Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Не бе и вака илустрирано не можам да си го замислам истото од страна на ГИГС ... едноставно човекот знае што прави на терен за разлика од други !!!

Другар, немам ништо лично против тебе, ама тоа што се трудиш да го правиш изминатиов период на форумов не можам да го сватам. Се трудиш да омалажувап за играчи што оставија последен здив на терен и придонесоа многу во доста деули, посебно на двомечов со Реал. Со самото тоа го омалажуаш и САФ и неговите одлуки за кој да игра на терен, а и искрено гледам дека не ја разбираш формациската филозофија на кој и да е меч.

Нани бил циган според тебе заради црвен картон што цела фудбалска експертска јавност го карактеризира како престрого досуден. Нани синоќа одигра фантастични 57 минути. Во дефанзива одигра феноменално покрај Евра. Ди Марија на стартот, подоцна Кака и Игуаин на таа позиција не можеа да претнат кога тој со Евра покриваше. Нани организира доста контри по негова страна. Арбелоа заедно со Варан не можеа на неколку наврати да го сопрат. При постигнувањето на голот заедно со Велбек за најмногу заслужни за тоа. Најпрвин Нани успеа да се справи со Варан кој е далеку физичики подобро граден, а подоцна Велбек успеа колку толку да го промени правецот за Рамос сам да си го закачи. Според тебе ова дуо одигра доста лошо вчера.

Зошто Чича не играл воопшто, а Велбек играл вчера. Со поставената формација и тактика со која се излезе вчера немаше никакво место за Чича. Велбек е подготвен 90 минути да игра и да прави чист пресинг на противничка половина, а и на наша половина. Велбек во меѓувреме е спремен да прими топка и да направи дриблинг и да организира контра со тоа што ќе се искористи неговата брзина во форот. Велбек во ваков меч има далеку подобар профил на играч од Чича со тоа што може да се движи бочно да направи дупли пас и да излезе или тој или некој друг наш играч во казненото поле. Друг фактор е тоа што се одеше и на висина на овој меч зошто Реал е доста силен во воздушни дуели. Велбек беше во наш пеналтик при корнери на Реал, и беше добар во воздушните дуели при прием на топка во средина на теренот. Со него САФ доби голема универзалност и може да го игра каде сака. Профилот на играч кој го има Велбек далеку повеќе одговара заразлика од профилот на Чича за ваков тим на натпревари. Чича според мене не може 90 минути да прави пресинг на противничка половина и во меѓувреме да биде креатор на било каква контра. Недостаток на Велбек, а предност на Чича што е голем финишер е друга работа, но во овој меч профилот на Чича не ни одговараше да игра од самиот старт.

Според некој и РВП потфрли на овој меч, но според мене баш одигра добар меч зависно како бевме поставени. Влезен е во сушен период од 5 натпревари без погодок, но во моментов и тој и Руни и Велбек, па и Чича покрај постигнувањето погодоци имаат и други задачи на теренот. Затоа САФ се одлучи да го доведе РВП и да го шитне Берба зошто РВП е далеку покорисен играч од Берба при помагање на среден ред, при креирање шанси, при воздушни дуели.

Другар, топката паѓаше и Нани го следи нејзиниот пад и ПРВ оди на топка на прием со цел да ја прими, а не го гледа Арбелоа. Арбелоа влетува во меѓувреме и дојде до тој контакт. Не постоеше намера од Нани да оди на таков старт над Арбелоа, туку одеше на прием.
Ако добро си читал што сум пишувал ќе знаеше дека не пишувам дека има намера при скокот, и дека не го забележува Абелоа, но при ударот кога тој веќе е свесен дека е во судир со Арбелоа при падот го оттурнува(со намера) Арбелоа а не дека имал намера при воздушниот дуел.
irY3AXtSsRD31.gif

Реакцијата на Нани при падот добро се гледа од вториот агол. Али ок ако сте убедени дека воопшто тука при падот нема никаква намера ве сваќам колку и да ви е јасно сето тоа. Си реков има и реални навивачи кои признаваат кога нешто е погрешно, но секој си има свое мислење и доста е коментирање околу ова.

Друже те разбирам што сакаш да кажиш и нормално е тоа дека немаше намера се до ударот во Арбелоа, но при приземјувањето Нани не се обидува да ја повлече ногата туку со намера го оттурнува Арбелоа добро се гледа на гифот при вториот агол

Друже абе и ја те разбирам, ама да дадеш црвен на ваков меч за ајде да речеме остар, ама ненамерен фаул е катастрофа, али ајде било поминало, само не заслужува ваков двомеч да биде решен на таков начин.. Поздрав!

Манчестер и тоа како силно нападна при крајот на натпреварот со играч помалку.Имаа игра,имаа шанси но немаа среќа во двобојот.
За тебе како навивач на Манчестер можеби не ти се битни зицерите што ги промашија Перси,Гигс,Видиќ(може ти не мислиш дека ударот на Видиќ беше зицер но таква ситуација за стопер е како оче наш)итн но јас како неутрален гледач тука ја гледам главната причина зашто не отиде Манчестер понатаму.И пред црвениот картон и после црвениот картон Манчестер беше надмоќен.
По не знам кој пат осеќам дека беше свесен потег од Мурињо после двата гола да дозволи Манчестер да игра, а они на контра да ја решат. Реал го имаше поседот и кога беа 11 на 11, а на не на 11 на 10 плус Модрич во игра. За мене очигледно беше зошто, Јунајтед ,,нападна'' на крај.

За шансите се согласувам.

Ако добро си читал што сум пишувал ќе знаеше дека не пишувам дека има намера при скокот, и дека не го забележува Абелоа, но при ударот кога тој веќе е свесен дека е во судир со Арбелоа при падот го оттурнува(со намера) Арбелоа а не дека имал намера при воздушниот дуел.
irY3AXtSsRD31.gif

Реакцијата на Нани при падот добро се гледа од вториот агол. Али ок ако сте убедени дека воопшто тука при падот нема никаква намера ве сваќам колку и да ви е јасно сето тоа. Си реков има и реални навивачи кои признаваат кога нешто е погрешно, но секој си има свое мислење и доста е коментирање околу ова.

Види, Нани не е таков пргав тип на играч кој имал такво минато како прво да удри некој со намера како што велиш ти. Самиот дуел и скок изгледаше страшно и Нани во оваа ситуација за која говориш ти, посебно при вториот агол се гледа дека при контактот тој се потпира на него, рефлексна реакција при пад кој можеби изгледа така опасно. Немаше никакви искри при натпреварот за да дојде до намерно удирање на противнички играч. И ако се видела некаква намера сигурно како што напоменав играчите на Реал како што се учни прво ќе правеа притисок на судијата, а потоа и некаков друг вид на протест. Ти си имаш свој став и поинакво размислување, тоа си е океј...но фудбалски експерти кои се далеку покомпетентни од нас сметаат дека за ваков контакт е престрого црвен картон.

Инаку ова беше и прв прекршок на Нани мислам и престрого досуден во ваков меч кој промени многу работи реално.

Другар, немам ништо лично против тебе, ама тоа што се трудиш да го правиш изминатиов период на форумов не можам да го сватам. Се трудиш да омалажувап за играчи што оставија последен здив на терен и придонесоа многу во доста деули, посебно на двомечов со Реал. Со самото тоа го омалажуаш и САФ и неговите одлуки за кој да игра на терен, а и искрено гледам дека не ја разбираш формациската филозофија на кој и да е меч.

Нани бил циган според тебе заради црвен картон што цела фудбалска експертска јавност го карактеризира како престрого досуден. Нани синоќа одигра фантастични 57 минути. Во дефанзива одигра феноменално покрај Евра. Ди Марија на стартот, подоцна Кака и Игуаин на таа позиција не можеа да претнат кога тој со Евра покриваше. Нани организира доста контри по негова страна. Арбелоа заедно со Варан не можеа на неколку наврати да го сопрат. При постигнувањето на голот заедно со Велбек за најмногу заслужни за тоа. Најпрвин Нани успеа да се справи со Варан кој е далеку физичики подобро граден, а подоцна Велбек успеа колку толку да го промени правецот за Рамос сам да си го закачи. Според тебе ова дуо одигра доста лошо вчера.

Зошто Чича не играл воопшто, а Велбек играл вчера. Со поставената формација и тактика со која се излезе вчера немаше никакво место за Чича. Велбек е подготвен 90 минути да игра и да прави чист пресинг на противничка половина, а и на наша половина. Велбек во меѓувреме е спремен да прими топка и да направи дриблинг и да организира контра со тоа што ќе се искористи неговата брзина во форот. Велбек во ваков меч има далеку подобар профил на играч од Чича со тоа што може да се движи бочно да направи дупли пас и да излезе или тој или некој друг наш играч во казненото поле. Друг фактор е тоа што се одеше и на висина на овој меч зошто Реал е доста силен во воздушни дуели. Велбек беше во наш пеналтик при корнери на Реал, и беше добар во воздушните дуели при прием на топка во средина на теренот. Со него САФ доби голема универзалност и може да го игра каде сака. Профилот на играч кој го има Велбек далеку повеќе одговара заразлика од профилот на Чича за ваков тим на натпревари. Чича според мене не може 90 минути да прави пресинг на противничка половина и во меѓувреме да биде креатор на било каква контра. Недостаток на Велбек, а предност на Чича што е голем финишер е друга работа, но во овој меч профилот на Чича не ни одговараше да игра од самиот старт.

Според некој и РВП потфрли на овој меч, но според мене баш одигра добар меч зависно како бевме поставени. Влезен е во сушен период од 5 натпревари без погодок, но во моментов и тој и Руни и Велбек, па и Чича покрај постигнувањето погодоци имаат и други задачи на теренот. Затоа САФ се одлучи да го доведе РВП и да го шитне Берба зошто РВП е далеку покорисен играч од Берба при помагање на среден ред, при креирање шанси, при воздушни дуели.
знаеш како викаат денес ... натпреварот заврши 2-1 изгубивме и да не отидовме натака зашто нани изигра 57 доб5ри минути кој паднаа во вода после несмасниот фаул .. и да фаулот е несмасен кој можеше да помине најнормално но можеше и да заврши со посериозна повреда а згора на тоа после глумеше и лудило што уште повеќе создава одбивност . Тоа што денес викаат престрог фаул знаеш како утре нема никој да се сеќава на тоа а реал ќе продолжи да игра лига на шампиони. Да играше Велбек добро сигурно немаше на перси да му биде тешко во напад сам , а тоа формација во која се остава руни на клупа да не ми е сватлив анезнам за тебе ... зашто нели ЗАГУБИВМЕ 2-1 ...

Чисто информативно , идам на испит знам за 20ка можам докторат да спремам но на крај не положувам , на крај диплома се добива со позитивна оцена во индекс а не со тешење дека сум морално положен . Секоја година статисти во лига на шампиони со баерн со барса сега со реал но битно учествувавме .

Најинтересно ми е што на сите изјави што ги кажаа побитните фаци кои стварно се разбираат од фудбалот кажаа дека стартот не беше за црвен картон освен македонскиве експерти што кењаат по фејсбук и форум, и ко демек објективни биле. :facepalm:

Руд Гулит: „Неверојатно лоша судиска одлука. Црвениот картон целосно го промени текот на натпрeварот“

Мајкл Овен (во кариерата настапувал и за двата тима): „Разочаран сум поради тоа што судиската одлука ја прекрши средбата. Разбирам што судијата мислел, но одлуката е преостра“.

Паоло Малдини: „Охохо, смешна судиска одлука. Зошто секогаш мора да се најде некој за да уништи добар натпревар?“

Кевин Принс Боатенг: „Како за ова се добива црвен картон? Дали е сериозен? Тажно е кога некој ќе убие ваков натпревар“.

Диди Хаман: „Јасно е дека не го виде Арбелоа, не сакаше Нани да стартува на него. Ова не е ниту за жолт“.

Ентони Пилкингтон: „Зошто судиите секогаш мислат дека се главни ѕвезди на натпреварите? Овој кловн обожава црвени картони“.

знаеш како викаат денес ... натпреварот заврши 2-1 изгубивме и да не отидовме натака зашто нани изигра 57 доб5ри минути кој паднаа во вода после несмасниот фаул .. и да фаулот е несмасен кој можеше да помине најнормално но можеше и да заврши со посериозна повреда а згора на тоа после глумеше и лудило што уште повеќе создава одбивност . Тоа што денес викаат престрог фаул знаеш како утре нема никој да се сеќава на тоа а реал ќе продолжи да игра лига на шампиони. Да играше Велбек добро сигурно немаше на перси да му биде тешко во напад сам , а тоа формација во која се остава руни на клупа да не ми е сватлив анезнам за тебе ... зашто нели ЗАГУБИВМЕ 2-1 ....

Друже, значи ова не е фифа па ајде да ги стаеме сите јаки играчи.
Тука пред се битна е тактиката, што беше ТОП. Башка СИГУРНО има нешто зошто Руни не играл. Единствената грешка на Фергусон што не реагираше одма. Од друга страна им се посреќи моментот на реал кога го постигна Модрич голот, инаку и Бензема ќе влезеше во игра, што значи повеќе простор за контра.
Јебига, може само да филозофираме тука.

,
прашањето е дали ти си ненормален ? Немам јас 15 годинки и не пратам фуддбал од ерата на роналдо туку пратам од 93 навака , и добро знам што кој каде како . Велбек е имбецил , трча да ама и сите имбецили можат да трчаат но не може секој да даде гол . Од друга страна колку повеќе го гледам стартов на нани толку повеќе сваќам дека дечкото нема мозок ... треба да претпостави дека можно е да има некој позади него , а замисли да играше арбеола со глава .. а замисли да идеше во публика топката со мајагери ќе влезеше во публика . Да нани е крив зашто направи најглуп можен старт во накритичниот момент на сезоната ... кое секако не кошташе испаѓање од лига на шампиони . НЕ МИ Е КРИВО ШТО ИСПАДНАВМЕ криво ми е што отиде понеквалитетен тим кој зависи од само еден човек и криво ми е што после цела планета ќе се сити на нашиот пораз и тоа само заради еден имбецислки потег од нани .. па уште и глумеше лудило дека си го повредил ѓонот на копачката од ребрата на арбеола !!!
Дечко ти ако имаш појќе од 12 години тогаш незнам као поминуваш на систематски...поарно кажи дека имаш 10 год. или дека имаш пречки во развој отколку сите тука да ти се смеат..па уште се фали од 93 гледал фудбал, тешко на твоите дома со тебе

Руд Гулит: „Неверојатно лоша судиска одлука. Црвениот картон целосно го промени текот на натпрeварот“

Мајкл Овен (во кариерата настапувал и за двата тима): „Разочаран сум поради тоа што судиската одлука ја прекрши средбата. Разбирам што судијата мислел, но одлуката е преостра“.

Паоло Малдини: „Охохо, смешна судиска одлука. Зошто секогаш мора да се најде некој за да уништи добар натпревар?“

Кевин Принс Боатенг: „Како за ова се добива црвен картон? Дали е сериозен? Тажно е кога некој ќе убие ваков натпревар“.

Диди Хаман: „Јасно е дека не го виде Арбелоа, не сакаше Нани да стартува на него. Ова не е ниту за жолт“.

Ентони Пилкингтон: „Зошто судиите секогаш мислат дека се главни ѕвезди на натпреварите? Овој кловн обожава црвени картони“.

Дечки се ок само не се навредувајте меѓу себе, на сите ни е тешко јасно ко ден е тоа.

,
Дечко ти ако имаш појќе од 12 години тогаш незнам као поминуваш на систематски...поарно кажи дека имаш 10 год. или дека имаш пречки во развој отколку сите тука да ти се смеат..па уште се фали од 93 гледал фудбал, тешко на твоите дома со тебе

а што ти имаш проблем со луѓе кој имаат пречки во развој ? .. па зар има поголем инвалидитете од такво размислување ?

иначе браво за постот се гледа дека си го мислел многу време и се надевам дека никој не ти помогна дома да го составиш !!!

applause_1.gif

а што ти имаш проблем со луѓе кој имаат пречки во развој ? .. па зар има поголем инвалидитете од такво размислување ?

иначе браво за постот се гледа дека си го мислел многу време се надевам никој не ти помогна дома да го составиш !!!

applause_1.gif
Баш ми е мило што ме разбра,само ми го потврди мислењето...

Баш ми е мило што ме разбра,само ми го потврди мислењето...
не знаев дека мислење е кога друг ти кажува што да мислиш ама ок чим така викаш во право си !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom