MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Еве едно прашање од мене до Тебе, во ист тон: а зашто слепо родените имаат очи, кои не им служат за гледање?Кога веќе ги создал без можност да имаат пород, зошто ги создал со нагон за секс?
По падот Адамов и со тек од времето, родот човечки запаѓа во се‘ повисоки нивои‘ од огревовеност. Ако Адам беше створен како телесно совршен а духоно несовршен, какви ли се денешните луѓе, кои нешто „имаат„ ама „нештото„ не е комлетно?
--- надополнето: 20 март 2013 во 00:09 ---
Едноставо: со непослушност кон волјата и кон редот кои Творецот ги поставил во прородата/Вселената.Друго јас те прашувам. Значи ти велиш дека похотите и страстите биле спротивни на божјата волја! Јас те прашувам: Како е можно да постојат нешта кој се спротивни на волјата на битие за кое се тврди дека е семоќно и сезнајно?
Така, ако самиот не почитуваш одреден ред, поставен во ореден систем, самиот себе се префрлаш надвор од редот и преминуваш во неред. Нередот пак, има речиси неограночени множности и комбинации, за ралика од редот, кој е поставен само така како што е поставен, не и поинаку.
На пример: ако еден „брачен„ пар од „вруќи„ браќа се „венча„, која е логиката од тој брак, кога по прородата од нештата, маж со маж (или жена со жена, сееедно,,,) немаат ниту теоретска можност да остават биолошки/природен пород за себе, за разлика од редот, кој го поставил Творецот и Кој го благословил бракот меѓу еден маж и една жена?