Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Познавам и моментални припадници на бСН кои имаат свои профили на LinkedIn со име и презиме и кај биле, што работеле и сл! НИШТО НЕ Е СТРОГО ТАЈНО!
Moze isklucoci i na fb ima takvi koi gi znam ama tie se isklucoci !Objasnav pogore vo tekstot .

Moze isklucoci i na fb ima takvi koi gi znam ama tie se isklucoci !Objasnav pogore vo tekstot .

Во ред е, но целата дебата започна со тоа дека позади нив никој не стои како доверително досие! Значи ако си дел од една таква елитна и специјална единица, никој не смее да знае за тебе кој си и што си.Во Македонија за жал нашиве немаат некои ризични работи па да се кријат и да го ставаат семејството во ризик, додека на mountain муабетот му беше дека во Америка и сл, не се смеело тоа да се знае.До некаде во право е ама и од таму знам луге кои имаат свои фејсбук профили и сл, е сеа не пишуваат што работат и немаат ставано слики од тренинзи, има некои но што сега моментално се во пензија и сл и претежно се маринци!

Добар муабет сте направиле...

Да ве поздравам само/

imag0206xq.jpg

Додека на форумов го тупиме за глупости, човек со завршено средно полициско и правен факс, кој од својот прв работен ден е распореден во ЕСЗ ТИГАР, човек кој 15 години бил во првите борбени редови во сите можни акции кои ги извршиле ЕСЗ до сега, кој 24/7 беше на терен во 2001, за кој луѓето што го познаваа викаа "- дечкото има муда од коњ", "храброст невидена"... Истиот тој моментално е прераспореден како инспектор во станица оддалечена 20 километри од неговата општина на живеење. Од еден крај на друг крај на Скопје. Ова е само еден пример, да не набројувам и други.

Да се намочам во оваа скапана држава која не знае да го цени тоа што некој цел живот и го посветил нејзе, кој ја ризикувал главата секој пат кога ќе има акција. И после барате квалитетни и добри специјалци, да ги споредувате со други специјалци ? Со ваков третман кон нив... добро е што се' уште постојат единиците. Јас се чудам како некој од нив не фрли бомба во влада/собрание. Секоја чест за тие момци... Имаат МОЌ, оружје, знаење, искуство... а трпат додека државата ги шиба у ребра. Без коментар.

Добар муабет сте направиле...

Да ве поздравам само/

imag0206xq.jpg

Додека на форумов го тупиме за глупости, човек со завршено средно полициско и правен факс, кој од својот прв работен ден е распореден во ЕСЗ ТИГАР, човек кој 15 години бил во првите борбени редови во сите можни акции кои ги извршиле ЕСЗ до сега, кој 24/7 беше на терен во 2001, за кој луѓето што го познаваа викаа "- дечкото има муда од коњ", "храброст невидена"... Истиот тој моментално е прераспореден како инспектор во станица оддалечена 20 километри од неговата општина на живеење. Од еден крај на друг крај на Скопје. Ова е само еден пример, да не набројувам и други.

Да се намочам во оваа скапана држава која не знае да го цени тоа што некој цел живот и го посветил нејзе, кој ја ризикувал главата секој пат кога ќе има акција. И после барате квалитетни и добри специјалци, да ги споредувате со други специјалци ? Со ваков третман кон нив... добро е што се' уште постојат единиците. Јас се чудам како некој од нив не фрли бомба во влада/собрание. Секоја чест за тие момци... Имаат МОЌ, оружје, знаење, искуство... а трпат додека државата ги шиба у ребра. Без коментар.

Стојанче Ангелов да не мислиш.

Се гледа колкава патриотизам имаш во себе кон државава и те оправдувам во тоа што го велиш зошто до некаде имаш право.Македонските политичари се тешки ороспии.Јас верувам дека во државава има уште луѓе претежно тие специалците што во било каков случај би застанале во одбрана на државава исто имаат и заглетва во кој не смеат да ја прекршат,еве јас би застанал.
--- надополнето: 21 март 2013 во 21:30 ---
а тоа што бил преместен тоа е во времето на СДСМ по војната 2001 кога испостави учки за министри и зошто Тигрите направија ршум во Арачиново во знак на омраза кон нив.Претпоставувам дека така беше.

а тоа што бил преместен тоа е во времето на СДСМ по војната 2001 кога испостави учки за министри и зошто Тигрите направија ршум во Арачиново во знак на омраза кон нив.Претпоставувам дека така беше.
Не сум сигурен дека членот погоре мислеше на Стојанче Ангелов, пошто он нема правен факултет, него безбедност.
Ако говореме за Стојанче Ангелов (кој патем е единствениот политичар во Македонија кој го поштовам, мада малце ме разочара со тоа шо ојде со БЦ) мислам дека неговиот пример најдобро кажува колку ни е смрдлива државата.
Стојанче Ангелов беше ранет у Арачиново, место ребра има титаниумови жици, а мислам дека и пола белодробно крило му беше скинато. Имаше чин генерал-мајор. По смената на власта у 2002 година, беше деградиран у виш инспектор за кражби у Карпош. Лани беше у Сомалија да лове пирати.
Сепак, карпа човек, за него имам огромно поштовање.

Стојанче Ангелов да не мислиш.

Се гледа колкава патриотизам имаш во себе кон државава и те оправдувам во тоа што го велиш зошто до некаде имаш право.Македонските политичари се тешки ороспии.Јас верувам дека во државава има уште луѓе претежно тие специалците што во било каков случај би застанале во одбрана на државава исто имаат и заглетва во кој не смеат да ја прекршат,еве јас би застанал.
--- надополнето: 21 март 2013 во 21:30 ---

Не, не е Стојанче... Да не го откривам сега, некој и ќе го препознае што подобро ги знае работите. Некој старешина да му штракне у главата, бунт да дигне... ЈСО искочи на улица, дури и нејзини пропадници (високи официри) го ликвидираа премиерот на србија. -"Медиумите им се улизуваа, политичарите ги поштуваа, војската и полицијата им се поклонуваше, а цела србија им стоеше мирно и им се плашеше". Во една караница меѓу офицери и некој си политички претставник или не знам кој точно, припадниците на ЈСО репетирале и пушки, има снимени докази за таа средба. Е така се работи.

А на нашиве им прават што сакаат, си играат играчки со нив. Не треба така со оваа држава и со овие политичариии... додека ќутат, ќе стрижат политичариве.

Не, не е Стојанче... Да не го откривам сега, некој и ќе го препознае што подобро ги знае работите. Некој старешина да му штракне у главата, бунт да дигне... ЈСО искочи на улица, дури и нејзини пропадници (високи официри) го ликвидираа премиерот на србија. -"Медиумите им се улизуваа, политичарите ги поштуваа, војската и полицијата им се поклонуваше, а цела србија им стоеше мирно и им се плашеше". Во една караница меѓу офицери и некој си политички претставник или не знам кој точно, припадниците на ЈСО репетирале и пушки, има снимени докази за таа средба. Е така се работи.

А на нашиве им прават што сакаат, си играат играчки со нив. Не треба така со оваа држава и со овие политичариии... додека ќутат, ќе стрижат политичариве.
Za zal vo pravo si Zato i Stojance formira partija da gi promeni rabotite ama od mestenkite na politicarite ne uspea da vleze vo parlament pa sega otide so opozicijata i jas ne go opravduvam toa no go pocituvam.Politicarive treba od koren da se smenat za da mozime da odime napred

Читам погоре дека малце и влагате у филм,како може да не знаеш дека комшијати е во волците.Може не знаеш во скопје ако си во овие големите населби но во малите грдаови се знае.Јас еве познавам неколку луге лично,вие ги направивте монструми,па ако живееш во виница која во градчето има 10ооо луге како нема да знаеш кој се во специјалците.Поздарв мислам дека влеговте у амерички филм

Може е претходно објавено видеово да не прелистувам наназад. Селекција и обука биди тигар 2001. Задолжително за тој што не го гледал, со акцент на 16:20.

Благодарам! До сега најдоброто видео што сум вишол за специјалните единици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom