Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Си почина човекот...Gagarin?!?
Бог е бесмртен, и на небо и на земја.
Си почина човекот...Gagarin?!?
...I pod zemja, neli - deka seprisuten, fraerot... Da ne zborime za site drugi mesta kajshto go ima, poshto nekoi od niv se bezobrazni za na forum.Си почина човекот...
Бог е бесмртен, и на небо и на земја.
Ти си друже масон, илуминат, така ?!Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!
Ете и јас ќе кажам, по 100-ти пат:
Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.
Очекуваш одговор? Е па штом очекуваш смеам ли да не одговорам?
Гледајки ти го однесувањето заклучувам дека ни ти незнаеш што си.Очекуваш одговор? Е па штом очекуваш смеам ли да не одговорам?
Оди наназад по темава и ќе знаеш што сум И на темата за телема
П.С. Уште кога го искористи зборот „секта“ - се знаеше дека си некоја од „религиите“ на светот - дали ислам дали христијанство...
Не си во право! Во вистинската религија не постојат секти! Па сега ти види кај си...Која била првата Христијанска религија ? Православие.
Одбегнуваш одговор.Го почитувам тоа и ке прекинам овде поззНе си во право! Во вистинската религија не постојат секти! Па сега ти види кај си...
Сите православни би сакале да е така но... Ако веруваш во тоа, ок
Но,тоа е твое верување, така да... темата е во што веруваме... јас реков порано што како, добро би било да се запознаеш со разните верувања и слично... ти се изјасни за православен... Јееј
Одговорено е... наназад на темава. Ќе налетуваш на мене многу тука... ќе видиш и самиот. Многу веруваат... стопанката ама слабо нешто на виделина...Одбегнуваш одговор.Го почитувам тоа и ке прекинам овде позз
што ти значи ова ?Одговорено е... наназад на темава. Ќе
поздрав 93 93/93