Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
И двата тима имаат аргументи и факти зашто се подобри но никад нема да се убедите ,незнам како можеме да се води дискусија кога сме фанатици за својте клубови.Јас сум фан на Интер и нормално за мене нема друг клуб,истото важи и за фановите на јуве и милан.

Едноставно е,да се согласиме дека не се согласуваме.

Дотогаш , не ја трујте темава.

Нормален ли си што збориш бе? Интер=18 титули, Милан=18 титули, Јуве=28 титули во Серија А. Како тоа Интер не е голем клуб и пред скандалот не бил ништо? Точно е дека имаа пост од 89 до 2006 во Серија А, но запрашај се зошто е тоа така, поради валканите и смрдливи игри на твојот Јувентус, инаку Интер ќе си беше шампион и некоја година пред тоа. Фала му на Бога што вистината излезе на виделина и правдата беше задоволена а ѓубрето беше пратено таму каде што припаѓа. Ае.

Грешиш брат, немаше Интер да биде шампион бидејќи секоја година 3,4 или 5 завршуваше, а ги доби титулите на зелена маса бидејќи Јуве испадна и плус им беа одземени бодови на Милан, Лацио, Фиорентина и така натаму... Интер немаше да земе титула ако само Јуве го пратеше во Б, мораше да им скрати бодови и на овие останативе ;) И ај ти размисли сега малце дали е све во ред у иста сезона сите 5 екипи кои завршуваат во првенството пред тебе да ги пратиш кај што не треба и со одземени бодови.. И како тоа само интер не беше казнет со минус бодови ? Па и ти самиот ми викаше и Интер мести само никој не го фатил, потсети се на утакмиците со Џенова, Сампа и остали ...

Јуве - Баерн
Бар според мене Баерн моментално имаат најјак тим во Европа,али ај не се откажуеме пред време :D

Сакам тука да им честитам на фановите на Лацио за тоа што на 2 бундеслигаши им дадоа над 10 гола во 4 натпревари и секако честитки за пролазак даље

Сакам тука да им честитам на фановите на Лацио за тоа што на 2 бундеслигаши им дадоа над 10 гола во 4 натпревари и секако честитки за пролазак даље

Мора да се потенцира дека Козак даде 5 од тие голови :pos:

Богами и Интер малце фалеше да ги превртат Тотенхем вчера,али тоа е.Сега кое коло е на ред у УЕФА,1/4 финале?

Официјално излезе веста дека Икарди од лето нов фудбалер на Интер.
Ќе се упропасти дечково во Интер, гарант! :icon_lol:

Грешиш брат, немаше Интер да биде шампион бидејќи секоја година 3,4 или 5 завршуваше, а ги доби титулите на зелена маса бидејќи Јуве испадна и плус им беа одземени бодови на Милан, Лацио, Фиорентина и така натаму... Интер немаше да земе титула ако само Јуве го пратеше во Б, мораше да им скрати бодови и на овие останативе ;) И ај ти размисли сега малце дали е све во ред у иста сезона сите 5 екипи кои завршуваат во првенството пред тебе да ги пратиш кај што не треба и со одземени бодови.. И како тоа само интер не беше казнет со минус бодови ? Па и ти самиот ми викаше и Интер мести само никој не го фатил, потсети се на утакмиците со Џенова, Сампа и остали ...
Сеедно, битно Јуве немало да ги освои. Интер доби 1 титула на зелена маса а другата титула не беше доделена никому. Ај доста со дискусијава досадна е, никогаш нема да си докажеме затоа што не можеш да ми го смениш ставот што го имам кон Јувентус и конкретно кон Калчополи. За тебе судот у Италија е смрдлив и нерелевантен, за мене тоа е Јувентус така да без непотребни дискусии.
И да ви посакам среќа за со Баерн, ќе ви треба.

За тебе судот у Италија е смрдлив , за мене тоа е Јувентус.
:pos:

Него, со среќа против Баерн, според мене главен фаворит за ЛШ, најверојатно го надминаа менталниот блок, сепак се надевам дека Јуве ќе ги исплеска, за инает на Боби :D

Тешко. Не дека ги отпишувам прерано ама многу тешко против Баерн.

Ние како смртници од овде може да тврдиме дека е така само она што сите го гледаат. Никој од нас не може да знае што се случило на тој процес бидејќи тоа е скриено од сите нас и може да се изманипулира како сака. Најпрво и најосновно што не признавам на тој процес е брзината со која се спроведе и заврши. Оп-троп гледаш за 3 недели се завршено одлуките донесени и точка. Па гледате овој Калчоскомесе трае 3 години и далеку е од завршен. Таков обемен процес за 3 недели може само на бауци да кажат дека може да заврши.

А враќајќи се на муабетот за она што ние може да го видиме и да го тврдиме и прифаќањето на титулата од страна на Интер со завршено 3то место и пеењето на (професионални)играчи на песната Vinciamo senza rubare. Од овие погубитнички потези јас до ден денеска немам видено. Како мали деца да се во прашање и горната мала да ја победила долната и сега ја заебава.

Фала инаку за желбите за среќа против Баерн. Верувам во Јуве и мислам дека ќе може да направи голем подвиг. Се на се јас ќе бидам горд ако ја играат својата игра и се обидат да победат. Тоа е најважно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom