Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
12 јуни 2009
Мислења
90
Поени од реакции
126
Неверство не би простила,зашто самата помисла дека бил со друга,просто убива, довербата се губи,и да останете заедно,нема да е тоа тоа,ке почнат страшни контроли,кај си бил,со кој си бил,....а тоа не води до никаде.нели еднаш нешто се скрши,нема смисла да го поправаш.

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Би простил....човечки е да се грешит,нели ? :)... А по шо невервството е грешка,јас би можел да поминам преку то.Едноставно,времето е доста турбулентно денес,поминвиш појке активно време настрана без дечкото/девојката во професионални активности,со други слободни или зафатени предатори од спротивниот пол,имаш моменти на слабости,лабилност во врската,монотонија во врската,или едноставно сакаш да го мениш пилешкото месо,па да пробаш мисиркино :D...Aма само еднаш,и уште подобро ако бидит искрено кажано од нејзина страна.Е сеа,ако мисиркиното ти е повкусно,и сакаш да го внесиш во нормален режим на исхрана...ќе прекиниш да го користиш првото, т.е. или таа ќе искрено и културно ќе те шутнит ,поради шо нашла друг,или ти ќе разбериш дека посегнала пак,и уште поискрено ќе ја отераш у курац,и ќе ја плукниш в лице.Така е најфер,и најмалце болит....Пак викам,лично мислење и искуство :)

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Би простил....човечки е да се грешит,нели ? :)... А по шо невервството е грешка,јас би можел да поминам преку то.Едноставно,времето е доста турбулентно денес,поминвиш појке активно време настрана без дечкото/девојката во професионални активности,со други слободни или зафатени предатори од спротивниот пол,имаш моменти на слабости,лабилност во врската,монотонија во врската,или едноставно сакаш да го мениш пилешкото месо,па да пробаш мисиркино :D...Aма само еднаш,и уште подобро ако бидит искрено кажано од нејзина страна.Е сеа,ако мисиркиното ти е повкусно,и сакаш да го внесиш во нормален режим на исхрана...ќе прекиниш да го користиш првото, т.е. или таа ќе искрено и културно ќе те шутнит ,поради шо нашла друг,или ти ќе разбериш дека посегнала пак,и уште поискрено ќе ја отераш у курац,и ќе ја плукниш в лице.Така е најфер,и најмалце болит....Пак викам,лично мислење и искуство :)
Сигурен ли си дека ке простиш?
100 % ?
Нема да имаш сомнежи?
Ни љубомора?
Ниту да се прашуваш кој е тој со кој си се поздравила?
Ке продолжиш да имаш доверба во нејзе?
Човечки е да се греши нели?Ама си постојат граници.
Но.. дали нема да те боли помислата дека бакнувала и прегрнувала друг?
А не тебе?

Инаку на темата.
Не простувам неверство...
Не сакам... Кога бил со друга зошто ме бара тогаш мене?
Не му се допаднало па ке оди од една на друга?
Подобро раскини ми и крши глава отколку да ме изневери додека сме заедно...
И глупаво е да бара прошка...
А го направил свесно...
Никакво оправдување не прифакам...
: )

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Сигурен ли си дека ке простиш?
100 % ?
Нема да имаш сомнежи?
Ни љубомора?
Ниту да се прашуваш кој е тој со кој си се поздравила?
Ке продолжиш да имаш доверба во нејзе?
Човечки е да се греши нели?Ама си постојат граници.
Но.. дали нема да те боли помислата дека бакнувала и прегрнувала друг?
А не тебе?

Инаку на темата.
Не простувам неверство...
Не сакам... Кога бил со друга зошто ме бара тогаш мене?
Не му се допаднало па ке оди од една на друга?
Подобро раскини ми и крши глава отколку да ме изневери додека сме заедно...
И глупаво е да бара прошка...
А го направил свесно...
Никакво оправдување не прифакам...
: )
ЗАтоа рекоф,од лично искуство :) Мене ми се десило нешто такво,ми беше признато од нејзина страна..и преминаф преку то.Ама,ко шо кажа ти во првиот дел од постов,се шо наброја,јас го почувствував.И првиот ден од ко и простив,и после еден месец,и два :)....Сепак,истерафме уште добри 8 месеци заедно,и тоа искуство не имаше толку големи траги,колку што очекував :) ТВрдам дека тие 8 месеци ми беа најдобар период во мојот живот.Сепак,раскинавме,и тоа заради сосема трета причина.

Моето тврдење и став потекнува прво од возраста која ја имам/е......Имам 19 години,и не можам да очеквам дека мојата девојка,или пак таа од мене,дека никогаш немат да подпадниме под некое искушние. На факултет си 5 сати,на вежбање 2,состаноци во организации сат време,семинари,глупости....Премногу време каде што не си со неа/него,а си со други личности...кај шо постојат многу можности за раѓање на физички привлечности,а потоа и емоционални симпатии.Времето е премногу турбулентно и хиперактивно,и на таа возраст едно неверство од една или од друга,ако не и од двете страни,МОРАТ да се десит :)
Е од ко ќе се десит веќе такво нешто,мојме да разговараме за тоа дали врската се базират на вистински чувства,или не....зошто ако е,со мал напор и од едната и од другата страна ќе бидит ко ништо да не било.Но повторно викам,ако се десит то по втор пат...одговорно тврдам,бесплатно делам длабоко изваден шлајм од дебело црево право в чело,и една низа пцофки,ако не и физички контакт.Зато шо и преголема верба во врска,одење од прва средно,делење секоја минута заедно,не е добро.Зато шо имам голем број на пријатели кои на свои 19 години имет 4 годишни врски,и сеа ај шо се понашет и гледет на животов ко на парче хартија,туку и љубомората почвит и очи да им корнит,дур не се испокарет,испонавредет,и фрлет 4 години од животот и свој најблизок партнер/пријател во вода .

Навлегов можит и во друга тема,но сепак,на кратко пробав да ти го објаснам мислењето.Значит,повторно викам,возраста која ја имам и окружувањето која таа го носит,ме терат да мислам така :) ... Но,само да е еднаш......Сфати го ова како некоја средина :P.....Додека за поодминати години,брак и деца,сум против оваа појава :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.309
Поени од реакции
15.469
неверство е ако машкото ќари нешто одстрана,а ако женското тоа го направи,тоа се вика ќотек:vozbud:

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
неверство е ако машкото ќари нешто одстрана,а ако женското тоа го направи,тоа се вика ќотек:vozbud:
Абе срцка јас знам име и за машкото неверство – куросеча.:vozbud:

Член од
11 март 2013
Мислења
67
Поени од реакции
36
Абе срцка јас знам име и за машкото неверство – куросеча.:vozbud:
Значи вас двајца подобро да не ве изневеруваат така ?

он топик : Никогаш ама баш никогаш , незнам само како помислувате да продолжите понатака со партнерот а да знаете дека имал нешто со друг/а додека сте биле заедно :)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.309
Поени од реакции
15.469
дечки само се зафркавам,иначе јас имам дете на пола години од вас,па малку да се нашалам

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
дечки само се зафркавам,иначе јас имам дете на пола години од вас,па малку да се нашалам
Сеа веќе то чим си признавте....Едно прашање..на првото неморат да одговорите,на второто да :) :
1.Дали си ја изневерил сопругата во тие години од брак ?
2.Дали кај луѓето на ваша возраст кои се во брак постојат такви случаеви,и колку често? :)
Со должна почит,уште еднаш .....

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.309
Поени од реакции
15.469
искрено јас го немам тоа направено,а од моето друштво повеќе од половината шврљаат(машките).инале во психологијата постои израз за појава наречена `криза на средни години` во кој период тоа најмногу се случува.

се препознава по лечење комплекси од натоварените години со купување најчесто на Мерцедес,швалерка се подразбира,облекување во гардероба што ја немаат носено ни кога студирале,а за смартфони да не зборувам.по можност 2-3 на маса од поскапите.

иначе не сум многу стар(42) и ова е моето право име.немам од што да се кријам

ПС.молам за обраќање со ТИ,инале и јас ќе почнам да се понашам како што објаснав:icon_lol:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
искрено не знам. ако било само за секс, еднаш,два пати, мислам дека би простила. ама ако се гледа на редовна база со неа позади мој грб... е тогаш не стапот, и ножот има да играе.

Kajgana Shop

На врв Bottom