Барам една книга...

• Креатор на темата Креатор на темата Mussolini
  • Време на започнување Време на започнување
Пророштвото на Романови?!?!
Од Матица беше издадена ама кај нив е распродадена уште одамна, некој да не ја видел некаде случајно или пак да познава некој со приватна библиотека па да ја продава?
ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ
:)

Најверојатно на старо се продава.

http://www.facebook.com/photo.php?f...6000760.-2207520000.1363103551&type=3&theater

Дали знаете кај може да се најде некоја од книгите на Балашевич кај нас?

Пророштвото на Романови?!?!
Од Матица беше издадена ама кај нив е распродадена уште одамна, некој да не ја видел некаде случајно или пак да познава некој со приватна библиотека па да ја продава?
ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ :)
Мислам дека ке ја најдеш по овие на плоштад и на Ул. Македонија што продаваа стари книги, јас од таму ја купив.

„Хобит“ од Толкин, издание на „Икона“, објавено 2010 година, превод на Вања Димитриевски.

45FDF47459B8A44B876138ACBC3074A2.jpg

Во „Икона“ продавачите велат дека никогаш не ја објавиле книгата, во „Табернакул“ ја нема.

Знае некој дали е можно да се најде некаде на ново?

Владус на купи книга ја има, околу 600 денари беше, на српски. Имаш други од Стив Бери поевтини.
Побарај во градската библиотека или во онаа во гимназијата ако познаваш некој ученик нека ти ја земе.;)

Има и една „Ниту војна ниту мир“ од жена автор но не ми ткенува која е, нешто како дневникза случувањата во Тетово во тоа време.

Смртта на Бани Манро од Ник Кејв, на македонски/српски може да се најде кај нас?

Знае ли некој каде може во Скопје да се купи „Тиквешкот зборник“?

Крадачка на книги од Маркус Зусак, anyone? :(

Мрак на пладне - Артур Кестлер?

Година дена ја барам ја немаат ни овие на плоштад, кеј итн. НИГДЕ

каде можам да ги најда На запад ништо ново (ама не од Ѓурѓа) и Однесено со виорот ?

каде можам да ги најда На запад ништо ново (ама не од Ѓурѓа) и Однесено со виорот ?
Ги имав и двете на српски али кај други луѓе ми се моментално... побарај кај овие што продаваат на кеј на плоштад и на улица македонија сигурно ќе најдеш нешто, јас сум ги гледал али српски изданија им се претежно и со тврди корици.

Дали знаете како можам да ја најдам книгата од војната 2001 Исповед - Радуша 2001". од Звонко Младеновски.фала однапред

„Хобит“ од Толкин, издание на „Икона“, објавено 2010 година, превод на Вања Димитриевски.

45FDF47459B8A44B876138ACBC3074A2.jpg

Во „Икона“ продавачите велат дека никогаш не ја објавиле книгата, во „Табернакул“ ја нема.

Знае некој дали е можно да се најде некаде на ново?

Феникс има три изданија (2005, 2007, 2011) , провери кај нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom