Те чекам утре курле, ќе имаш одлична добредошлица, а и одма ќе те познаам. Неизбежен некој гиковски цвик и атрофирано у телото. Ај сеа мафни ми се
А ти контра на стереотипот за гик со атрофирано тело си глупав набилдан тип?
Да стигнеш на ниво да им претиш на луѓе со закани за физички напади поради некојаси дебата и да ги викаш кај тебе у маало да се пресметате е ниско...
puno
Доколку твојата желба за соживот, љубов и друг вид на пеперутки е искрена и срдечна, потполно те разбирам и те поддржувам во тоа што сакаш да го постигнеш.
За жал тоа не зависи од мене или од тебе само. Тоа зависи од илјадниците албанци со mindset на праисториски луѓе.
Доколку на некој магичен начин успееме да ги реедуцираме новите генерации на албанци да веруваат во соживот, тогаш се би било одлично. Проблемот е во тоа што уште од мали, истите се затруени со желби да владеат со каурите. Не тврдам дека не постојат исклучоци само што истите се занемарливи споредени со огромните бројки на овци.
Ќе ти дадам еден прост пример...
Живеам во населба кадешто поголемиот процент од населението се албанци. Пред некој ден бев сведок на настан кадешто група деца албанчиња сакаа да тепаат друго дете албанче. Знаеш ли што им кажа детето со мала доза на плачење?
"Ме тепате мене што сум шкиптар место да тепате македонци... "
Што мислиш дека дома го учат истото?
Дека треба да постои мир, љубов и пеперутки?
Не, го учат да мрзи каури. Јас не го оспорувам фактот дека истиот утре ќе излезе и ќе зборува како сака да има соживот. Ама знаеш што знам со сигурност?
Дека длабоко во неговото срце, никогаш нема да верува во тоа. Секогаш ќе ги гледа каурите како туѓи.
Секогаш ќе ги гледа каурите како непријатели.
Секогаш ќе биде револтиран ако знае дека сестра му има дечко кој е каур а не албанец.
Соживотот е збор кој нема ама баш никакво значење....
Барем сега за сега така стојат работите.