Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа дека управата има премногу верба во Џиџи, ама со тие луѓе од горе, никад не се знае. Може како што беше со Боби, ќе удрат пак така.

Денес во Ѓорче пријателска, Македонија-Вардар 1:2. И на двата гола стрелец Маневски (y) На полувреме губевме 1-0 :facepalm:
Во паузата меѓу прво и второ пулувреме излегоа новајлиите, Рибар, Педро, Петровиќ, и Петров, а на нивно место влегоа Цикарски, Борче и Темелков, и Хорхе и одма мрдна играта.
Битолчанецот распали денес два одлични гола, пај дибекот Џиџи нека го остава на трибина. Првиот му беше шут од 15на метри, на одбиена убаво ја заби, а вториот по лева страна, по асистенција на Цикарски убаво ја пласираше во лев агол.
Борче за Педро е доктор ОЗ.

Вака-така, теретот е пак на старите играчи, они денес го спасија Џиџи од нов срам.

Краток и јасен мојот дневен извештај :D
Повеќе од солидна алтернатива си на Коњаникот :icon_mrgr:

Španci dolaze po Stjepanovića!

Autor N.S.​
srijeda, 20 Mart 2013 21:39

Ostojić igra u životnoj formi
Ostoja Stjepanović (28) svoju bi nogometnu karijeru prema svemu sudeći mogao nastaviti u Španiji. Naime, prema ekskluzivnim saznanjima do kojih je došao Eurosport.ba, 28-godišnjeg veznjaka Vardara u petak na kvalifikacionom ogledu Makedonije i Belgije pratit će skauti Las Palmasa.

Preciznije kazano, tada se očekuje da će biti kompletiran posao oko Stjepanovićeve seldibe u redove ovog španskog drugoligaša.

Stjepanović, koji je proglašen igračem godine u Makedoniji, u redove Las Palmasa će stići kao slobodan igrač, budući da mu na ljeto ističe ugovor.

Zanimljivo da je tokom svoje karijere Stjepanović igrao u Slaviji kao posuđen igrač, a prošao je sve reprezentativne selekcije Makedonije, a od 2012. godine je "A" reprezentativac te zemlje.

Belgijanci zainteresovani

No, nije samo Las Palmas zagrizao za Stjepanovića, koji se nalazi u životnoj formi. Takođe, kako saznajemo od našeg izvora, postoji interes nekolicine ekipa iz Belgije, a tokom zimskog prijelaznog roka Ostoja Stjpanović se zahvalio ponudama iz Bjelorusije te iz njemačke Cvajte.

ЦЦС најавува смена на Џиџи после изборите и враќање на Милевски до крајот на сезоната.
Дај боже :icon_mrgr:
Наводно на крај на сезоната ќе добиеме сосема нов тренер. Се надевам во тоа време веќе ќе ги имаме и новите спонзори, а истотака сите ќе запнеме нов тренер да биде Ѓоко Хаџиевски!

А да си довлечкаме странец,а ?
Доста веќе ги вртиме овие истрошениве имиња од тука.....и да му се даде континуитет на еден тренер.Не да менуваме тренери и концепции на секој 3 месеци....
Сега не мислам да се остава овој трупов на клупа,ама можеа и на Милевски да му дадат шанса бар да ја доврши сезоната.Со ваква конкуренција титула сигурно ќе земеше....

Доста веќе ги вртиме овие истрошениве имиња од тука.....и да му се даде континуитет на еден тренер.Не да менуваме тренери и концепции на секој 3 месеци....
Сега не мислам да се остава овој трупов на клупа,ама можеа и на Милевски да му дадат шанса бар да ја доврши сезоната.Со ваква конкуренција титула сигурно ќе земеше....
Се слагам за странец, ама Ѓоко не е истрошено име у никој случај. Кого и да го водел тимот, Вардар бил шампион!

Се слагам за странец, ама Ѓоко не е истрошено име у никој случај. Кого и да го водел тимот, Вардар бил шампион!
И во второ коло квалификации за Лига на Шампиони редовно го кркал. Со Легија Варшава Вардар кога играше 6:1 го попивме. Стретев направи подобри резултати од Ѓоко. Ама Стратев не шетал по Истокот толку колку Ѓоко па да продава муда за бубрези.

И во второ коло квалификации за Лига на Шампиони редовно го кркал. Со Легија Варшава Вардар кога играше 6:1 го попивме. Стретев направи подобри резултати од Ѓоко. Ама Стратев не шетал по Истокот толку колку Ѓоко па да продава муда за бубрези.
1-3 и 1-1 завршија мечевите, ништо страшно ако се земе во обзир дека Легија беше далеку подобат состав од нас.

