Мислам дека ова не е точно бидејќи врие таблети каде што овие два елементи се заедно.Знаеш дека овие два елементи се антагонисти? Никогаш не се комбинираат заеднооти се намалува апсорпицијата.
линкче
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека ова не е точно бидејќи врие таблети каде што овие два елементи се заедно.Знаеш дека овие два елементи се антагонисти? Никогаш не се комбинираат заеднооти се намалува апсорпицијата.
линкче
Мислам дека ова не е точно бидејќи врие таблети каде што овие два елементи се заедно.
Точно е тоа што го кажа Грегор!
Кажи дека се заебаваш
Точно е тоа што го кажа Грегор!
Образложи веќе ако имаш нешто да кажеш!Сакаш да кажеш дека не треба да пиеме вода?
Значи, калциумот и магнезиумот си влијаат еден на друг, настанува компетитивна апсорпција поради големината на јоните, се намалува апсорпцијата на едниот во присуство на другиот. Затоа е пожелно да се внесуваат одделно.Сакаш да кажеш дека не треба да пиеме вода?
Никогаш до сега не ми се случило тоа, да не не е исчистен убаво тоа каналот ?Дали после пломбирање е нормално забот да боли првиот ден? Не боли онака ама кога јадам на таа страна чуствувам болка и неможам да јадам на таа страна.
Никогаш до сега не ми се случило тоа, да не не е исчистен убаво тоа каналот ?
Не сум експерт друже, ама знам дека ако не го исчисти убаво боли :/Врска немам, сега пак треба да го отвора оф лелеееее. И боли кога ќе го стиснам со јазик, кога ќе притиснам на едната страна од забот
Издржи една недела максимум ќе ти помине.. можно е да е иритирано непцето ... самата пломба врши притисок и тн... во секој случај може ќе ти предложи да го снимаш .. ако те јаде сугестијаДали после пломбирање е нормално забот да боли првиот ден? Не боли онака ама кога јадам на таа страна чуствувам болка и неможам да јадам на таа страна.
Многу работи можат да бидат, потребно е стручно лице да те прегледа.Ме боли стомакот кога ќе се притиснам од желудникот горе, па се до абдоменот
Која може да биде причината ? Прехлада или нешто слично ?
Гледај да биде после оброк зашто некогаш знае да ти се врати гадниот мирис од рибиното масло.Кој дел од денот е најдобар за пиење на омега3 капсулите? Наутро, навечер, на гладно срце, пред спиење, пред оброк, после оброк, во текот на оброкот?