Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Peja989
А што ако од "тој" другар ти немаш место да начекаш, затоа што тој е шема во друштвото и секоја втора женска му се допаѓа, а ти малце поповлечен и никако да дојдиш на ред да си искажиш свои чувства?
Дали треба да се воздржуваш да ги искажеш своите чувства и во името на пријателството со другар ти да се бориш да го задржиш?
Шо има веза чиа ќе биде женската дали твоја или на другар ти. битно е да е во друштвото. Искрено кај мене во друштво е во мода кој на кој ке украде повеќе женски и секогаш има зафраканции на таа сметка и ногу одлично функционираме. Се дешава и јас да сум жртвата ама и јас добро наплакамТи објаснил Владе, јас само ќе додадам. Не е поентата дали ќе се смуваш, дали ќе дозволи или не.
Твое е да му кажеш, пред да направиш нешто. Се работи за принцип, за братство, за другарство. Тоа е тој ебениот бро коуд.
Кажи му „Другар, брат. Многу ми се допаѓа Ана (ќе го земам како доста често име). Знам дека и тебе ти се допаѓа ама веќе година дена (конкретниов случај) ништо немате направено. Дали ќе ти смета ако јас пробам со неа нешто, затоа што гледам дека ми праќа некои сигнали.“
Јас пенисов ќе си го исечам ако прав другар/побратим после ваков муабет ти каже. „Не може“.
И да ти каже, твое е да го почитуваш, мада, чисто се сомневам.

Шо има веза чиа ќе биде женската дали твоја или на другар ти. битно е да е во друштвото. Искрено кај мене во друштво е во мода кој на кој ке украде повеќе женски и секогаш има зафраканции на таа сметка и ногу одлично функционираме. Се дешава и јас да сум жртвата ама и јас добро наплакам![]()
Е не знам тогаш сигурно кај вас е друга атмосвера други правила.Абе, затоа уште во првиот пост мислам дека реков. Секој со своите однесувања.
Јас би се навредил, знам дека, всушност, сигурен сум дека и моите другари би се навредиле доколку јас би им направил такво нешто.
Ти објаснил Владе, јас само ќе додадам. Не е поентата дали ќе се смуваш, дали ќе дозволи или не.
Твое е да му кажеш, пред да направиш нешто. Се работи за принцип, за братство, за другарство. Тоа е тој ебениот бро коуд.
Кажи му „Другар, брат. Многу ми се допаѓа Ана (ќе го земам како доста често име). Знам дека и тебе ти се допаѓа ама веќе година дена (конкретниов случај) ништо немате направено. Дали ќе ти смета ако јас пробам со неа нешто, затоа што гледам дека ми праќа некои сигнали.“
Јас пенисов ќе си го исечам ако прав другар/побратим после ваков муабет ти каже. „Не може“.
И да ти каже, твое е да го почитуваш, мада, чисто се сомневам.

Темава е “кога на другар му се допаѓа девојка дрн дрн“.
Прочитав интересни мислења и ми текна на една друга ситуација која би била поинтересна ама ај да не отворам друга тема туку тука на истава да се продискутира на другата проблематика а тоа е “Кога и на другар ама и мене ми се допаѓа....“
Што тогаш? Kaко би се поставиле? Би попуштиле први?
Или пак челинџ ацептед и ќе си мерите ташаци со другарот?
Е сеа тука немојте да ставате некоја просечна девојка. Замислете некоја....ол инклузив. Некоја стварно добра, мила, фина, паметна, убава, интелигентна итн (баш како што сакаме ние машките).
Он прв ја упозна, па затоа му дадов предност. Му оставив период од месец дена (откако ја упознав и ја) да проба да направи нешто. Не успеа да направи ништо и немаше ниеден знак што покажуваше дека он има некакви шанси. Дури и он лично ми кажа дека сфатил дека нема никави шанси и се откажува. Некој ден после тоа ја пробав. Кога видов дека имам големи шанси да успеам да направам нешто со неа, јас запрев. Во прва прилика направив муабет со него и го прашав дали би му сметало ако напраам нешто со типката. И што направи он? Ме излажа во очи дур ме гледаше. Ми рече дека не само што не би му сметало, туку напротив, би му било и мило ако успеам да направам нешто. За откако се фатив со типката, он да ми се наљути. А врвот беше што немаше ни храброст да ми каже у фаца дека ми е љут и дека не сака више да бидеме другари, туку едноставно почна да ми исклучува кога му ѕвонев на мобилен.
Коректно си постапил (според мене). Ај што си му дал време, плус и си го прашал (двапати).Има некои примери такви спомнато на темава, за случаеви каде што и на двајцата другари им се свиѓа девојката. Како во мојот случај. Да не се повторувам, еве во еден претходен пост напишав што се случи:

Мислам дека е најдобро ако девојката не го бендисува, да се затвори истата во кула и да почнат да се ранат пет-шест змејови околу кулата во случај ако сака некој друг да ја превземе се додека истата не се нафати да го сака другарот.
Па зошто сме другари мајке му.
Ко не воли каранфиле, тај не сме ни да живи....Мислев апсолутно си во право... Даме бирају.Tотално! си во право.
Веќе ако девојчето не го бендисува, па зошто да прекине со мување со другар му, може и брат му ако е симпатичен, недајбоже ако има младолик татко дечкото.
Таа е ничија на крајот на денот, краљица тротоара шо би рекол еден многу познат мислител.
Коректно си постапил (според мене). Ај што си му дал време, плус и си го прашал (двапати).
Сеуште си со типката?
Имате барем здраво со другарот?
Ко не воли каранфиле, тај не сме ни да живи....Мислев апсолутно си во право... Даме бирају.