Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Два пати Нани искача пред време и два пати ни дават по 2 гола на домашен терен
еххх тој Мајкл Џексон.
Ферги може сакаше да ги зачува тие 2 гола предност во 2 полувреме за да не се изморуваат играчите,ама тоа придонесе утакмица плус.
Браво за Де геа.

Како што е во стилот на Јунајтед се обидовме после водството да ја умртвиме играта, но не ни успеа.Најголеми виновници што потфрлија на овој натпревар се Рафаел и Евра,па после тоа и средината каде што не беше најсјајна.Но, лесно е да се критикува кога ќе се изгуби,нели. ;)
Што се случи, се случи треба глава горе и да се насочат кон наредниот натпревар.Што би рекол стариот лисец Ферги:

542601_10152639119535483_2117727709_n.jpg

Па докажи се кој го кажал,да не билдаме постови со прашања.
Да го пишевте на Гугл цитатот ќе искочеше ама ајде, Шенкли, екс менаџер на Ливерпул.

Денеска како почнавме мислев дека ќе би убиеме. Уствари, требаше да ги убиеме.. Ама класично за нас, се повлекуваме му даваме на противникот да контролира и чекаме контри. Не викам оти е лоша играта, Манчестер така освојувал титули, ама веќе 3 сезони како не знаеме една контра да направиме. Денеска не успеавме 3 паса да врзиме после водството, а не пак контра да направиме. Очај, жив очај беа сите до еден. Освен Де Геа. :) И така Челзи го искористи тоа што фудбалерите на Манчестер беа тотално незаинтересирани за играње фудбал и фино лепо си израмни 2-2. И сега следува делот што ме изнервира максимално. После издрамнувањето на Челзи, ние уште бевме пикнати во нашата половина и им дававме на Челзи да ја контролират топката. Ова според мене колку што е кривица на фудбалерите кои играа без желба денес, толку е кривица и на Фергусон. Требаше едноставно да пресече, ама тој си продолжи со тактиката од пред тоа. Малце пичкарски според мене да му дадеме на еден очаен Челзи (во последните 2 години) да не напика сред Олд Трафорд. Ако против Реал бев горд на играчите и бев сигурен во освојување на ПЛ, денеска сум крајно разочаран. :) А и донекаде поарно иде да нападниме, да ги наполниме додека можеме, отколку да се сконцентрираме на бранење на резултатот. Со Сити и на два пати со Челзи од водство 2-0 ни израмнуваат 2-2. И Ливерпул беа блиску, среќа Стариџ промаши 100% шанса. :)Тоа не ми се допаѓа. :)

Реално, од Челзи имаме многу појак тим. Имаме одлична замена за секоја позиција, затоа мислам дека не смееме да си дозволуваме од 2-0 да дојдат до 2-2 и да се борат за победа на сред ОТ. :) А за Валенсија не знам што да кажам веќе. Едноставно сезонава целосно потфрлува...

Абе за оној турчинот од некни, со црвени картончиња шо мафташе зборам ја..
Тој е крив за сезоната, за тоа што ме разбуди комшијата сабајле, за тоа што неам пудинг у фрижидер, за се што не ми иде у животов он е крив :)

Уште бе со тоа ??? Стварно мислиш дека само против вас не смее да се додели црвен за тој старт ? Уште 10 пати да го направи оној старт, уште 10 пати ќе му се додели црвен доколку се суди правилно..

А сеа ќе ми речиш ја заебал утакмицата, и оти беше во ЛШ важна утакмица не смеј да се дава црвен?

А ова? Или ова е дозволено оти Рио е во прашање, не е убиецот Пепе или кој било играч од друг тим?

Зз.

Уште бе со тоа ??? Стварно мислиш дека само против вас не смее да се додели црвен за тој старт ? Уште 10 пати да го направи оној старт, уште 10 пати ќе му се додели црвен доколку се суди правилно..

А сеа ќе ми речиш ја заебал утакмицата, и оти беше во ЛШ важна утакмица не смеј да се дава црвен?

А ова? Или ова е дозволено оти Рио е во прашање, не е убиецот Пепе или кој било играч од друг тим?

Зз.
Рече некој од нас дека го оправдува ова? Ќе си има санкции.

Зз.
Реал се секогаш навикнати да судат за нив, сега само последниве 2-3 години Барса ви го зеде приматот, ама гледам го враќате полека:icon_lol:

За Рио мора да има санкции, Пепе е идиот, тој не мисли, па за него се е заслужено. Кај Рио се гледа сеуште фрустрацијата(како и кај мене) од натпреварот од вторник.

Инаку денес не го гледав натпреварот, очекував да загубиме ама ете де Геа не спасил, кога не треба брани!

Уствари не треба санкции за Рио, на вакви утакмици не се даваат црвени и санкции, следете го рецептот ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom