Историјата на Windows

• Креатор на темата Креатор на темата Velix
  • Време на започнување Време на започнување

Кој Windows е најдобар

• Windows 1.0 and 2.0

Гласови: 5 6,0%
  • Windows 3.0

Гласови: 2 2,4%
  • Windows 95

Гласови: 2 2,4%
  • Windows NT

Гласови: 0 0,0%
  • Windows 98

Гласови: 1 1,2%
  • Windows 2000

• Windows ME

• Windows XP

Гласови: 18 21,7%
  • Windows Vista

Гласови: 1 1,2%
  • Windows 7

Гласови: 36 43,4%
  • Windows 8

Гласови: 18 21,7%

• Вкупно гласачи
    83
xp old skul, da ne go zapostavija ovie sto pravat programi i igri nikad ne bi go smenil :)
XP old school :confused:
Очигледно немаш потрошено 5 години од твојот живот работејќи на стариот добар WIn95 :)
Гласав за 95-ката чисто од носталгични причини...

Зашто овие сега се излезени , уште не се усовршени пред да не беа овие XP беше највеќе користено и разработено овие би биле добри кога би излегол Windows 15 или 16 , пред се овие ги направија за таблетиве , а XP си беше само за компјутер :D , овие бараат поголема рам меморија и подобри перформанци за разлика од тоа што бараше windows XP .
1 - Да е имало таблети во времето кога имало XP , би имало XP и за таблети , што е нормално.
2 - Во врска со тоа што го рече " Овие бараат поголема рам меморија и подобри перформанси " си чул за поговорката - Секоја убавина се наплаќа? така и тоа. Win 7 & Win 8 се едно милјарда пати подобри од XP , и нормално е да тераат повеќе рам меморија и подобри перформанси.
3 - Имаш испробано Win 8 на таблет , или на телефон па да видиш каков е? :)

jbg ne sum generacija sedamdeset i neke :D
Не мора да си од шеесетти генерација за да имаш 95 или 98 користено.
Финтата е што кај нас масовно почнаа сите да купуваат компјутери после 2002-2003 некаде, време кога XP-то беше цврсто етаблирано на пазарот. И затоа сите ко ќе ги прашаш кој е најдобар Windows, одма ти викаат XP... оти друг и никогаш не користеле.
Памтам ко го зедовме компјутерот со Win95 (немаше ни 98 уште излезено), на прсти се броеја колкумина во градот имаа компјутер, ни компјутерница не постоеше.
До сега сум имал прилика да ги користам сите оперативни почнувајќи со 95-ка наваму, освен 2000/Millenium. И тоа користење долго, по неколку години секој Windows...

Се зависи од тоа што конфигурација компјутерот поседува...
Инаку поназад видов 7-ца најдобар... За игри да мислам дека нема никакви пречки и багови...
Инаку 8-ца мн. го ослободува компјутерот...пред се е наменет за таблетите според дадените карактеристики...
XP - пред се за персонални компјутери и компјутери со АМД процесори...
Останатите баш и не ми се допаѓаат...имаат премногу недостатоци и падови во системот

1 - Да е имало таблети во времето кога имало XP , би имало XP и за таблети , што е нормално.
2 - Во врска со тоа што го рече " Овие бараат поголема рам меморија и подобри перформанси " си чул за поговорката - Секоја убавина се наплаќа? така и тоа. Win 7 & Win 8 се едно милјарда пати подобри од XP , и нормално е да тераат повеќе рам меморија и подобри перформанси.
3 - Имаш испробано Win 8 на таблет , или на телефон па да видиш каков е? :)
Користев 7-ца и едино добро е тоа што сам си наоѓа драјвери и тоа што има некои теми и гаџгети добри другото не ми се допаѓа , треба да се направи софтвер што ќе биде воедно уникатен да има интерфејс како 7-ца ама да не бара толку рам и перфоманси .

Сега користам Windows 7.Како помал имав и Windows 2000.Сепак од Windows Xp. нагоре се најдобрите.Од овие само не ми се допаѓа многу Windows Vista.:pos:

Користев 7-ца и едино добро е тоа што сам си наоѓа драјвери и тоа што има некои теми и гаџгети добри другото не ми се допаѓа , треба да се направи софтвер што ќе биде воедно уникатен да има интерфејс како 7-ца ама да не бара толку рам и перфоманси .

2013 година, сме какви перформанси да бара Win 7, 256 рам и 0,6 гб хард?

Win XP беше добар на времето, во споредба со 7 и 8 е ѓубре полно со багови.

2013 година, сме какви перформанси да бара Win 7, 256 рам и 0,6 гб хард?

Win XP беше добар на времето, во споредба со 7 и 8 е ѓубре полно со багови.
Па баш ради тоа дека сме 2013 треба да е понапредно да не бара многу , а не да бара дупло од тоа што барало виндоус xp , истото е и со бензин дупло кошта , наместо помалце ;)

Windows XP, причината што уште сум на овој се глупавите фонтови од 7цата кои на мојот монитор изгледаат страшно матни па по 2-3 часа користење главата ме фаќа.
А реално ништо не фали на XP-во, може е малце застарен дизајнот само

Па баш ради тоа дека сме 2013 треба да е понапредно да не бара многу , а не да бара дупло од тоа што барало виндоус xp , истото е и со бензин дупло кошта , наместо помалце ;)

Не иде баш така во компјутеријата. Тоа е исто ко да очекуваш Far Cry 3 да бара послаби конфигурации од тетрис.
Колку покомплексен интерфејс со повеќе функции и способност за користење на софистицирани и графички захтевни програми, толку подобри спецификации бара.
Не можеш да користиш SolidWorks 2013 со 64 мега графичка ебаго.:X3:
Да не зборам за поддршката која ти се пружа и апдејтите кои ги имаш со седмицата и осмицата како и поголемата заштита од вируси и слично.

Не иде баш така во компјутеријата. Тоа е исто ко да очекуваш Far Cry 3 да бара послаби конфигурации од тетрис.
Колку покомплексен интерфејс со повеќе функции и способност за користење на софистицирани и графички захтевни програми, толку подобри спецификации бара.
Не можеш да користиш SolidWorks 2013 со 64 мега графичка ебаго.:X3:
Да не зборам за поддршката која ти се пружа и апдејтите кои ги имаш со седмицата и осмицата како и поголемата заштита од вируси и слично.
Затоа ја погоре напишав да се направи универзален софтвер ако ти не не си прочитал , кај што нема на секоја верзија на програмите да бара и појаки перформанци , ама овие отидоа многу далеку , иначе виндоус го достигна максимумот исто како со "Need For Speed " што направија со Underground II .

На првиот компјутер Пентиум 2 имав Windows 98, од кога ми е купен сегашниот компјутер имам X, а сакам да го пробам 7 или 8.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom