Kindle

• Креатор на темата Креатор на темата Srcee
  • Време на започнување Време на започнување
Го плаќаш весникот? Како го имаш подесено тоа... Некаде на темава читав дека и за македонски весници имало.

Не плаќаш ништо, одиш во Fetch news>Schedule news download, бираш држава, бираш весник и ставаш кога да ти се праќа на киндлето.
Има само три македонски весници, ама не се нешто посебно средени.Дневник е ок, колку толку.

Ќе може преку калибре да си праќаш книги, списанија на регистрираната адреса и ќе ти стигаат на киндлето преку нет.Например јас имам наместено секој ден во 10 да ми стига весник на киндлето.
Исто ако го регистрираш, може да правиш конверзија на документи(то ест амазон ќе го прави тоа за тебе.), ама ова не се користи многу.
Мислам дека книгите не се подредуваат по фолдери, ако грешам нека ме поправи некој.
Хаос ми е стаив многу книги, читам можело колекции да се праат ама мора да се регистрирам (а ич нејкам).
Сеа барам алтернативни начини за правење на колекции па така да ги подредам книгиве.

Хаос ми е стаив многу книги, читам можело колекции да се праат ама мора да се регистрирам (а ич нејкам).
Сеа барам алтернативни начини за правење на колекции па така да ги подредам книгиве.
Не ми е тука Киндлот, ама можеш да ги средиш по колекции. Мене ми се така. Дали прво се идеше на Create Collection, па после на која сакаш книга Add to collection...ѕирни.

Не плаќаш ништо, одиш во Fetch news>Schedule news download, бираш држава, бираш весник и ставаш кога да ти се праќа на киндлето.
Има само три македонски весници, ама не се нешто посебно средени.Дневник е ок, колку толку.
Не е лош Дневник, е сега прашање е дали ги има сите вести кои ги нуди и печатеното издание :)

Не ми е тука Киндлот, ама можеш да ги средиш по колекции. Мене ми се така. Дали прво се идеше на Create Collection, па после на која сакаш книга Add to collection...ѕирни.
Колекции можам да праам само ако се регистрирам, а не сакам.
I'll just use the search option, not that big of a deal :D

Иам 2 книги шо калибре не ми ги конвертира добро од пдф у моби. Некој да ми помогне?

Иам 2 книги шо калибре не ми ги конвертира добро од пдф у моби. Некој да ми помогне?

Одкажи се, книги барај ги во mobi или epub, не пробувај да конверитраш pdf. Никад не изглегуваат добро, различно се форматирани pdf во споредба со mobi и epub.

За pdf види дали се чита како таков, директно како pdf, некои се добри, некои се ептен ситни и за никаде се на kindle.

pdf не се мачи да го конвертираш, никад нема да добиеш добар резултат, поготово ако има слики и сл графички елементи.

Одкажи се, книги барај ги во mobi или epub, не пробувај да конверитраш pdf. Никад не изглегуваат добро, различно се форматирани pdf во споредба со mobi и epub.

За pdf види дали се чита како таков, директно како pdf, некои се добри, некои се ептен ситни и за никаде се на kindle.

pdf не се мачи да го конвертираш, никад нема да добиеш добар резултат, поготово ако има слики и сл графички елементи.
Нема слики нема графички елементи текст е само и тоа селектабилен. Не е скан.
Дури и изгледа дека е праено mobi to pdf пошо хаос се страниците и маргините.
Ама текст е.

Нема слики нема графички елементи текст е само и тоа селектабилен. Не е скан.
Дури и изгледа дека е праено mobi to pdf пошо хаос се страниците и маргините.
Ама текст е.
Поарно побарај ја во моби, финтата со пдф е што маргините и сл се форматирани за принт, додека кај моби се е фроматирано да биде скалабилно и има text flow.

Барај книги на thepiratebay, има доста моби и епуб книги таму, исто и на mobilism.org.

Кои книги пробуваш да ги конвертираш?

Поарно побарај ја во моби, финтата со пдф е што маргините и сл се форматирани за принт, додека кај моби се е фроматирано да биде скалабилно и има text flow.

Барај книги на thepiratebay, има доста моби и епуб книги таму, исто и на mobilism.org.

Кои книги пробуваш да ги конвертираш?
Thinking, Fast and Slow
Why Zebras Don't Get Ulcers

Ако имаш Adobe Acrobat, пробај да ги претвориш во doc или txt, па така во mobi. Инаку и јас сум имал проблеми при конверзија. Како што кажа членот погоре, да се обидеш да ја најдеш директно во mobi формат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom