Зошто модерната жена се плаши од брак?

• Креатор на темата Креатор на темата etoile
  • Време на започнување Време на започнување
Можам да имам 20 декари нива, и да седам во фотелја.
Модерна жена е: образована, амбициозна, активна во општеството, самостојна жена.

Јас мислев да ја работиш.... зато ова младина нема иднина сите сакаат во фотеља, занаетчии нема... Женскиве не сакаат да слушнат за да поправат кола, ај порано некако ќе ја земиш на бавча, наместо да платиш еден трактор ќе копа ќе ринка денеска цел ден, ама ова денешниве тешко нас маживе...

Јас мислев да ја работиш.... зато ова младина нема иднина сите сакаат во фотеља, занаетчии нема... Женскиве не сакаат да слушнат за да поправат кола, ај порано некако ќе ја земиш на бавча, наместо да платиш еден трактор ќе копа ќе ринка денеска цел ден, ама ова денешниве тешко нас маживе...

Абе ќути, зејтин во црква ќе ви носам, ве урочиле.
Да, секој сака поубава работа, тоа е факт.
Не само жените, прашај ги мажите дали сакаат повеќе да ораат нива, или да седат во фотелја.
И секако, секогаш ќе има луѓе што ќе седат во нивите. Не се малку ни денес, а нема ни да бидат, се додека технологијата не отиде до толку напред, да и нема потреба некој ,,како трактор да го користиш,,.

Ако ме прашуваш мене, можам лично да ти одговорам.
Ринкам, често, 2 квадрата земја кај мене во двор, плус уште 2 квадрата.
Во едните 2 се наоѓа марула, кромидче, феферонче, во другите два цвеќиња.
Повеќе од тоа, не би ринкала. Сосема доволно ми е, а професионално, имам што друго да работам.
--- надополнето: 3 март 2013 во 18:32 ---
Не си искрена и фер как шо сакаш да се презентираш. :(
Или е модерна или не е. Признај еднач да му се невиде. :(:(:(

Зависи од твојата дефиниција за модерна жена.
Очигледно секој од нас има своја дефиниција за што е тоа ,,модерна жена,, и ,,модерен маж,,.
Кажи ја твојата дефиниција, па јас ќе ти одговорам каде се пронаоѓам.

Зависи од твојата дефиниција за модерна жена.
Очигледно секој од нас има своја дефиниција за што е тоа ,,модерна жена,, и ,,модерен маж,,.
Кажи ја твојата дефиниција, па јас ќе ти одговорам каде се пронаоѓам.

Јас одбивам да ги профилирам и стигматизирам жените како припаднички у некакви групи.
Единствен прифатлив контекст ми е модерните жени са жените шо живеат денеска...

Јас одбивам да ги профилирам и стигматизирам жените како припаднички у некакви групи.

Да си ибеш векот, ама се извади... :icon_lol:

Тогаш според твојот критериум очигледно сум модерна, хм?

Да си ибеш векот, ама се извади... :icon_lol:
Зашо мојта едноставна искреност се толкува како бегајне/вадејне од тешка ситуација.. :D:D
Ништо Стојне нас никој не не сака... Никој не сака ниви да ора со нас ... :place:
Не е точно. :)

Тогаш според твојот критериум очигледно сум модерна, хм?
Кажах у кој контест ми е прифатлива таа определба. Сега наред е ти да се изјаснеш. :)

Зашо мојта едноставна искреност се толкува како бегајне/вадејне од тешка ситуација.. :D:D
Не е точно. :)

Кажах у кој контест ми е прифатлива таа определба. Сега наред е ти да се изјаснеш. :)

Се изјаснив, според твојот контекст сум модерна. Живеам денес, unless I am a zombie.

Само што, модерната жена е жена која што има кариера. Односно, преку недела мора да купи готова храна, ако нема кој да и зготви, затоа што таа работи. Во зависност од работното место, може и е потребна помош во чистење, перење... Дефинитивно и е потребна градинка (секогаш сум против бабите да бидат дадилки).

Зошто?
А ако мајката е домаќинка, дали според тебе пак е потребна градинка?

Зошто?
А ако мајката е домаќинка, дали според тебе пак е потребна градинка?
апсолутно е потребна градинка. требаа на долго и широко да објаснувам, но ќе пробам во една реченица. детето треба да се социјализира, да си го избори патот во друштвото, да научи да комуницира, да знае кога и како да се бори, а кога да се повлече, да не биде себично......... сево ова се учи во градинка. ова е и веќе направено од моја страна, а воедно сум ги видел последиците на спротивното. едно од децата што ги знам, сеуште си има проблем со социјализацијата, а таа социјализација беше пред 8-9 години. сите го избегнуваат, смеат и исмејуваат (не велам дека е добро да се исмајува, но тоа е дел од децата кои се искрени и нетолерантни), не знае да се справи со предизвиците, кога има потреба од помош за учење, нема од кого да ја добие затоа што е арогантно и одбива ако му се каже дека е ова и она вака, а не како што тоа си сватило ...... ај да не забегувам. доста беше и мислам дека ме свативте:cool:

апсолутно е потребна градинка. требаа на долго и широко да објаснувам, но ќе пробам во една реченица. детето треба да се социјализира, да си го избори патот во друштвото, да научи да комуницира, да знае кога и како да се бори, а кога да се повлече, да не биде себично......... сево ова се учи во градинка. ова е и веќе направено од моја страна, а воедно сум ги видел последиците на спротивното. едно од децата што ги знам, сеуште си има проблем со социјализацијата, а таа социјализација беше пред 8-9 години. сите го избегнуваат, смеат и исмејуваат (не велам дека е добро да се исмајува, но тоа е дел од децата кои се искрени и нетолерантни), не знае да се справи со предизвиците, кога има потреба од помош за учење, нема од кого да ја добие затоа што е арогантно и одбива ако му се каже дека е ова и она вака, а не како што тоа си сватило ...... ај да не забегувам. доста беше и мислам дека ме свативте:cool:

Јас немам идено во градинка. Односно, имам идено една недела, и им плачев на моиве дома да не ме праќаат таму. Па немам проблем со социјализација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom