Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување

мојот кога и да помине некој пред врата или не дај боже да тропа по скали во влезот ке полуди од лаење , се додека не се отвори врата и кој и да е пред врата ке полуди од срека... така да , ако влезе крадец ништо нема да му деси :D само што не знам дека некој би се осмелил кога ке слушне како лае...

мојот кога и да помине некој пред врата или не дај боже да тропа по скали во влезот ке полуди од лаење , се додека не се отвори врата и кој и да е пред врата ке полуди од срека... така да , ако влезе крадец ништо нема да му деси :D само што не знам дека некој би се осмелил кога ке слушне како лае...
Хахах, знам на пријатели кои чуваа некој овчар (крзното слично на боб таил али цело бело, средно по раст) стално се помочуваше од среќа штом не осети дека идеме. А чуварскиот инстинкт кога ќе проработи е тогаш беше лошо, го зафркаваше пријателов со лисица за на врат на мајка ми, збесна во права смисла на зборот.

Кај питовите кога сме секогаш е со предрасуди а навистина нема потреба.
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 00:52 ---
Го најдов, убавецот се викаше Бени а беше од раса Јужен Руски Овчар.

Сите кучиња си ги цуваат своите домови сигурно некој нема да влезе како на пример јас чувам КК кај мене поштарот или тој што отцитува за струја уств немора да значи ниеден човек неможе да влезе поентата ми е секое куче си го чува домот. :)
--- надополнето: 4 март 2013 во 12:18 ---
Сите кучиња си ги цуваат своите домови сигурно некој нема да влезе како на пример јас чувам КК кај мене поштарот или тој што отцитува за струја уств немора да значи ниеден човек неможе да влезе поентата ми е секое куче си го чува домот. :)

Самојед куче дојде кај мене у дворот и не сака да си оде еве више 2 саати...

Шетам ваму наму некој да не има изгубено куче ама слабо..го сликав и а ставив на фејсбук ај сега и тука че а ставам за секој случај..иначе од Неготино сум

Photo0159.jpg

Самојед куче дојде кај мене у дворот и не сака да си оде еве више 2 саати...

Шетам ваму наму некој да не има изгубено куче ама слабо..го сликав и а ставив на фејсбук ај сега и тука че а ставам за секој случај..иначе од Неготино сум

Прегледај го приврзокот 59524

Пиши на Анима Мунди. И остави твој контакт.

^ Има некој објавено дека јас сум постирал тука за кучето...

Иначе го пуштив да видам дали че си оде..едно 30 минути се вртеше у дворот а отворив вратата и влези дома, не сакаше да испадне и си легна.. морав да го дигнам :icon_lol: го пуштив на терасата...иначе напиено и најадено е...од прегеска изеди малку салама и 4 виршли..доста му е

Ако се јаве сопственикот че си го земе најадено :icon_lol:

^Супер :)
Немој да претераш со салами и такви други глупости... многу боље алтернатива ти е сува храна, па ако мора и најевтината:eek:

^Супер :)
Немој да претераш со салами и такви други глупости... многу боље алтернатива ти е сува храна, па ако мора и најевтината:eek:

јас па не знам како да го натерам мојот да јаде дехидрат, само домашни јадења , салами и меса сака... односно јас би го држел гладен додека не пројаде тоа дехидратот ( му купувам високо квалитетен) али од дома моите ке спискаат ...

јас па не знам како да го натерам мојот да јаде дехидрат, само домашни јадења , салами и меса сака... односно јас би го држел гладен додека не пројаде тоа дехидратот ( му купувам високо квалитетен) али од дома моите ке спискаат ...
Пробај да помешаш со вода од супа или малку јогурт,тоа колку да почне да јаде.

Пробај да помешаш со вода од супа или малку јогурт,тоа колку да почне да јаде.
Како што ти кажа SaltNPepa и можеш покрај домашна храна полека да му вметнуваш дехидрат во истото тањирче со што би почнал домашна 70/80%-дехидрат 20/30% и постепено би требало да се навикне на дехидратот.

Како што ти кажа SaltNPepa и можеш покрај домашна храна полека да му вметнуваш дехидрат во истото тањирче со што би почнал домашна 70/80%-дехидрат 20/30% и постепено би требало да се навикне на дехидратот.

не е мал овој, знае што е дехидрат и кога го мешам или го избегнува или одбива да јаде тоа...

Веќе подолго време сакам доберман ама сакам од мало да го имам и да го чувам некој да не продава случајно или пак да знае од каде да најдам ?

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom