DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Vo koj?Верувам во Бог
Vo koj?Верувам во Бог
Во оној на небото и на земјата....Vo koj?
Верував дека сум одбаниран од талемата....али ме заебаа....... брадата на Макропросопусот (да бидам фенси малку)
Кога јас велам дека верувањето е за оние кои не знаат... и ќе се заебат, ти не убедуваш како религијата и верувањето е многу битно нешто во животот!!!Верував дека сум одбаниран од талемата....али ме заебаа....
Брат....грешка си. Јас никогаш не реков дека верувам, секогаш сум дал изјава дека ЗНАМ дека Бог постои.Кога јас велам дека верувањето е за оние кои не знаат... и ќе се заебат, ти не убедуваш како религијата и верувањето е многу битно нешто во животот!!!
Ете ти доказ дека верувањето без потпора од знаењето е јалова работа... почни да учиш.
Но ти може да си веруваш сеуште... така ти е убаво на срценцето секогаш, дури и кога си во грешка
„Брат“
Мелез, кој лаже(значи и тука лажеш) дека е од кисела вода , а тој од шутка бил....мозокот е заебана работа.....секогаш ќе си најде оправдување за глупостите што ќе ги направи.„Брат“
Јас не сум трчи лажи, само те зезам тебе бидејќи си ми интересен Да те развеселам малку И знаев дека ќе искоментираш
Брат...мозокот е заебана работа.....секогаш ќе си најде оправдување за глупостите што ќе ги направи.
За да повикаш некој на дебата мора да имаш прочитано повеќе од оној кој го предизвикуваш, инаку ќе те победи противникот.Брат...мозокот е заебана работа.....секогаш ќе си најде оправдување за глупостите што ќе ги направи.
Знам, од тебе видов тоа... Како ти си ги оправдуваш сите бладања овде и зошто? Ете ти сам си одговори...
Немој... со свој камен по таа глава... НЕ!
Ајде оди дебатирај си со богот, кој што го знаеш, иако некои свети книги(знаеш за кои книги зборувам нели?) велат дека никој не го видел ниту може да го види... ама ако, ете ти веруваш дека го „знаеш“. Нека ти биде...
П.С. Со тебе дебата? Со тебе еден кафе-муабет не може да се направи муабет не пак дебата...што ќе ми велиш постојано: не е така и ќе ми зборуваш како сум секташ, атеист и не знам што?
Прво ќе читаш книги, ќе научиш нешто, па ќе дебатираме, до тогаш... нека, имам со кој да дебатирам и тоа премногу + да научам нови работи од тие дебати...
Ти, диши...
Ок ок , ајде со селски муабети дома, не ме заморувај со твоите „творенија“... не ќе си мерам п. со тебе на форум... ти реков што имам да речам
Еве јас ќе те изненадам....ако успееш да разбереш....Немате некое друго верување, да изненадите? Богомилско на пример...? Дајте бидете малку иноватори !
Gagarin?!?Во оној на небото и на земјата....