- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 1.558
- Поени од реакции
- 794
Мислам дека армијата треба да реагира овде, ако не може полицијата.![]()
Ама проблемот е што Талат е навикнат на молчење...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека армијата треба да реагира овде, ако не може полицијата.![]()
Мислам дека кога беа Дуи и Сдсм во коалиција донесоа закон или сл. За етнички прашања и сл да треба и бадентерово мнозинство. Ама знаеш хартјата трпи се. Јас да сум ќе го поништам рамковниот договор. Ако него го поништеме и бадентер и сл срања штетни за Македонија ќе поништиме.има можност за организирање на нов референдум ?
Ќе го паљим са бенѕин АаАаА !!!
Ништо не е ова малце ни е ... подолг камшик треба. А за Г.Албанија , ќе се прашаме. Тоа најпрвин треба да пројде низ филтерот на власта, а веќе потоа ако пројде ќе настане војна, и сите ќе му се мочаме на рамковниот, а втор пат " рамковен " нема да има.
Мислам дека кога беа Дуи и Сдсм во коалиција донесоа закон или сл. За етнички прашања и сл да треба и бадентерово мнозинство. Ама знаеш хартјата трпи се. Јас да сум ќе го поништам рамковниот договор. Ако него го поништеме и бадентер и сл срања штетни за Македонија ќе поништиме.
Треба 3 работи да се направат.
1. Да се поништат 150 000 Македонски државјанства што Бранко им ги даде на Косовари 94/95 година/
2. Да се поништи рамковниот договор.
3. Поништување на Амнестијата на учк.
4. Враќање на Струга и Кичево во старите граници а за Скопје Сарај да се исфрли зошто пред тоа не ни беше под Скопје а да се врати Илинден како што беше пред Скопје вештачки да го направат 20% рамковни.
5. Масовни претреси во рамковни куќи со цел барање на оружје и кој како го фаќаат во затвор.
6. Апсење и пикање во затвор за сите припадници на Учк што пукале по оваа држава.
Ако Македонија сака да ја биде треба само овие 6 работи да ги направи
Не е џабе. Зошто? затоа што НГ е главен министер и под негова управа е ГЈ(МВР) ако денес урук-хај пукат со калаши вршат терор врз населението и навредуват и кинат државни симболи во градот Кичево, а притоа МВР не реагира за да го спречи дивеењето на орките, тогаш може да донесеме заклучок дека НГ и тоа како е одговорен за состојбата......ова е реалноста, тоа се фактите, се друго е истресено од полуписмени амеби хранети со полулиснато тесто, недоветни, неодговорни, прости и неосознаени личности, тоа е мнозинството хомосапиенси што живеат во државата, и затоа сме сеуште во камено време,...единствен спас од ситуацијава е дека нема спас за ситуацијата, има само билет во еден правец..попаметните ќе го искористат порано или подоцна...
Ова како да прашуваш дали од еднаш се станува педер, а нас ни го начукаа до коска.има можност за организирање на нов референдум ?
Треба да ги сватите не им е ним лесно,цело зимо биле во подрум,па сега излеглеДо 8 сабајле неможеше комуналец во Кичево да ги очисти улиците од чаурите кој се испукаа ноќта. Си се шетаат со калаши по улица, ја не знам како од кафез да се пуштени а сиве години никој ништо не им правеше.
А кој беше бре на армијата министер сега,ќе има ли гз да нареди нешто таквоМислам дека армијата треба да реагира овде, ако не може полицијата.![]()
Мене ми е пореална опцијата дека сите Македонци ќе емигрираме еден ден од државата, отколку да се исполнат овие 6 точки.
Само би сакал да кажам дека си човек со ГОЛЕМИ ( KOHONES ) јајца. Не се давај брат!
знаам, јас сум од Враништа, нецел километар од велешта... сеа види, ама требаше да се снима колку орли „летаа“ низ село...Интересно како завчера во Велешта секоја втора или 2-3 по ред беа со згаснати сијалици и спуштени ролетни, а излезноста висока.Земја на чудата.
И да ги уапси полицијата ќе ги судат во суд каде што 50% се рамковни и ќе им дадат условни казни или ќе ги ослобдат и ти пак ќе мрчиш на форуми и ќе продаваш мозок. Ти имаш учк устав во Македонија каде што да многу важни одлуки да донесеш ти треба да се согласат и повеќе од половина рамковни. Од 2001 па навака на сите важни позиции во Арм и Мвр има бивши учки. Итн ти се фати за тоа дали Мвр ќе ги уапси или нема да ги уапси. Проблемот е во рамковниот договор. Не во Мвр. И проблемот е во инстант патриоти што кога беше референдумот си пукаа сеир не искочија а сега пцујат. Проблемот е во Македонецот.Ај жити све не паламуди и не се прај паметен многу. Немој овде да ни прераскажуваш нечиви говори, ако имаш нешто оргинално кажи ако не пак ти кажувам не паламуди. Треба да реагира оној чии зборови ги прераскажуваш и да ги затвори бандитиве што се обиделе да го симнат знамето.
Марс можеби...А кој ќе не прибере ... ко азиланти или ко избеглици ...![]()