Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ој во продавница и барај Brembo дискови. Не бегај кога ќе ти ја кажат цената, клај ги и ќе прајме мубает дали се срање. Успат, смени си и плочки.

ednite gi kupiv 4 200 ne teraa ni 1000 km ovie sega sto se gi plativ 6 700 i eve posle 4 000 km pocnuvaat da tresat ne mnogu de ali se oseka i za nekoe vreme skros ke otidat ..
--- надополнето: 13 март 2013 во 19:52 ---
Ој во продавница и барај Brembo дискови. Не бегај кога ќе ти ја кажат цената, клај ги и ќе прајме мубает дали се срање. Успат, смени си и плочки.

ednite gi kupiv 4 200 ne teraa ni 1000 km ovie sega sto se gi plativ 6 700 i eve posle 4 000 km pocnuvaat da tresat ne mnogu de ali se oseka i za nekoe vreme skros ke otidat ..
--- надополнето: 13 март 2013 во 19:52 ---

да беше реална километражата во делот кај што ја покажува треба да пишува „total“ а тоа тотал се губи откога ќе се поминат 200.000 и пак почнува од 0 да брои, што значи во случајов 200.000 + 129.000 = 329.100... понатаму за другите работи да не правиме муабет, цената си кажува се...
Корекција, тотал се губи по 300.000 кај тројките

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Što diskovi ke bea toa da krepnat po 1000km? Aj ne zaebavaj. Onda imaš problem vo šepite ili pumpata,pa nonstop ti koči. Kakvi saka neka se diskovi treba barem 50.000km da izdržat ako se novi.

xaxa druze da odat 50 000 km jas nu muabet nema da pravam na sekoi 50 000 ke gi menjam ako treba ..predhodno imav passat i na nego vo rok od 7 meseci 3 pati gi menjav diskovite sega isto i so ovaa pa ajde ako ne cinat sapite na ovaa sega pa i na passatot li ne cinea ,se toa se kineski i turski sranja zatoa i baram polovni od nekoe udreno ili rastureno audi bidejki novite ne cinat ...

xaxa druze da odat 50 000 km jas nu muabet nema da pravam na sekoi 50 000 ke gi menjam ako treba ..predhodno imav passat i na nego vo rok od 7 meseci 3 pati gi menjav diskovite sega isto i so ovaa pa ajde ako ne cinat sapite na ovaa sega pa i na passatot li ne cinea ,se toa se kineski i turski sranja zatoa i baram polovni od nekoe udreno ili rastureno audi bidejki novite ne cinat ...
истиот проблем, би сакал да чујам одговор... немам многу доверба во локалниве мајстори

Според законот од колку години еден автомобил се смета за олдтајмер и дали има плус давачки за регистрација?

Според законот од колку години еден автомобил се смета за олдтајмер и дали има плус давачки за регистрација?
35+ години за олдтајмер и да колку шо памтам има разлика во регистраијата ама ништо посебно

Имам еден проблем кој му дојде време за решавање.Имено на VW GOLF 4 2002год со сијаличката за AIRBAG јавува на бордот AIRBAG FAULT а на тестер не се гаси (веќе два пати е на тестер гасена сијаличката сега не сака ) , и јавува дека е на совозачкото перниче проблемот, кога го отворивме ми изгледа дека не е активирано. На мајстор ја однесов и ми кажаа дека се прави со 50евра +20 ако е модулот отиден под мој услов да ми функционираат перничињата и да не го прави со отпорник само да не свети на борд а да не работат,
Ако знае некој препорака некоја за мајстор или ако имал некој сличен проблем нека пише како го решил па да ги пиеме парите :) што ќе ги спасиме,

Што точно јавува отворено коло или? дали убаво ги проверивте сите конектори?

Што точно јавува отворено коло или? дали убаво ги проверивте сите конектори?
Да бидам искрен не знам дали е до конектор или модул, затоа мајстор барам ама да не испадне да ме заколе па се распрашувам,

Ja vadiš sijaličkata za erbeg ili uste poubavo ja povrzues na 24v akumulator da rikne i ja vrakas nazad izgorena i završena rabota. :D
Čim svetka posle resetiranje kolata bila udrena erbecite veke ednas puknale i otiden e glavniot senzor za udar. Koga se menuvaat mislam deka treba site komplet da se smenat,i dvata erbeci i senzorot za udar i toa sve od ista kola ili komplet novi site zaedno inaku nema da rabotat samo za ukras ke stojat,nekako se povrzani megu sebe so seriski broj ili slična dalavera mislam.

Ja vadiš sijaličkata za erbeg ili uste poubavo ja povrzues na 24v akumulator da rikne i ja vrakas nazad izgorena i završena rabota. :D
Čim svetka posle resetiranje kolata bila udrena erbecite veke ednas puknale i otiden e glavniot senzor za udar. Koga se menuvaat mislam deka treba site komplet da se smenat,i dvata erbeci i senzorot za udar i toa sve od ista kola ili komplet novi site zaedno inaku nema da rabotat samo za ukras ke stojat,nekako se povrzani megu sebe so seriski broj ili slična dalavera mislam.

Хахха исто и мене ми текна на тоа да ја извадам сијаличката ама ова и писка и кажува на борд,не е голфов 98 година 2002 е, а не се испукани ербезите веќе два пати ги гаснам ама сакам да ги опраам сега не додека да стигнам до дома пак да писка. Значи сакам да го направам да работи не да го хакирам ссистемски,пошто за возење ми е колава не сум во план да ја продавам.[/quote]

Хахха исто и мене ми текна на тоа да ја извадам сијаличката ама ова и писка и кажува на борд,не е голфов 98 година 2002 е, а не се испукани ербезите веќе два пати ги гаснам ама сакам да ги опраам сега не додека да стигнам до дома пак да писка. Значи сакам да го направам да работи не да го хакирам ссистемски,пошто за возење ми е колава не сум во план да ја продавам.
[/quote]
Да немаш кантар (окјупанси сензор) на совозачко? Ако да, има ли шанса да се исклуче софтверски, или опцијата со отпорник, у случај на удар, да се отворат сите аирбези на десната страна. :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom