Зошто бившите не се враќаат?

• Креатор на темата Macedonian-Sun
  • Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Значи стварно не можам да ве разберам. Се понашате ко вие да сте немале вакви проблеми, па уште му викаат: На 16 години, земи книга во раце учи, на 16 години се замара со вакви работи... А на колку години бе треба да се замара со такви работи? Има 16 години, тинејџер, момче, хормони до плафон... од кога бркање женски и замарање со врски НЕ е за 16 годишен тинејџер?

Не, чекај да погодам, на 16 години тука сите Моцарт го слушавте, додуша понекад и Бах, исклучиво Ниче и Хегел ги читавте, а за разонода исклучиво Толстој, Аристотел и Платон, пред спиење решававте равенки од областа на квантна физика, а наутро кога ќе станевте уште пред да измиете заби си го пеевте периодниот систем 3 пати. Не, на 16 години никој од вас не се замарал за симпатии, дечковци/девојки, па никако не разглабавте дали симпатијата ве гледал 5 секунди или 30 и во никој случај не се замаравте со дечковци и девојки, пошто тоа нели НЕ е нормално за 16 годишно момче/девојка.:facepalm:

Инаку по темата: не разбирам зошто би се навраќал на бившата. Прошетај, разгледај, сигурна сум дека ќе најдеш некоја подобра. Никогаш не го разбирав концептот со опседнатост со бившите... А бе тоа завршило, земи гума, избриши ја од глава и шибај даље. Не чини да си го паузираш животот, ниту пак да заглавуваш во минатото покрај толку слободни луѓе во градов, државава, континентов, па и светот. Доволно е еднаш да направиш грешка, не мора два пати, за да знаеш дека не чини. Барем јас се водам според тоа.
Че те моља комерцијала да не ми спомињеш. Бах и Моцарт се слушаат на 9-10 години ако сакаш дубоко да навлезеш у класична музика и да не мешаш стилови на Стравински и Бела Барток. Ја мислам дека најбоље е да фати да слуша Шопен и Франц Лист, - баш одлични се за романтичарски идеи преполни со делириум и мрачност. :icon_lol:
Е сеа коа спомињаш за бришење со гума, тоа и не е така едноставно. Но тука ние немаме никаков удел, нему му треба време и самоиницијатива да бркне на страна.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Че те моља комерцијала да не ми спомињеш. Бах и Моцарт се слушаат на 9-10 години ако сакаш дубоко да навлезеш у класична музика и да не мешаш стилови на Стравински и Бела Барток. Ја мислам дека најбоље е да фати да слуша Шопен и Франц Лист, - баш одлични се за романтичарски идеи преполни со делириум и мрачност. :icon_lol:
Е сеа коа спомињаш за бришење со гума, тоа и не е така едноставно. Но тука ние немаме никаков удел, нему му треба време и самоиницијатива да бркне на страна.
Едноставно е. Верувај ми дека е толку едноставно. Delete, Restart и одам да видам што нуди светот. Бришам све, и добри и лоши спомени, ко никад ништо да не било... Не посветувам никому ни секунда повеќе од тоа што заслужува.
Животот е многу едноставен, тоа што луѓето се плашат и не сакаат да направат erase, тоа е друг муабет.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Едноставно е. Верувај ми дека е толку едноставно. Delete, Restart и одам да видам што нуди светот. Бришам све, и добри и лоши спомени, ко никад ништо да не било... Не посветувам никому ни секунда повеќе од тоа што заслужува.
Животот е многу едноставен, тоа што луѓето се плашат и не сакаат да направат erase, тоа е друг муабет.
На твои 16 сигурно не ти било овака лесно да го напраиш како сега што го пишуваш.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
На твои 16 сигурно не ти било овака лесно да го напраиш како сега што го пишуваш.
Да, точно. И секој мора да помине низ период наречен “трескање од земја, за нешто за кое за 5 години ќе се газам од смеа“, ама човекот си праша, јас дадов мое гледиште на работите.
На 16 години, овие работи се трагични, болат и повредуваат, тој сигурно ќе најде свој начин да се справи, мое е само да споделам мислење и совет, па ако сака нека го прифати, ако не, да сме живи и здрави.
На 16 години, јас се трескав од земја, плачев со денови, знам како е... :) Али тоа е искуство и тоа е живот. Памет ни доаѓа, кога најмалце ни треба. Иако и тогаш го имав истиот став за бивши. Никогаш по раскинување на врска не сум се смирила, ниту сум сакала да ми се врати... Крај на врска е крај на врска. Колку и да ме боли, колку и да сум била заљубена... Враќање назад - нема, ниту сакам. Може методите на преболување ми биле поинакви, но ставот и принципот останал ист. Еднаш бивш - засекогаш бивш.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Да, точно. И секој мора да помине низ период наречен “трескање од земја, за нешто за кое за 5 години ќе се газам од смеа“, ама човекот си праша, јас дадов мое гледиште на работите.
На 16 години, овие работи се трагични, болат и повредуваат, тој сигурно ќе најде свој начин да се справи, мое е само да споделам мислење и совет, па ако сака нека го прифати, ако не, да сме живи и здрави.
На 16 години, јас се трескав од земја, плачев со денови... :) Али тоа е искуство и тоа е живот. :)
Така само може да научи и никако другачие.Додека не се осети на своја кожа нема да знае како е.
оди прашај го “кај ми е сонцето“ дали пак по телефон ке плаче на некоја пуфла? :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Алал да ти е,демек ко преинсталација на windows му доаѓа значи,блазе си ти :)
Баш така.:) Плус така си ја ослободувам меморијата за идните спомени што ќе ги направам, за она другото да не зафаќа за џабе простор.
Така само може да научи и никако другачие.Додека не се осети на своја кожа нема да знае како е.
оди прашај го “кај ми е сонцето“ дали пак по телефон ке плаче на некоја пуфла? :)
Апсолутно дека мора да осети на своја кожа, но не шкоди и ако прочита по некој совет или мислење... :)
едит - го едитирав горното мислење, види што сакав да кажам. :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
16 години бе...
Мали,оди факај книга ако сакаш да си утре некој и нешто...
Озбилно...
Не те сака малата...
Не знам зошто ова доба се замараш.
Да беше поинаку,да те сакаше ке си дојдеше сама.
А ти се понижуваш.
Она ке те вртка како сака .
А ти пак со прст во уста...
Оди да спиеш...
Добра нок.
Мноооогу многууу лоша си :(
--- надополнето: 10 март 2013 во 02:54 ---
Boxy

