Ситница што ме нервира

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Ѓезве исушено со кафе т.е неизмиено со талог од кафе, трошки на тепих, ненаместен кревет, изгребани нокти.
Кога треба да го фрлам ѓубрето, само што сум наумила тоа да го направам и кога ќе слезам долу без да го земам со себе фактички кога ќе заборавам нешто(некој предмет) и кога треба да се враќам пак назад и повторно да отклучувам.
Кога апаратот за кафе на факултет ми ја враќа паричката назад кога не сака да ја прими и ме зеза(денес тоа ми се случи)
Кога надвор врне, а јас морам да носам чадор, а плус тоа постои и шанса да бидам цела изводенета или уште погрда варијанта - кога си се дотерал за некаде, надвор врне и поминува кола и те прави ГУЛЕ - е ова најмногу го мразам од се.(n)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.707
Поени од реакции
11.530
Ставање крем на раце/лице.

Значи ова не да ме нервира, од такт ме вади, неможам да го поднесам кремот на мене, а посебно не на рацете, а морам (посебно зимно време).
Ми иде нагон да си ги исечам рацете.

моментално имам крем на мене, морав да се испразнам тука.

Член од
18 февруари 2013
Мислења
108
Поени од реакции
146
Кога сум спремен да се туширам, а отпосле гледам дека нема вода :tapp: И татко ми кога ќе напне да учам, и ќе почне да ми го објаснува правото од почеток до крај, или поточно кога ми зборат нешто за кое немам интерес,а се правам дека ми е гајле.

Член од
21 февруари 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
мене ситница највеке ме нервира кога некогаш ке решиш да испаднеш надвор на прошетка и токму моментот пред да испаднеш надвор започнува силно да врни.

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
- Луѓе што мешаат партија и политика у се
- Претпоставени кои што се однесуваат спротивно од кодекс на понашање (професори на мобилен, шефови што не работат итн итн)
- Сеинтелектуалци
- Многу меки перници
- Мрсни коси

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Ако нема нешто благичко ..после главно јадење хх..

• Ми се допаѓа
Reactions: Des
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Ме нервира зборот “едношалтерски систем“ а од тоа нема ништо:notworthy:
Додека не те “исцедат“,нема документи по шалтериве:notworthy:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
еве ова
и ко што рече дедо Анчо, започна да си прави муабет со колешката.
ословување човек- форумџија - кој не го знаеш ни познаваш -со ДЕДО
дали истите тие ликови кои се обраќаат на ваков начин по форуми- се исти во реален свет ? дали доколку се вработат и на секој/а постар/а од нив ќе им се обраќаат со бабо, тетко, чичко, дедо....
ко на пр.на претпоставениот- :pos:
дали на професорите на факултет им викаат дедо, бабо - на место професоре- само затоа што се постари од нив ?:cenzura:

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
ословување човек- форумџија - кој не го знаеш ни познаваш -со ДЕДО
дали истите тие ликови кои се обраќаат на ваков начин по форуми- се исти во реален свет ? дали доколку се вработат и на секој/а постар/а од нив ќе им се обраќаат со бабо, тетко, чичко, дедо....
ко на пр.на претпоставениот- :pos:
дали на професорите на факултет им викаат дедо, бабо - на место професоре- само затоа што се постари од нив ?:cenzura:
Дедо Анчо е човек од скоро 60 години, кој секогаш ни кажува работи како биле во минатото. На пр, во темата за земјотреси човекот убаво си објасни како-што се случувало во 1963. Додавањето на „дедо“ пред никот е изразување на почит кон членот - неговата возраст и искуството. Навредливо е да наречеш „дедо“ некому? Јас постарите комшивки ги поздравувам со баба Славка, баба Перса, дедо Саве, и истите тие секогаш ме поздравувале со насмевка.
Од друга страна, споредбата ти е дебилна работа, бидејќи нарекување на претпоставен или професор со „дедо“ е смешно, од проста причина што станува збор на формални односи, додека на форумов односите се чисто (не)пријателски.

Мене ме нервира кога некој се прави паметен на темите на форумов, па наместо да си најде некоја попаметна занимација, врши психолошки тестови на профили на членови, или пак ископува теми постари од 2006 година.

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
me nervira koga slusam nekoja pesna kako sto e jovano,more sokol pie ili zajdi zajdi i koga ke se javi nekoj bugar i ke rece mnogu ubava bugarska pesna a srbinot ke go podrzi i mi se krevaat kosite i mi doagja da gi nokautiram na dvata

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
me nervira koga slusam nekoja pesna kako sto e jovano,more sokol pie ili zajdi zajdi i koga ke se javi nekoj bugar i ke rece mnogu ubava bugarska pesna a srbinot ke go podrzi i mi se krevaat kosite i mi doagja da gi nokautiram na dvata
Ти да не живееш у виц онака?

Kajgana Shop

На врв Bottom