Стратев уште 20 пати да играше со ЦСКА немаше да ги победи, нашите како туристи отидоа таму, и чисто на среќа извадија победа, со два шута кон гол.
После тоа мавна еуфорија и сегашна Барса да дојдеше ќе ја победевме.
Стратев е чиста НУЛА во споредба со Ѓоко.
Сто пати се врати во Вардар после тоа и резултатите му беа очај...

1-3 и 1-1 завршија мечевите, ништо страшно ако се земе во обзир дека Легија беше далеку подобат состав од нас.

Стратев уште 20 пати да играше со ЦСКА немаше да ги победи, нашите како туристи отидоа таму, и чисто на среќа извадија победа, со два шута кон гол.
После тоа мавна еуфорија и сегашна Барса да дојдеше ќе ја победевме.
Стратев е чиста НУЛА во споредба со Ѓоко.
Сто пати се врати во Вардар после тоа и резултатите му беа очај...
Муабетот е дека Ѓоко освен титули од Македонска лига( за куп не сум сигурен) нема нешто позначајно направено во Европа. А даваше Бомбастични изјави дека Вардар ќе ја поминел Легија Варшава итн. Мислам дека нема добар тренер од Македонија.(не го рачунам Чедо Јаневски имам добро мислење за него), мислам дека треба странски тренер да се донесе ама таков и добро треба да се искешира. А Вардар со Буџет од 1 мил евра тешко. Сега пола од Буџетот обезендува Град Скопје другата половина тоа претпријатието за стопанисување со стамбен и деловен простор. Немаше да се преебат ако извадија уште 1 мил евра. Со 2 мил евра колку толку ќе можеше да се подигне квалитетот од тренери до играчи. Срамота е Скопје Град со 750 000 жители да не може да обезбеди 5 мил евра за Вардар.

Никој не рекол дека ќе не внесе во ЛШ, ама од Македонскиве тренери реално он е најперспективен.
Друга работа, фановите го сакаат затоа што секогаш освојувал титули со Вардар.
И тоа има голмо влијание, затоа што ќе се создаде една позитивна атмосфера со негово враќање.
Вистина е дека со овие финансии во моментов тешко дека може нешто да се направи. Доволен пример се соседските најдобри тимови, кои со 10 пати поголеми буџети од нас одвај доаѓаат до групи од ЛЕ или ЛШ, каде што служат само како топовска храна...

Играч како Оса,кој во нашево првенство е нешто налик бог и батина на неговата позиција е апсурдно бе луѓе,Џиџи ептен се дигнал у облаци.
Оса дали во форма или не,е класа играч во нашево првенство,ја ора цела средина,ја држи под конец цела средина и дели одлични топки до напаѓачите,а овој го брка од тимот.
Ај ваљда наредна сезона ќе се врати кај нас :D

Што ќе ни е странец? :)

Нас ни треба тренер, кој добро ја знае состојбата на македонсиот фудбал.
А странецот кога ќе дојде што ќе види? Ујдурма :)

П.С. Одложена е утре пријателската со Турново.
И за тоа што спомна Сајбер, за ЦЦС, 90 посто е сигурно тоа.
До Понеделник, чекаме позитивна вест. Ако го тргнат ѓубрето Џиџи, идеме у кафана да праиме една частовка :D

Што ќе ни е странец? :)

Нас ни треба тренер, кој добро ја знае состојбата на македонсиот фудбал.
А странецот кога ќе дојде што ќе види? Ујдурма :)

П.С. Одложена е утре пријателската со Турново.
И за тоа што спомна Сајбер, за ЦЦС, 90 посто е сигурно тоа.
До Понеделник, чекаме позитивна вест. Ако го тргнат ѓубрето Џиџи, идеме у кафана да праиме една частовка :D
Ќе пијам, ќе лумпувам :D
П.С. Значи Џиџи ќе се опрости со победа против неговото Скопје :D
Иначе ја ви реков дека се чека да пројдат изборите за да лета големиот стратег ;)
Ама Стратев се испосра со тој резултат од Москва и ништо друго позначајно нема постигнато во кариерата, освен што се влече како привезок за Брацо 10 години! Ебати румениот сељак!
--- надополнето: 21 март 2013 во 20:39 ---
Играч како Оса,кој во нашево првенство е нешто налик бог и батина на неговата позиција е апсурдно бе луѓе,Џиџи ептен се дигнал у облаци.
Оса дали во форма или не,е класа играч во нашево првенство,ја ора цела средина,ја држи под конец цела средина и дели одлични топки до напаѓачите,а овој го брка од тимот.
Ај ваљда наредна сезона ќе се врати кај нас :D
Затоа од Македонија не може да мрдне подалеку. Башка којзнае колку години реално има...

Мене Жилдо Родригез ми се свиѓаше како тренер искрено. Странски тренери во Македонија со успеси последниве 21 година се Иванчевиќ во Ѓорче и Жилдо во Вардар. Aaa и Беквалац у Работнички.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom