И зашо не чини 8ката сега? Оти може пиратски да се активира?
Која црна сигурност? Еве трет пат ако ми здиплат парите од банка ветувам идам на Линукс.
Сериозно, каков бенефит имаш ТИ, како everyday joe oд сигурноста на Linux? Океј факт е дека се сигурни, но убаво можеш да се заштитиш и на Win, поготово кога не е virus fest-от XP. Aма барем на XP гејмавме бе друже.. што ќе ми е сигурност, без другото, твое наброено бе друже?
Инаку, на темава, незнам како успеале 15 луѓе да гласаат за XP без притоа да им смрзне мозилата и аналогно цел писи, па да морало да рестартираат умеѓувреме ако не им се рестартирал сам, па еве одново и одново и одново.. успеале. XP беше револуционерен и задржа статус на стабилен OS дека Vistata со се сервис паковите беше апсолутно срање! Во тоа време по колку рам имаа стандардните конфигурации, 1гига, така? Најдобра опција за сигурност, пошо се наоѓаа клучеви беше Касперски. Ос, ав, неколку апликации, и отвори ми ти повеќе од 2 јутуб табови на ретардираната мозила. 7ката веќе беше стабилна и фино скоцкана и носталгично тврдам можеше уште доооолго да тера. А кај некои и ќе тера. Само што, 8ката, еве за стандардни домашни услови е секс. Значи од прекрасната 7ка да воочиш САМ раззлика во брзина, не некои ретардирани статистики, стварно мислам... се подига за 8 секунди, IE-то како што сум рекол, го подигам пред десктопот да се "свести" a тоа е некој ситен дел од секундата. Е сега големиот недостаток стартот шо го нема, искрено лесно се свикнува и побргу ќе доаѓате до апликациите шо ви требаат, метрото го користам многу ама признавам не колку што е предвидено. Не се некои големи пропусти за хејтање, шо е следно, ќе речете дека сте уште на офис 2003?