Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Кој вика да се продадат останатите? Или кога ти се приложуваат факти и пофалби од експерти и угледни весници нема што друго да кажеш па напаѓаш во самоодбрана?

Цел форум ти се смее веќе со бледиве реплики исполнети со хејт, почит покажи барем кон играчите на твојот тим.
јас тоа го викам сарказам незнам за тебе до душе тебе ти е труп валенсија за разлика од влебек па како појдовно тргам од таму да се продаде он зашто велбек е каде каде подобро крило од него по твоја логика !!!!
самиот факт дека велбек игра пред руни и тука го величате покрај пораз дома ми доаѓа да повратам иако дечкото имаше шанса да збибери барем еден гол но не го направи тоа зашто нели пресинг и крило се негова позиција а не давање гол од позиција на која на голот нема ни голман но спеак ...
неиграњето и на чикарито пред велбек ми е исто така хумористично зашто квалитети за решавање утакмица независно на која било позиција да игра истиот па и позиција голман е поверојатна дека ќе постигне гол отколку велбек да излезе сам на терен и да шутира кон празен гол.

Фактот дека како аргумент цитираш некој како Мартин Кенион кој средно име му е силувач и тепач кој додека играше освен што тепаше врска немаше од животот а преку ноќ стана висок познавачќ на тоа кој како играл , го посочуваш како валидно. Смешен момент е кога ќе се каже дека Велбек играл пред руни и многу подобро го покрил и затворил најдобриот играч на светот Чаби Алонсо , и дека треба да му се додели нобелова награда за научно достигнување... цитирање на мислење кое само по себе е парадокс . Па и Шумуликовски може да го покрие Чаби Алонсо а не пак Велбек чисто информативно !!!

Провокативно но мора да се одговори со сакразам ... ете ако не ти е јасно зашто ширам сарказам !!!

Смешна е неможноста на некои луѓе пошироко да ја сфатат фудбалската игра...

Смешна е неможноста на некои луѓе пошироко да ја сфатат фудбалската игра...
а уште посмешно е да се каже дека ти ја разбираш . Уствари тебе Мирсад Јонуз ти е чичко па он како фудбалски стручњак ти кажува по дома што е суштината на фудбалот .

а уште посмешно е да се каже дека ти ја разбираш . Уствари тебе Мирсад Јонуз ти е чичко па он како фудбалски стручњак ти кажува по дома што е суштината на фудбалот .

:pos:

Само не се напињај експерту...:)

Да не играше Дени, Алонсо ќе си имаше пристоен простор за игра, со тоа Реал повеќе шанси, а и голови, и гоин аут -.-. Тактиката беше совршено изработена и секој играч беше на место, и си теравме натаму. Но се случи тоа што се случи.
Браво за децата.

Гледав до 70та само и за првиов гол си викам нема шанси Пауел прост гол да даде мора да следи некој од импосибл ситуација и ете го вториот.
--- надополнето: 7 март 2013 во 11:14 ---
Него кај е бе членот Darsey сте го виделе да се логира после двомечов со Реал?

While Welbeck will appreciate the hyperbole, the italicised clichés and the hopefullys, all of this has, at the same time, done him a disservice. He didn’t just score the crucial away goal against Real Madrid in a knockout game, but whatever people made of Manchester United’s actual performance, his overall contribution was an important one and must be mentioned as much as the goal. There was no real consensus on how good United actually were, but, in the context of the game, it sufficed – and they improved dramatically in the second-half to a point where it looked like the game was in the balance, at least from those partial eyes.

Marca, Espana

Welbeck, to go slightly off-topic, has his doubters and there are quite a few. That’s mostly fine. For those that get Welbeck, though, take solace in the idea that the opinion of professionals is typically the most important, especially those that have one on the young forward. Now, that’s not always true when there is a limit to what they can say, but there is a trend in what the likes of Robin van Persie, Wayne Rooney and Sir Alex Ferguson, most importantly, have said about the player recently. Tom Cleverley put it best after the Madrid game: “He’s not scored as many as he did last year but we know he does other things for the team that are just as important. I don’t think anybody’s really worried about [his lack of goals].” And that’s right. Welbeck is indeed lucky that his teammates have made his general profligacy in front of goal less of a problem than it should be, but praise is also due for his ability to make his teammates play, like he had done in the first leg. See, if the players agree on this rather specific attribute of his, instead of the “oh, he’ll come good”, then Welbeck is definitely doing something right, even if more focus is required to see it.

Welbeck was not the only player to influence perceptions in the 1-1 draw; Rafael da Silva, almost certainly in United’s top three performers this season, found those that (let’s be honest) dip in and out of games just don’t know. It’s weird to think, given the amount of television coverage United get, that so many seem to be poorly informed. There are United fans that are suspicious of Rafael, or others like Michael Carrick and Jonny Evans, but perhaps what makes it acceptable is they have obviously seen enough to come to whatever opinion, no matter how perplexing. Rafael did struggle in dealing with Cristiano Ronaldo and Mesut Ozil doubling up on him, accompanied by Fabio Coentrao whenever he wandered up the field, for at least 45 minutes, but then everyone would. Rafael’s February was fantastic apart from this minor blemish, his high-point a superb all-round performance against Queens Park Rangers at the end of it, with a goal for everyone to appreciate.

The Times, UK

Danny Welbeck has long been a player full of promise and potential. His England performances have been impressive.

But you often wondered how he fitted into Sir Alex Ferguson's team.

But being selected for the first leg in the Bernabeu and then scoring there seems to have given him increased confidence.

On Wednesday night, he was asked to support Robin van Persie and help mark Xabi Alonso and he did both admirably.

His movement off the ball was excellent, his pace was electric and his link-up play with Van Persie was intelligent.

He seemed happy to drop in and stop Alonso getting the ball, the reason he was selected ahead of Wayne Rooney.

Martin Keown, ex Arsenal

И сепак испадна дека имал друга улога иако на скај спортс искачал на десно крило, нели Дарси? Што бара крило да го чува Чаби Алонсо?:pipi:

Ама не, немет појма тие, ако цел живот играат фудбал на највисоко ниво! Овај идиотов гигс од форумов и дарси знаат повеќе!

јас тоа го викам сарказам незнам за тебе до душе тебе ти е труп валенсија за разлика од влебек па како појдовно тргам од таму да се продаде он зашто велбек е каде каде подобро крило од него по твоја логика !!!!
самиот факт дека велбек игра пред руни и тука го величате покрај пораз дома ми доаѓа да повратам иако дечкото имаше шанса да збибери барем еден гол но не го направи тоа зашто нели пресинг и крило се негова позиција а не давање гол од позиција на која на голот нема ни голман но спеак ...
неиграњето и на чикарито пред велбек ми е исто така хумористично зашто квалитети за решавање утакмица независно на која било позиција да игра истиот па и позиција голман е поверојатна дека ќе постигне гол отколку велбек да излезе сам на терен и да шутира кон празен гол.

Провокативно но мора да се одговори со сакразам ... ете ако не ти е јасно зашто ширам сарказам !!!

Другар, немам ништо лично против тебе, ама тоа што се трудиш да го правиш изминатиов период на форумов не можам да го сватам. Се трудиш да омалажувап за играчи што оставија последен здив на терен и придонесоа многу во доста деули, посебно на двомечов со Реал. Со самото тоа го омалажуаш и САФ и неговите одлуки за кој да игра на терен, а и искрено гледам дека не ја разбираш формациската филозофија на кој и да е меч.

Нани бил циган според тебе заради црвен картон што цела фудбалска експертска јавност го карактеризира како престрого досуден. Нани синоќа одигра фантастични 57 минути. Во дефанзива одигра феноменално покрај Евра. Ди Марија на стартот, подоцна Кака и Игуаин на таа позиција не можеа да претнат кога тој со Евра покриваше. Нани организира доста контри по негова страна. Арбелоа заедно со Варан не можеа на неколку наврати да го сопрат. При постигнувањето на голот заедно со Велбек за најмногу заслужни за тоа. Најпрвин Нани успеа да се справи со Варан кој е далеку физичики подобро граден, а подоцна Велбек успеа колку толку да го промени правецот за Рамос сам да си го закачи. Според тебе ова дуо одигра доста лошо вчера.

Зошто Чича не играл воопшто, а Велбек играл вчера. Со поставената формација и тактика со која се излезе вчера немаше никакво место за Чича. Велбек е подготвен 90 минути да игра и да прави чист пресинг на противничка половина, а и на наша половина. Велбек во меѓувреме е спремен да прими топка и да направи дриблинг и да организира контра со тоа што ќе се искористи неговата брзина во форот. Велбек во ваков меч има далеку подобар профил на играч од Чича со тоа што може да се движи бочно да направи дупли пас и да излезе или тој или некој друг наш играч во казненото поле. Друг фактор е тоа што се одеше и на висина на овој меч зошто Реал е доста силен во воздушни дуели. Велбек беше во наш пеналтик при корнери на Реал, и беше добар во воздушните дуели при прием на топка во средина на теренот. Со него САФ доби голема универзалност и може да го игра каде сака. Профилот на играч кој го има Велбек далеку повеќе одговара заразлика од профилот на Чича за ваков тип на натпревари. Чича според мене не може 90 минути да прави пресинг на противничка половина и во меѓувреме да биде креатор на било каква контра. Недостаток на Велбек, а предност на Чича што е голем финишер е друга работа, но во овој меч профилот на Чича не ни одговараше да игра од самиот старт.

Според некој и РВП потфрли на овој меч, но според мене баш одигра добар меч зависно како бевме поставени. Влезен е во сушен период од 5 натпревари без погодок, но во моментов и тој и Руни и Велбек, па и Чича покрај постигнувањето погодоци имаат и други задачи на теренот. Затоа САФ се одлучи да го доведе РВП и да го шитне Берба зошто РВП е далеку покорисен играч од Берба при помагање на среден ред, при креирање шанси, при воздушни дуели.

Еве (болдот) ти објаснение зошто играше Велбек пред Чича. Според поставеноста на играчите ако играше Руни, немаше да има место за Гигс чисто информативно. Зошто излеговме со иста поставеност како во Мадрид. Измени Кагава-Нани, Руни-Гигс.

Инаку според твоја логика и РВП не постигна гол на двата дуели против Реал, а имаше каде каде повеќе можности од Велбек на пример и во прв и во втор натпревар.

Како што имам напоменато на мојот претходен пост, кај нас напаѓачите имаат повеќе задачи при играта покрај постигнувањето голови. Сите го делиме мислењето дека Велбек има слаб финишинг и треба да работи на тоа. Досега неговата природна позиција беше класична 9-ка, позиција каде настапуваше минатата сезона и каде постигна 12 погодоци за деби сезона во Јунајтед. Сега САФ доби голема универзалност во него со досегашната негова ротација. Може да го позиционира и лево и десно и зад напаѓач. Има голема иднина Велбек, тоа што оваа сезона е слаб во финишот не е некој индикатор дека не го бива за во Јунајтед.

Џабе збориш ziak92, Велбек не постигна хет трик против Реал, аналогно на тоа, не го бива, и никад нема да го биде во Јунајтед...

Тука сум сонце, се логирам не бери гајле ти :D си реков уште после првата утакмица дека ќе се воздржам од коментари додека не заврши дуелов со Реал. Вака сега да си ти кажам, да не си ми така како потресена, според мене за првата утакмица Велбек одигра на нивоу, трчаше, покриваше го даде голот. Истата работа што ја правеа сите други околу него, со таа разлика што го даде голот. За втората, пофалните зборови што се упатени кон него, ги заслужува и клеверли, керик, гигс... значи nothing special за да го величам или да ме разубеди во мојот став со неговата игра. Покриваа и сите, покриваше и тој. Зошто него да го издвојам и да го испофалам? Дека го чувал Алонсо? Гигс го удвојуваше со Рафаел Роналдо така да исто и он ја има истата заслуга ко Велбек, заслугата што ти ја препишуваш само нему. Клеверли/Керик исто. Што да ти кажам Велбек е играчиште или дефинитивно му покажа на светот дека заслужува место во стартни 11 и дури и со слаба форма? Не, нема да го кажам тоа заради тоа што едноставно е - не е така.Знај дека а ко дојде ред да покаже на терен тоа што се очекува од него, и тоа заради кое што е ставен на терен - Од мене ќе ги добие позитивните критики,нема да мавам со глава у ѕид, али гледам дека нема да биде. Ок е, изигра на ниво и во двата натпревари, посебно првиот, со Норич да не зборам, неможеше да помине без тие негови смешни падови, али ај да не мешаме сега, ќе гледаме до крај сезона премиер, ФА куп па ќе правиме муабет за неговите настапи. Сигурен сум дека нема да ме побие. We okay now? :)

Дискусија и употреба на навреда за да се омаловажни соговорникот заради немање сопствени факти и аргументи или немање никакви факти или аргументи.

Не сум навредил никој тука нема ни да навредам зашто за се постои кодекс на однесување како тука на форум така и надвор од него. Имам свое мислење и си се држам до него дали е правилно или не нема тука стручни лица кој можат да ми го кажат тоа. Не сакам да се шаблонизирам а секако не за фудбалска дискусија во која монозинството го прогласува за ИДИОТ оној кој се контрира од однесувањето и размислувањето на колективот .

Пред се гордост и чест и манири на однесување.

ПОЗДРАВ од ГИГС !

btw еве ви го стручњакот
!
keown-nistelnooy2-415x275.jpg

Зошто не си победивме ко луѓе некни, да дадеа Руни и РВП по еден гол, да си славевме 1/4, да немаше црвен картон, да немаше вакви шпекулации за Руни....ама зошто да биде едноставно кога може да бие сложено :mad:

Дискусија и употреба на навреда за да се омаловажни соговорникот заради немање сопствени факти и аргументи или немање никакви факти или аргументи.

Не сум навредил никој тука нема ни да навредам зашто за се постои кодекс на однесување како тука на форум така и надвор од него. Имам свое мислење и си се држам до него дали е правилно или не нема тука стручни лица кој можат да ми го кажат тоа. Не сакам да се шаблонизирам а секако не за фудбалска дискусија во која монозинството го прогласува за ИДИОТ оној кој се контрира од однесувањето и размислувањето на колективот .

Пред се гордост и чест и манири на однесување.

ПОЗДРАВ од ГИГС !!!

Па дискусија бе другар. Еве јас ќе се земам за пример во дискусијава со тебе. Никаде не употребив навреда према тебе, ти нудам аргументи кои цели време ги избегнуваш и не ми нудиш контра аргумент. Друго, никој не те прави тебе идиот за тоа твое размислување, туку проблемот е што цело време по секоја страна се обидуваш да наметнеш некаква тензија која ескалира со лоши караници на фан клубов.

Срамота е мислам тоа што се случува изминатиов период на фан клубов, наместо да се разговара за теми поврзани со клубот (земете ги пример дечките од Фан Клуб Интер, а и дечките од Фан Клуб Баерн Минхен во последен период ги пратам), во нашиов фан клуб ако еден со друг не се сложува одма почнуваат пцовки и караници. Секој има свое милсење, но со нормални постови и почит кон останатите фанови дури и кога размислуваат спротивно да се дискутира на нормален начин.

бтв
Holloway: Fergie right to drop Rooney

Па дискусија бе другар. Еве јас ќе се земам за пример во дискусијава со тебе. Никаде не употребив навреда према тебе, ти нудам аргументи кои цели време ги избегнуваш и не ми нудиш контра аргумент. Друго, никој не те прави тебе идиот за тоа твое размислување, туку проблемот е што цело време по секоја страна се обидуваш да наметнеш некаква тензија која ескалира со лоши караници на фан клубов.

Срамота е мислам тоа што се случува изминатиов период на фан клубов, наместо да се разговара за теми поврзани со клубот (земете ги пример дечките од Фан Клуб Интер, а и дечките од Фан Клуб Баерн Минхен во последен период ги пратам), во нашиов фан клуб ако еден со друг не се сложува одма почнуваат пцовки и караници. Секој има свое милсење, но со нормални постови и почит кон останатите фанови дури и кога размислуваат спротивно да се дискутира на нормален начин.

бтв
Holloway: Fergie right to drop Rooney
тоа што некој навредува и не прифаќа туѓи мислења се причина за кавга а не моето размислување надвор од колективот !!! самиот факт дека некој изнесува тешки навреди кон друг доста зборуваат за неговиот карактер и личност.

Не заземам ничија стана за Велбек, само да ви кажам да оладете малце. :) Ја разбирам фрустрацијата на Гигс, ја разбирам пошто и мене многу ме нервира Велбек што не знае да заврши акција. Ама од друга страна навистина ептен трча и ја пореметува играта на противникот. :) Затоа јас него си го викам коњче. :) За трчање го бива, ама ќе почне ли да се приближува кон 16никот oдма почнувам се молам да не падне и да не скрши некоја нога. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom