MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Кога веќе ги создал без можност да имаат пород, зошто ги создал со нагон за секс?
Еве едно прашање од мене до Тебе, во ист тон: а зашто слепо родените имаат очи, кои не им служат за гледање?
По падот Адамов и со тек од времето, родот човечки запаѓа во се‘ повисоки нивои‘ од огревовеност. Ако Адам беше створен како телесно совршен а духоно несовршен, какви ли се денешните луѓе, кои нешто „имаат„ ама „нештото„ не е комлетно?
--- надополнето: 20 март 2013 во 00:09 ---
Друго јас те прашувам. Значи ти велиш дека похотите и страстите биле спротивни на божјата волја! Јас те прашувам: Како е можно да постојат нешта кој се спротивни на волјата на битие за кое се тврди дека е семоќно и сезнајно?
Едноставо: со непослушност кон волјата и кон редот кои Творецот ги поставил во прородата/Вселената.
Така, ако самиот не почитуваш одреден ред, поставен во ореден систем, самиот себе се префрлаш надвор од редот и преминуваш во неред. Нередот пак, има речиси неограночени множности и комбинации, за ралика од редот, кој е поставен само така како што е поставен, не и поинаку.
На пример: ако еден „брачен„ пар од „вруќи„ браќа се „венча„, која е логиката од тој брак, кога по прородата од нештата, маж со маж (или жена со жена, сееедно,,,) немаат ниту теоретска можност да остават биолошки/природен пород за себе, за разлика од редот, кој го поставил Творецот и Кој го благословил бракот меѓу еден маж и една жена?