kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
тоа што ти и други НЕ иделе а се социјализирале е супер. но сепак ..... полесно, поедноставно е кога дете од свои 3-4 год ќе почне да се дружи со другарчиња кои се на иста возраст со него, него со старци. едноставно му “личи“ да се дружи со нив. друго, има и програма во градинка која се занимава со развивање и на моторичките својства преку вежби, потоа естетиката (цртање и сл), па потоа почитувањето на другите во реални ситуации, а не само дома да седи со бабата и таа да му дроби. потоа ред за јадење, дека СЕ’ се јаде, дека нема ова она во менито. дома може да не јаде месо (што е во конкретниов мој случај), ама таму јаде се’. па ете сега си јаде се што е на маса. има многу позитивни страни идењето во градинка (сега ми текна уште едно а тоа е дека се развива имунитивниот систен кај детето. првите 6 месеци ќе се разболува секои 2 недели, ама после тоа ќе развие имунитет), додека дома во стаклено звоно ..... и кога ќе почне со школо тогаш ќе мора да ги поминува сите болестиЈас немам идено во градинка. Односно, имам идено една недела, и им плачев на моиве дома да не ме праќаат таму. Па немам проблем со социјализација.
ух, ме умори бре срце