Слободната воља и религиите!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Heptagram,sekoj vo nesto se dokazuva i ima "raspravija" no ne sekogas taa raspravija nosi omraza,sem ako se raboti za luge koi se polni vo sebe so omraza i zlo. Ima takvi koi navivaat za barsa i ke te mrazat zaradi toa sto si za real a kamo li da se raboti za nekoj Bog.
Ima raznorazni navivaci i vo nim ima i Huligani,sto ne znaci deka sportot zaradi takvite treba da go osudime.
Ne e nikakov problem da si go dokazuvame vistinskiot Bog i so cel i namera da dojdeme do vistinata.
Ti obozavas da gledas kako nie se raspravame,samo zalno e sto ne mozes da primetis deka ti naj veke i naj gadno se raspravas.
Svesen ne si kolku rogovi vo odredeni momenti pokazuvas koga se raspravas so nekoj od nas religioznite.
Mozebi i Ipsissimus obozava da gleda kako nie religioznite se raspravame za religiite ama ti gledas deka i toj e del od taa raspravija i ti i site nie tuka koi pisuvame.
Koga nekogas ke se iznavregjate,vie mozebi i ne znaete kolku mene kejf toa mi pravi.Nema rogovi budaliot za da go prepoznaes,samo taka mozes.
Hahahahaha....:pos::pos::pos:.. za ova boldiranovo...koj razbira , dovolno e

Kaj nivnata sekta postoi slobodna volja kolku sakash.....iako ne go rabiraat poimot volja, pa zatoa plukaat po religiite , za da lazat mali deca.
Nim svest im fali....:pos:

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Hahahahaha....:pos::pos::pos:.. za ova boldiranovo...koj razbira , dovolno e

Kaj nivnata sekta postoi slobodna volja kolku sakash.....iako ne go rabiraat poimot volja, pa zatoa plukaat po religiite , za da lazat mali deca.
Nim svest im fali....:pos:
Toa e Fakt prijatele. Lugeto po fizonomija se isti. Budala mozes po jazikot da go prepoznaes.
Ne dzaba rekol Rumi deka Jazikot e kako Zavesata na prozorecot.
Koga veter ke duvne i ke ja podigne,sekoj od nadvor moze da vidi niz prozorecot sto ima vnatre vo sobata,dali e uredena,ili e nikakva.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
Ок муслиманину, денес ми е одмор... огромен проблем е вашата потреба за докажување пред други верници за големината на твојот бог.
Тоа ти е да се фалиш со својот пенис пред човек што има пенис!
Нема логика и не води никаде докажувањето...

Мојата слободна волја ми вели за денес... батали да се расправаш со овие од форумот за нивните патишта :D Има денови... :)

Јас реков дека ќе фрлам и бензин и дрва на огнот... испотепајте се кога немате ум... што имам јас со тоа... :) Јас не сум ниту муслиман ниту христијанин... уживам во машите подли намери, јас барем си кажувам што правам, нема тајни...

Секој што ја ограничува слободата на индивидуата ќе бидам присутен. Извини така... :)

П.С. Gurdjieff и кај муслиманите си најде пријатели... секој непријател на твојот пријател е твој непријател а? Предавнику на верата, секташ низаеден помодарски... пу јазк! :facepalm:

Ајде до после, вие глаголајте сега за Хептаграм XI додека го нема, бидејќи тој сака слободна волја но не и религија погана!

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
П.С. Gurdjieff и кај муслиманите си најде пријатели... секој непријател на твојот пријател е твој непријател а? Предавнику на верата, секташ низаеден помодарски... пу јазк! :facepalm:
Imas ubava misija. Mojata e da go dokazam Allah dz.s kako Bog,na Hristijanite e da go dokazat Isus kako Bog ili Sin Bozji,no tvojata e tolku kleta da lugeto gi napravis neprijateli edni so drugi.
PS: Ne bi sakal ni jas so vakvi kleti osobi bash denes (Dzuma) da se zanimavam.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
Imas ubava misija. Mojata e da go dokazam Allah dz.s kako Bog,na Hristijanite e da go dokazat Isus kako Bog ili Sin Bozji,no tvojata e tolku kleta da lugeto gi napravis neprijateli edni so drugi.
PS: Ne bi sakal ni jas so vakvi kleti osobi bash denes (Dzuma) da se zanimavam.
Ќе свртиме брат против брат бре ако треба! :vozbud: Исус ти ќе го правиш пратеник, а не Бог? Ти ќе зборуваш за евреите чиј закон го уништивте неразбирајќи го па одозгора и ги плукате?
И некој друг за вас е кривиот? :pos:
Засрами се бре муслиманину... :facepalm: крвта ви е заразена со клевета и невистини кон другите и робовско однесување во однос на богот... Пред мене не мора да се криеш - ти ја гледам душата свиткана како коленичи и игра тајни игри! Величи го ти слободно алах но немој со плукање врз другите религии! ТОа само ние го смееме не и вие! Пукни :vozbud:
Биди роб, не ги осудувај другите - го немаш тоа божествено право! Немаш никакво право освен да си го љубиш богот чиј роб си...
Молчи таму со тие твои гнасни тајни игри!

П.С. Те прашав јас ти што сакаш? Има да молчиш бре... и за Исус ни збор да не прочитам од муслиман! Разбравте? Ако тој за вас е пратеник, кој знае што сте вие за него според христијаните!!!

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Barem kopile ne go pravam kako tebe. Barem Marija prostitutka ne ja pravam kako tebe. Barem zivotni ne gi smetam hristijanite kako tebe.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
Barem kopile ne go pravam kako tebe. Barem Marija prostitutka ne ja pravam kako tebe. Barem zivotni ne gi smetam hristijanite kako tebe.
Пак ме мислиш за евреин нели?
Тоа го мислиш за евреите бре муслиманину?
Покажи си го тоа лиценце убаво робско така ... да видиме што ли ќе ми каже Мухамед за Исус и за Тројството... де просветли ме ооо ти што шириш само вистина дури и за христијаните!
Абе собери си ги чергите овде нема да најдеш никакво разбирање за црната религија ислам! Мое мислење, извини ако ти смета тоа... но не гледам ништо убаво во ограничувањата на твојата религија!!! Тоа покажува дека религијата твоја го смета човекот за неспособен за искушенија! Христијанството барем вели дека ќе имате искушенија да се види кој каков е, а кај вас... пф и ти зборуваш за евреите какви се? Да им го вратите законот море, па потоа да зборувате за еврејскиот збор и тора!

И ти мене ми велиш како јас ве потикнувам на рапсравии? Па не трпам глумци од двете страни! НЕ се поднесувате, јас само го потенцирам тоа и чекам да избувнете ете како ти ... Цмокич сонце, одам да барам негативни изјави на муслимани кон христијан и евреи и што се мислат во однос на другите - слободната волја и дали некој смее или не смее ова или она!!!
ДА ми те ставам на своето место - на коленца! :cautious:

П.С. ОВА не е од муслиман напишано? Јас ширам омраза и сакам да се карате со христијаните? ВИЕ НЕ ГО ПОНИШТУВАТЕ НОВИОТ ЗАВЕТ? ЈАС СУМ КРИВ? Абе собери си чергите море... :) Со мене најде миженка да си играш? Ќе те соголам до коски и тебе и таа твоја негативна и робска религија насочена против слободата!!!

П.П.С А и оној @Gurdjieff клика лајкови без да размисли за ништо. Битно е дека некој се обидел да го навреди Хептаграм и тој воскликнува во таа ограничена душичка од радост! :vozbud: Ц ц ц ц.... религијата ограничува бре луѓе и води кон омраза посебно кога некој сака да протне бог низ мали врати!!! Не сум крив јас тука... вие сте!

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Eve gi rogovite za koi pred malku zboruvav :) Se prasuvam kade ti e uzivanjeto i obozuvanjeto da gledas od strana luge kako se raspravaat a ti da ne si im zaprskata ?
Tebe covek samo malku treba da te promesa. Kako bure polno so voda si,na povrsina se pravis bistro,ama da te zamesa malku covek,da te razmrda,ke izleze od vnatre od dlabocinata smrdotijata sto nalegnala. Ti si samo talog vo soljata od kafeto.I da ne si Cionista,karakterot i ponasanjeto toa te pravat. Ni tie rogovi nemaat.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
ОВА не е од муслиман напишано? Јас ширам омраза и сакам да се карате со христијаните? ВИЕ НЕ ГО ПОНИШТУВАТЕ НОВИОТ ЗАВЕТ? ЈАС СУМ КРИВ? Абе собери си чергите море... :) Со мене најде миженка да си играш? Ќе те соголам до коски и тебе и таа твоја негативна и робска религија насочена против слободата!!!

П.С А и оној Gurdjieff клика лајкови без да размисли за ништо. Битно е дека некој се обидел да го навреди Хептаграм и тој воскликнува во таа ограничена душичка од радост! :vozbud: Ц ц ц ц.... религијата ограничува бре луѓе и води кон омраза посебно кога некој сака да протне бог низ мали врати!!! Не сум крив јас тука... вие сте!

П.П.С Која е целта да смирувам две страни кои ме негираат мене и ми нудат робство? Која е таа ваша религиозна логика? Ма истепајте се бре кога немате ум да се разберите или пак вашите богови немаат моќ да ве поправат и оправат и средат малку од малку!
Можеби со истакнување на лошите работи ќе ги поправите подобро, не со криење и играње игри!
Проповедање на Алах со негирање на божественоста на Исус ти е вистинската патека за тебе о муслиману? Тоа не води кон расправа нели? Тоа никако... ц ц ц

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
ОВА не е од муслиман напишано? Јас ширам омраза и сакам да се карате со христијаните? ВИЕ НЕ ГО ПОНИШТУВАТЕ НОВИОТ ЗАВЕТ? ЈАС СУМ КРИВ? Абе собери си чергите море... :) Со мене најде миженка да си играш? Ќе те соголам до коски и тебе и таа твоја негативна и робска религија насочена против слободата!!!

П.С А и оној Gurdjieff клика лајкови без да размисли за ништо. Битно е дека некој се обидел да го навреди Хептаграм и тој воскликнува во таа ограничена душичка од радост! :vozbud: Ц ц ц ц.... религијата ограничува бре луѓе и води кон омраза посебно кога некој сака да протне бог низ мали врати!!! Не сум крив јас тука... вие сте!

П.П.С Која е целта да смирувам две страни кои ме негираат мене и ми нудат робство? Која е таа ваша религиозна логика? Ма истепајте се бре кога немате ум да се разберите или пак вашите богови немаат моќ да ве поправат и оправат и средат малку од малку!
Можеби со истакнување на лошите работи ќе ги поправите подобро, не со криење и играње игри!
Nie na prosticko,od konvertitite prekopirvime i prepisuvame:
http://znanost-i-biblija.blogspot.com/2012/06/lazna-prorocanstva.html
Toa sigurno ne e Islamski Sajt a takvi lazni prorostva Ilijadnici ke najdes od Nemuslimani(Ateisti).

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
Конвертити... ахахахаа абе оди бегај... :vozbud: Се наоѓаат такви кои си сакаат робство, мазохизам, садизам... си има секакви! Овде зборуваме дека религијата ограничува и нема слободна волја со еден куп забрани (кои немаат врска со реалноста)! Држење на народот во робство како стока... не дава слобода!
Ме читаш ти мене?

Тие конвертити ќе горат во пеколот ако биле христијани претходно! Тоа христијаните ќе објаснат... како оди тоа кога некој преминува од христијанство во ислам, или од ислам во христијанство! Се радувате на бројност а? Ако сонце... Што се случува со муслиманин ако реши да стане христијанин? Што ќе му направите, де ајде објасни да ја видам фантазијата на КОранот и исламот... ах...
И јас сакам робови, лесно се управуваат... само треба да им го толкуваш законот и се е ок!

Но тука нема слободна волја, воопшто... не чини тоа!

П.С. Ова не создава омраза? ГО НЕГИРАШ БОЖЕСТВЕНОТО КАЈ ИСУС ЗА ДА ГО ПРОТНЕШ АЛАХ И ДРУГИ ЗАБРАНИ ОД ТВОЈАТА РЕЛГИЈА? Абе оди бегај таму... религијата нуди само ОМРАЗА и НЕГИРАЊЕ за другите кои не се дел од таа религија! Благодарам, не треба!

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ako mislis deka ne se izglupira dovolno i ako dovolno ne iskaza koj si i sto si vo poslednive 3 postovi,teraj.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.167
Поени од реакции
12.148
Ako mislis deka ne se izglupira dovolno i ako dovolno ne iskaza koj si i sto si vo poslednive 3 postovi,teraj.
Мое си е тоа... не си само ти, и други ќе прочитаат... да ми ти ја разоткријат твојата подла политика! Сакаш да ми кажеш како ти се грижиш за мене? НЕ ЛАЖИ МУСЛИМАНИНУ! :vozbud: Те иритира мојата слободна волја, што сум слободен! Можеш и ти, ама... стравот од казна е опасна работа! Не се плаши :) Братски ќе те пречекаат слободните!

Наброј ми ги казните исламски што ги има во коранот за сешто (од секс, кражба, заминување од религијата, тепање, пиење)!
ОДМА! Јас да не ги барам... ајде... под итно! Да видиме зошто ли се мачи муслиманинот на Земјата кога... за се го следува казна? Освен ако нештото не е за Алах тогаш и смрт е дозволена! Ајде, пишувај... :cautious:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
П.С. Gurdjieff и кај муслиманите си најде пријатели... секој непријател на твојот пријател е твој непријател а?
Ni osnovnite pravila na matematikata ne gi znaesh......

Eve da ti pomognam:
Sekoj neprijatel na tvojot neprijatel e tvoj prijatel.
- x - = +

П.П.С А и оној Gurdjieff клика лајкови без да размисли за ништо. Битно е дека некој се обидел да го навреди Хептаграм и тој воскликнува во таа ограничена душичка од радост! :vozbud: Ц ц ц ц.... религијата ограничува бре луѓе и води кон омраза посебно кога некој сака да протне бог низ мали врати!!! Не сум крив јас тука... вие сте!
hepta, se prasham dali malku razmisluvash koga pishuvash ili samo omrazata te vodi napred vo zivotot.
So lajkovite ti dokazuvam deka ima slobodna volja i deka taa slodna volja ne vodi vo omraza megju religiite, nego takvite kako tebe vodat vo omraza megju lugjeto,bez razlika na koja religija pripagjaat.
Poshto ti ne pripaghash na niedna religija ,(ne e tvoja krivica shto tvoite roditeli ne se od ista religija), si izbral da bidesh sektash... jas potpolno te razbiram vo tvojot izbor.....ama toa ne ti dava za pravo da shirish omraza megju religiite.

Kajgana Shop

На врв Bottom