Samsung Galaxy S IV

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Секоја чест за иновациите и хардверскиот дел . Но сметам дизајнот е ужасен и пластичен . 5 инчи тој не е воозможно да го носиш во џеб . И крајот на краиштата со aye револуцујата не знам колку ќе ни се најде на човештвото . поздрав apple fun .
Aко не може да се носи 5 инчен не треба да има ни HTC One, One x, Xperia Z, Nexus 4, Lumia 920... кои се со должина од над 13 мм
1.3 мм e поголем од Ајфон 5 и тоа прави проблем за носење? :eek:
Tенок и лесен е и не се познава кога е во џеб.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Aко не може да се носи 5 инчен не треба да има ни HTC One, One x, Xperia Z, Nexus 4, Lumia 920... кои се со должина од над 13 мм
1.3 мм e поголем од Ајфон 5 и тоа прави проблем за носење? :eek:
Tенок и лесен е и не се познава кога е во џеб.
Праша Iphone 5 дали им е проблем за носење во џеб, нормално дека не, па тоа е Iphone и не се носи во џеб. :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Праша Iphone 5 дали им е проблем за носење во џеб, нормално дека не, па тоа е Iphone и не се носи во џеб. :pos:
Он го носи со врвца на врат како порано што се носеа Моторолите оние со антените :D

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
A што требаше да има според тебе?Ласерска тастатура?Холографичен дисплеј?Не те разбирам,биди реален..Самсунг нуди најмногу од сите,и затоа е и најпродаван и најценет,а ти можеш да си хејташ колку сакаш :)
Samsung можеби нуди најмногу опции/карактеристики, но колку од тие опции ќе ги користиш во реалност е прашање. Smart stay(S3), Smart Pause може да е корисно, тоа со двојната камера и тоа со прстот каде го позиционираш над екранот да прегледаш нешто без да мораш да кликнеш(дознав како се викаше, Air View :) ). Другите опции се непотребни, а HTC ги имаше веќе претставено некои од опциите што S4 ги има вметнато во камерата(Drama Shot и Sound & Shot). Поголемиот дел што го нудат е "bloatware"(пренатрупаност на софтверот).
И Galaxy е многу продаван бидејќи Samsung троши многу пари на реклами, а и прави реклами на кој ги исмејува Apple.
HTC One има покорисни опции за користење во реалност, него ли она што Samsung го нуди, а и предните звучници се многу покорисни отколку звукот да излегува од позади, а и треба да се примени она што HTC го направи со предните звучници.
Samsung исто така требаа да го сменат материјалот кој го користат за нивните телефони, бидејќи HTC, Sony и Apple веќе ги поставија стандардите за она, премиум чувство со квалитетни материјали.
Samsung имаат +1 од мене за екранот што го направија да може да работи преку ракавици.

Како и да е, треба да го сменат веќе планот за дизајнот на телефонот, бидејќи тешко е да се препознае кој е S3, а кој е S4 на прв поглед, исто така треба да ја сменат и изработката на материја која ја користат.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
A што требаше да има според тебе?Ласерска тастатура?Холографичен дисплеј?Не те разбирам,биди реален..Самсунг нуди најмногу од сите,и затоа е и најпродаван и најценет,а ти можеш да си хејташ колку сакаш :)
Абе не ги хејтам Самсунг, јас сум љубител на Андроид и се тоа, ама порано телефоните кога излегуваа навистина нудеа иновации со секој нов модел. Иновации што навистина ја менуваа играта и човек едноставно мораше да го купи новиот модел од што имаше потреба, а не од шо ке сака да се фали дека има квад кор процесор и 2 гига рам. Мислиш малку е 1 гига рам за телефон и дуал кор? Или 1,4 Гхз процесор?

Значи предходните иновации кај мобилните:

- Телефон без жица (мобилен се викал). wow, одам трчам го купувам
- Ставиле вибрации - одлично
- Ставиле полифонични мелодии - ајјј шо убаво звони, ко славеј :)) Одам купувам
- Ставиле дисплеј во боја - паѓање во несвест, одам купувам
- Ставиле Mp3 музика и меморија повеке од 1 Mb. - Се заебаваш? Одам купувам
- Ставиле камера. - Што???? Камера на телефон????? У пичку матер одам купувам.
- Ставиле меморија на телефонот ко на USB стик и камера што вади слика приближно на апарат - Ауууу тоа е работа. Одам купувам
- Ставиле 2 гига меморија и 3.2 Mpx камера со аутофокус а.к.а. исто ко на апарат (Сони Ериксон К800) Ајјјјјјјј закон ЗАКОН. Од кај да го купам
- Ставиле некој си Андроид што ти го прави телефонот ко лап топ. Хмммм интересно одам купувам.
- Ставиле Андроид и доволно гигахерци и рам да не кочи телефонот туку да си лета низ менито. - Одлично, нема да се нервирам. Одам купувам.
- Ставиле уште повеке гигахерци и рам и незнам дуал камера трипл дабл камера со што ке може да го чепнеш и да слика и снима у исто време ко ненормален и да ми бара на гугл и бинг и да ми синхронизира скајп со незнам.... А? Е добро бе зошто ми е тоа???

Е тука брат моментално се закочени иновациите ако можеш да ме разбереш за што зборувам :) Секој постар член на форумот ке се сети што значеше да се префрлиш кон полифоничен телефон или на дисплеј во боја или на вибрации и слично.

А овие "иновации" се едно обично беспотребно билдање на гигахерци и рам. ОК нека има повеке гигахерци и рам.

Ама каде се иновациите што ке ми го променат начинот на користење на телефонот и животот воопшто? :)

Тоа е тоа.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ти бе ептен си купувал :pos:

Што е финтава со иновацииве не ве разбирам. Нема веќе иновации, премногу барате.

• Камера
  • Батерија
  • Стабилност/Брзина
  • Оперативен
Тие се тие работи кој ќе се унапредуваат кај телефоните.

A

Avenger99

Гостин
Абе не ги хејтам Самсунг, јас сум љубител на Андроид и се тоа, ама порано телефоните кога излегуваа навистина нудеа иновации со секој нов модел. Иновации што навистина ја менуваа играта и човек едноставно мораше да го купи новиот модел од што имаше потреба, а не од шо ке сака да се фали дека има квад кор процесор и 2 гига рам. Мислиш малку е 1 гига рам за телефон и дуал кор? Или 1,4 Гхз процесор?

Значи предходните иновации кај мобилните:

- Телефон без жица (мобилен се викал). wow, одам трчам го купувам
- Ставиле вибрации - одлично
- Ставиле полифонични мелодии - ајјј шо убаво звони, ко славеј :)) Одам купувам
- Ставиле дисплеј во боја - паѓање во несвест, одам купувам
- Ставиле Mp3 музика и меморија повеке од 1 Mb. - Се заебаваш? Одам купувам
- Ставиле камера. - Што???? Камера на телефон????? У пичку матер одам купувам.
- Ставиле меморија на телефонот ко на USB стик и камера што вади слика приближно на апарат - Ауууу тоа е работа. Одам купувам
- Ставиле 2 гига меморија и 3.2 Mpx камера со аутофокус а.к.а. исто ко на апарат (Сони Ериксон К800) Ајјјјјјјј закон ЗАКОН. Од кај да го купам
- Ставиле некој си Андроид што ти го прави телефонот ко лап топ. Хмммм интересно одам купувам.
- Ставиле Андроид и доволно гигахерци и рам да не кочи телефонот туку да си лета низ менито. - Одлично, нема да се нервирам. Би можел да купам.
- Ставиле уште повеке гигахерци и рам и незнам дуал камера трипл дабл камера со автоматски да распознава што зборувам и да ми бара на гугл и бинг и да ми синхронизира скајп со незнам.... А? Е добро бе зошто ми е тоа???

Е тука брат моментално се закочени иновациите ако можеш да ме разбереш за што зборувам :) Секој постар член на форумот ке се сети што значеше да се префрлиш кон полифоничен телефон или на дисплеј во боја или на вибрации и слично.

А овие "иновации" се едно обично беспотребно билдање на гигахерци и рам. ОК нека има повеке гигахерци и рам.

Ама каде се иновациите што ке ми го променат начинот на користење на телефонот и животот воопшто? :)

Тоа е тоа.
Затоа и ти напишав,биди реален,повеќе сега засега и неможе да се измисли..На С4 имаше и некои корисни функции,Smaart Pause,S Translator,Smart Drvive..

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Ти бе ептен си купувал :pos:

Што е финтава со иновацииве не ве разбирам. Нема веќе иновации, премногу барате.

• Камера
  • Батерија
  • Стабилност/Брзина
  • Оперативен
Тие се тие работи кој ќе се унапредуваат кај телефоните.
Затоа и ти напишав,биди реален,повеќе сега засега и неможе да се измисли..На С4 имаше и некои корисни функции,Smaart Pause,S Translator,Smart Drvive..
Не купував толку често ама сакам да кажам дека новите модели носеа револуции :)
Еве што би било добра иновација

а) Xenon блиц (да го вратат). Тој што користел знае. Поевтино им е Led да ставаат изгледа
б) Кинезите од поодамна ставаат аналоген телевизор во телефоните.
в) Батерија што ке држи повеке од 3-4 дена иако ке го масирам телефонот до бескрај.
г) Бежжично полнење
д) Да се полни телефонот на сончева енергија :) Уфф колку добра идеја :)
д) Уште нешто што реално ке го користам во животот

Сега ви звучат работите смешно ама исто ке се смеевте и во 1999 година ако ви речев дека сакам камера на телефонот да имам

A

Avenger99

Гостин
а) Xenon блиц. Тој што користел знае. Поевтино им е Led да ставаат изгледа
в) Батерија што ке држи повеке од 3-4 дена иако ке го масирам телефонот до бескрај.
г) Бежжично полнење

Сега ви звучат работите смешно ама исто ке се смеевте и во 1999 година ако ви речев дека сакам камера на телефонот да имам
Не се смее никој,напротив,овие работи и може во наредните 10тина години да се применат во Смартфоните,само сеуште изгледа не се доусовршени,да беа мислиш нема да ги ставеа?Самсунг имаа измислено и еластичен екран,меѓутоа сето тоа е сега засега далеку од вградување во телефоните

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Не купував толку често ама сакам да кажам дека новите модели носеа револуции :)
Еве што би било добра иновација

а) Xenon блиц (да го вратат). Тој што користел знае. Поевтино им е Led да ставаат изгледа
г) Бежжично полнење
д) Да се полни телефонот на сончева енергија :) Уфф колку добра идеја :)

Ова го има веќе баце :)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.763
Поени од реакции
8.023
Незнам зошто воопшто дискутирате на таа тема, технологијата оди напред... со тоа не затупува и работите ни ги прави полесни во животот.

Прост пример е тоа што и звукот и микрофонот се далку поквалитетени. Колку пати сум слушнал луѓе постари, кога ќе се јават од мојот и од ко ќе завршат велат: Што убаво се слуши на телефонот, да ти е кеф да разговараш.

Јас лично телефонот не го ни користам за музика, само за разговор и интернет. Океј и понекогаш камерата... но во ретки случаеви. А посебно сум задоволен од звукот кога се разговара, пошто мразам телефони кој имаат слаб звук.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Абе не знам дали да се смеам или да плачам со коментариве за големинава :icon_lol:
Ко S4 да е првиот смартфон со 5 инчен екран и ко којзнае колку тој на S3 да бил помал. 0.2 инчи разлика, со тоа што самиот телефон е скоро колку S3 голем, и ајде сега проблем било да се носи у џеб?
Ај сега и јас да искоментирам за телефонов. Ѕверче е според спецификациите и све, ама малце почнаа да ми заликуваат на Apple со маркетингов и "иновациите". А и да, ептен наликува на S3 (и на Note 2) и едвај се распознава од него.
... и толку беше коментирањето, пошто стварно нема за што да се коментира.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Реално супер е телефонов, перформанси, големина се му е на место. Ма да сега е веќе ера на екрани на допири така да и другите фирми LG, HTC, Sony и другите имаат подеднакво добри телефони. Одлучуваат само нијанси и вкус кој е подобар :D
Помина времето кога искочи Iphone 1 и сите го гледавме како научна фантастика или Samsung С2 пред 4-5 години.
--- надополнето: 16 март 2013 во 17:47 ---
Реално супер е телефонов, перформанси, големина се му е на место. Ма да сега е веќе ера на екрани на допири така да и другите фирми LG, HTC, Sony и другите имаат подеднакво добри телефони. Одлучуваат само нијанси и вкус кој е подобар :D
Помина времето кога искочи Iphone 1 и сите го гледавме како научна фантастика или Samsung С2 пред 4-5 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom