено од плочата ). Hard Disk Pre-Delay го прае токму тоа - овозможува екстра време за да се детекритаат дисковите.
Да не е случајно пишано како Delay for HDD ? Или Sata Detect Timeout ?

Ако можеш закачи неколку слики од Bios-от.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не ми се верува да е до тоа проблемот, да е до тоа ни по 100 рестатирања нема да го детектира. По симптомиве што ги кажа - најверојатно дискот не се стартува доволно брзо ( за времето кое е одредено од плочата ). Hard Disk Pre-Delay го прае токму тоа - овозможува екстра време за да се детекритаат дисковите.
Да не е случајно пишано како Delay for HDD ? Или Sata Detect Timeout ?

Ако можеш закачи неколку слики од Bios-от.
Нема такво нешто, како што кажав и минатиот пост. Ништо и никакви подесувања нема за сата, освен да го искучам. И да до сата2 дискот е. Со сата1 и иде дискови работи најнормално.

B

Beck's

Гостин
Aj ke ve molam za pomos. Znaci instalirav Windows 8 i sea ne mi go poznava DVD playerot.

Znaci probav drug sata kabel, eden fix od Microsfot, kod najdov nekakov za u regedit megutoa nisto. Ke moze nekoj da mi pomogne vo vrska so ova:confused:

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
преку device manager uninstall за наново да ги инсталира драјверите

R1K0

the chosen one
Член од
7 јули 2012
Мислења
116
Поени од реакции
42
значи вака купив еден компјутер настаро и сеа сакам да го преинсталирам ама не ми го препознаваше цд ромот па земав од стариот пц го ставив и пак не го препознава ?кои се можните проблеми за тоа?иначе го поврзав со напојувањето,го поврзав со иде кабелот(плавиот крај во матичната а другиот крај(црниот) во цд ромот),џамперите ги наместив на мастер....значи сеа оно си го инсталира драјверот го има во My Computer и кога ќе стиснам Eject се вади цдто ама не сака да го чита,исто и во биосот го препознава значи таму се вака IDE Channel 0 Master -- името на цдромот
IDE channel 0 Slave None уште на 2 или три пишуваше None и после имаше IDE Channel 3 Master и харддискот го пишеше? до што може да биде проблемот?фала однапред....
иначе матичната е http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2644

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
значи вака купив еден компјутер настаро и сеа сакам да го преинсталирам ама не ми го препознаваше цд ромот па земав од стариот пц го ставив и пак не го препознава ?кои се можните проблеми за тоа?иначе го поврзав со напојувањето,го поврзав со иде кабелот(плавиот крај во матичната а другиот крај(црниот) во цд ромот),џамперите ги наместив на мастер....значи сеа оно си го инсталира драјверот го има во My Computer и кога ќе стиснам Eject се вади цдто ама не сака да го чита,исто и во биосот го препознава значи таму се вака IDE Channel 0 Master -- името на цдромот
IDE channel 0 Slave None уште на 2 или три пишуваше None и после имаше IDE Channel 3 Master и харддискот го пишеше? до што може да биде проблемот?фала однапред....
иначе матичната е http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2644
1, Дали е исправен, т.е. дали работеше на стариот компјутер?
2,cd-romot дали е сам на ide кабелот?

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Има ли некој искуство со слушалки со L jacks? Ми требаат нови слушалки за телефонот, на мета ми се sony mdr ex10lp, но засега ме спречува само тоа што се со L jack. Досега не сум имал искуство со него и не знам како ќе биде. Прочитав по форуми дека L jacks помалку се оштетувале, ама многу ме чуди тоа бидејќи кога ќе го ставам телефонот во џеб кабелот ќе биде под неправилен агол. Мислење?

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
1. исправен е 100%
2.Да
device manager-IDE/ATAPI Controlers-отвори го и uninstall на сите контролери, исклучи го компјутерот почекај минута и вклучи го компјутерот нека ги инсталира драјверите за IDE контролерите, види можеби ова ќе помогне

B

Beck's

Гостин
преку device manager uninstall за наново да ги инсталира драјверите
Go nema voopsto na device manager
--- надополнето: 25 март 2013 во 16:23 ---
Aj ke ve molam za pomos. Znaci instalirav Windows 8 i sea ne mi go poznava DVD playerot.

Znaci probav drug sata kabel, eden fix od Microsfot, kod najdov nekakov za u regedit megutoa nisto. Ke moze nekoj da mi pomogne vo vrska so ova:confused:
Hitno e decki

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Има ли некој искуство со слушалки со L jacks? Ми требаат нови слушалки за телефонот, на мета ми се sony mdr ex10lp, но засега ме спречува само тоа што се со L jack. Досега не сум имал искуство со него и не знам како ќе биде. Прочитав по форуми дека L jacks помалку се оштетувале, ама многу ме чуди тоа бидејќи кога ќе го ставам телефонот во џеб кабелот ќе биде под неправилен агол. Мислење?
Зависи кај ти е 3.5mm влезот на телефонот, ако ти е од страна супер, ако ти е горе/доле ќе гледаш страната на која што е влезот да ти биде насочена доле, и џекот ќе го свртиш на лево/десно, и ќе немаш проблеми.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Вака, одеднаш и од никаде неможам да го пунам лаптопот :cautious:.
Пробував мењав штекери не е до тоа. Не е ни до утикачот, пробав го извадив делот од утикачот до адаптерот и функционира на друг полнач. Е сега не се исти џекчињата што влегуваат во лаптопите па неможам да го пробам тој полнач на мојот лаптоп. Што значи веројатно проблемот е или до адаптерот или до лаптопот. Ја извадив батеријата малку, цел ден ми беше на полнач и работеше, дали е можно да е нешто прегреано или слично?

Kajgana Shop

На врв Bottom