- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Најди четвороцифен број кој исто се чита од лево и од десно, ( обликот на бројот е хуух ). И кој е еднаков на производ на три прости броја
три ИСТИ прости броја?Најди четвороцифен број кој исто се чита од лево и од десно, ( обликот на бројот е хуух ). И кој е еднаков на производ на три прости броја
.....Tри различни или сите исти, или два исти а еден различен..... Има повеќе решенија..три ИСТИ прости броја?
хахахах, ти пак со некои финти очекуваш да кажеме 99кг, ама ти ќе кажеш нешто другоНа 20, 03. започнаа пролета... Зелениот пазар полека се полни со свежи земјоделски производи... По повод на пролета еве една “ земјоделска задача “:
Свежите краставици содржат 79% вода. Ако свежите краставици стојат обрани една ноќ, дел од водата ќе испари и тие ќе имаат 78%, вода.
Ако земјоделецот донесе навечер на пазар 100 килограми свежи краставици, колку килограми краставици ќе може утредента да продаде?
Нема никаков „штос“,.... Се работи за процентна сметка.хахахах, ти пак со некои финти очекуваш да кажеме 99кг, ама ти ќе кажеш нешто друго
ај да видиме кај е штосот
аууууу, непто не ми е јасно, кога ќе кликнам на линкот, ми се отвара страната на СМРТ.....
Измешан му е линкот ... ископирај го текстот и рачно продолжи.аууууу, непто не ми е јасно, кога ќе кликнам на линкот, ми се отвара страната на СМРТ.....
плз објасни кул?
x + 10 = (x + x/7) - (x + x/7)/24Во прво оделение од школото Гоце Делчев, беа запишани 1/7 ученици повеќе од колку што беше предвидено да се запишат.
Поради „ гужвата “, во текот на годината се одпишаа 1/24, од сите запишани ученици, така да на крајот од школската година година бројот на запишаните ученици беше само за 10 поголем од планираниот број.
Пресметај колку ученици :
- беше планирано да се запишат?
- колку се запишаа?
- колку се одпишаа во текот на годината?
- колку ученици имаше на крајот од прво оделение?