Samurai Jack
Penspinner
- Член од
- 15 април 2012
- Мислења
- 3.659
- Поени од реакции
- 8.660
За да гледа содржини од 18+Шо е ова у задње време, новиве членови шо не можат да си ги пресметаат годините?
На профил ти пишува 18
За да гледа содржини од 18+Шо е ова у задње време, новиве членови шо не можат да си ги пресметаат годините?
На профил ти пишува 18
Че те моља комерцијала да не ми спомињеш. Бах и Моцарт се слушаат на 9-10 години ако сакаш дубоко да навлезеш у класична музика и да не мешаш стилови на Стравински и Бела Барток. Ја мислам дека најбоље е да фати да слуша Шопен и Франц Лист, - баш одлични се за романтичарски идеи преполни со делириум и мрачност.Значи стварно не можам да ве разберам. Се понашате ко вие да сте немале вакви проблеми, па уште му викаат: На 16 години, земи книга во раце учи, на 16 години се замара со вакви работи... А на колку години бе треба да се замара со такви работи? Има 16 години, тинејџер, момче, хормони до плафон... од кога бркање женски и замарање со врски НЕ е за 16 годишен тинејџер?
Не, чекај да погодам, на 16 години тука сите Моцарт го слушавте, додуша понекад и Бах, исклучиво Ниче и Хегел ги читавте, а за разонода исклучиво Толстој, Аристотел и Платон, пред спиење решававте равенки од областа на квантна физика, а наутро кога ќе станевте уште пред да измиете заби си го пеевте периодниот систем 3 пати. Не, на 16 години никој од вас не се замарал за симпатии, дечковци/девојки, па никако не разглабавте дали симпатијата ве гледал 5 секунди или 30 и во никој случај не се замаравте со дечковци и девојки, пошто тоа нели НЕ е нормално за 16 годишно момче/девојка.
Инаку по темата: не разбирам зошто би се навраќал на бившата. Прошетај, разгледај, сигурна сум дека ќе најдеш некоја подобра. Никогаш не го разбирав концептот со опседнатост со бившите... А бе тоа завршило, земи гума, избриши ја од глава и шибај даље. Не чини да си го паузираш животот, ниту пак да заглавуваш во минатото покрај толку слободни луѓе во градов, државава, континентов, па и светот. Доволно е еднаш да направиш грешка, не мора два пати, за да знаеш дека не чини. Барем јас се водам според тоа.
Едноставно е. Верувај ми дека е толку едноставно. Delete, Restart и одам да видам што нуди светот. Бришам све, и добри и лоши спомени, ко никад ништо да не било... Не посветувам никому ни секунда повеќе од тоа што заслужува.Че те моља комерцијала да не ми спомињеш. Бах и Моцарт се слушаат на 9-10 години ако сакаш дубоко да навлезеш у класична музика и да не мешаш стилови на Стравински и Бела Барток. Ја мислам дека најбоље е да фати да слуша Шопен и Франц Лист, - баш одлични се за романтичарски идеи преполни со делириум и мрачност.
Е сеа коа спомињаш за бришење со гума, тоа и не е така едноставно. Но тука ние немаме никаков удел, нему му треба време и самоиницијатива да бркне на страна.
На твои 16 сигурно не ти било овака лесно да го напраиш како сега што го пишуваш.Едноставно е. Верувај ми дека е толку едноставно. Delete, Restart и одам да видам што нуди светот. Бришам све, и добри и лоши спомени, ко никад ништо да не било... Не посветувам никому ни секунда повеќе од тоа што заслужува.
Животот е многу едноставен, тоа што луѓето се плашат и не сакаат да направат erase, тоа е друг муабет.
Да, точно. И секој мора да помине низ период наречен “трескање од земја, за нешто за кое за 5 години ќе се газам од смеа“, ама човекот си праша, јас дадов мое гледиште на работите.На твои 16 сигурно не ти било овака лесно да го напраиш како сега што го пишуваш.
Алал да ти е,демек ко преинсталација на windows му доаѓа значи,блазе си тиБришам све, и добри и лоши спомени, ко никад ништо да не било...
Така само може да научи и никако другачие.Додека не се осети на своја кожа нема да знае како е.Да, точно. И секој мора да помине низ период наречен “трескање од земја, за нешто за кое за 5 години ќе се газам од смеа“, ама човекот си праша, јас дадов мое гледиште на работите.
На 16 години, овие работи се трагични, болат и повредуваат, тој сигурно ќе најде свој начин да се справи, мое е само да споделам мислење и совет, па ако сака нека го прифати, ако не, да сме живи и здрави.
На 16 години, јас се трескав од земја, плачев со денови... Али тоа е искуство и тоа е живот.
Баш така. Плус така си ја ослободувам меморијата за идните спомени што ќе ги направам, за она другото да не зафаќа за џабе простор.Алал да ти е,демек ко преинсталација на windows му доаѓа значи,блазе си ти
Апсолутно дека мора да осети на своја кожа, но не шкоди и ако прочита по некој совет или мислење...Така само може да научи и никако другачие.Додека не се осети на своја кожа нема да знае како е.
оди прашај го “кај ми е сонцето“ дали пак по телефон ке плаче на некоја пуфла?
Мноооогу многууу лоша си16 години бе...
Мали,оди факај книга ако сакаш да си утре некој и нешто...
Озбилно...
Не те сака малата...
Не знам зошто ова доба се замараш.
Да беше поинаку,да те сакаше ке си дојдеше сама.
А ти се понижуваш.
Она ке те вртка како сака .
А ти пак со прст во уста...
Оди да спиеш...
Добра нок.
Што има лошо во моите постови?
Знам дека ќе сум оф-топик ама барем да си го доискажам мислењево. Сосема се сложувам со оноа што го викаш - спомените се забораваат само со сенилност. И не може никој да ми каже дека со автосугестија се постигнува комплетно бришење на секаков спомен слично на лоботомија. Тоа е всушност еден вид на бегање на нешто негативно. Но со тек на време се собира, и собира, и после одредено време пуца и се дешава карамбол. Од друга страна може да се прифати егзистенционалистички дека тоа е само до моментот и дека после тоа ќе биде се` во ред. Но дека комплетно може да се избрише од сеќавање или пак некој спомен (негативен/позитивен) да не буди никакви чувства тоа мало теже.Crazy, така си мислиш за спомените... НИКОГАШ не се бришат, освен ако те фати сенилност
Друже,немој вака очајно да се срамиш себеси.Го срамиш цел машки род.Значи вака. Пред околу 2 години бев во врска со една женска. Одевме еден месец и некако се запоставивме и едноставно раскинавме. Епа сега оние кои не се вљубени можеби нема да ме сватат, но затоа ќе ме сватат вљубените. Тоа жарче на љубовта кон неа сеуште гори. Останавме како пријатели после врската. Сега немам толку голем контакт бидејќи учиме во различни училишта. Пред некој ден си пишувавме на фејзбук, и и реков дека сакам да се видиме. Таа ми рече дека многу сакам и дека таа нејќе. Епа сега многу ми се свиѓа чупево и сакам пак да бидеме заедно. Па ако може некој совет од оние кои имаат искусено, на кои финти им успеало, што да направам за да го придобијам нејзиното внимание, како да се однесувам со неа, како да и речам повторно дека сакам да се видиме без да ме одбие, итн.... ? Ве молам помогнете ми.