Другар на некој начин знам како ти е на 16 год. знам дека овие ти се ти е први жарчиња на љубов посветеност внимание и тн. да не навлагам толку длабоко ... прв и основна работа јас како совет би ти дал да не прашуваш некоја друга личност што да правиш на љубовен план т.е да не бараш совет што и како да правиш бидејќи ниту јас ниту никој од тука нема да ти го даде 100 % точен совет кој би направил да ти ја врати твојата поранешна девојка бидејќи само ти си ја знаеш каква е и ти треба добро да размислиш што сака или подобро кажано каков си бил кога сте се запознале што е она што нејзе ја привлекло кај тебе сега веќе кога не е кај тебе сигурно тоа исчезнало тоа нешто што ја влечело на кај тебе затоа ти прииспитај се што е проблемот кај тебе и кај нејзе едноставн оразмисли си добро и запамти само ти можеш да го најдеш решението за твојот проблем и не барај совет од други некој совет 100 % дека ќе ја врати :)

Crazy in Love

Немој да си толку лоша :icon_mrgr:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Crazy, така си мислиш за спомените... НИКОГАШ не се бришат, освен ако те фати сенилност

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.898
Поени од реакции
23.299
Значи ако сакаш да добиеш комплетно безвезен одговор од експерти за сите области слободно постирајго прашањето на Кајгана.
Гарантирано е дека нема да го научиш тоа што те интересира.
Голем дел од членовите ке се потрудат околу тоа.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
Crazy, така си мислиш за спомените... НИКОГАШ не се бришат, освен ако те фати сенилност
Знам дека ќе сум оф-топик ама барем да си го доискажам мислењево. Сосема се сложувам со оноа што го викаш - спомените се забораваат само со сенилност. И не може никој да ми каже дека со автосугестија се постигнува комплетно бришење на секаков спомен слично на лоботомија. Тоа е всушност еден вид на бегање на нешто негативно. Но со тек на време се собира, и собира, и после одредено време пуца и се дешава карамбол. Од друга страна може да се прифати егзистенционалистички дека тоа е само до моментот и дека после тоа ќе биде се` во ред. Но дека комплетно може да се избрише од сеќавање или пак некој спомен (негативен/позитивен) да не буди никакви чувства тоа мало теже.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Едноставен доказ за ова е да седнеш у фотеља со некој ДОБАР психијатар - има да ти ги врати спомените уше коа си бил копиљ, има да те врати назад до трт, има да те врати и кога си научил да врзуваш врвки. А понекогаш е потребна само една обична песна или мирис за да се сетиш на нешто дамнешно. Е тоа е, мозокот е пандорина кутија

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Значи вака. Пред околу 2 години бев во врска со една женска. Одевме еден месец и некако се запоставивме и едноставно раскинавме. Епа сега оние кои не се вљубени можеби нема да ме сватат, но затоа ќе ме сватат вљубените. Тоа жарче на љубовта кон неа сеуште гори. Останавме како пријатели после врската. Сега немам толку голем контакт бидејќи учиме во различни училишта. Пред некој ден си пишувавме на фејзбук, и и реков дека сакам да се видиме. Таа ми рече дека многу сакам и дека таа нејќе. Епа сега многу ми се свиѓа чупево и сакам пак да бидеме заедно. Па ако може некој совет од оние кои имаат искусено, на кои финти им успеало, што да направам за да го придобијам нејзиното внимание, како да се однесувам со неа, како да и речам повторно дека сакам да се видиме без да ме одбие, итн.... ? Ве молам помогнете ми.
Друже,немој вака очајно да се срамиш себеси.Го срамиш цел машки род.
Гледаш и самиот дека “не те цепи ни 2%“ и ти изиграваш папучар и сакаш да се вратиш?Интегритет друже,немој да го даваш за ништо на светов.Биди свој,смени лентата од мозокот и барај нешто друго.
Не си ги продавај кољо мудата,не вреди.

Kajgana Shop

На врв Bottom