Лига на Шампиони 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку уште еднаш - мило ми е што испаднавте на ваков начин :icon_lol:
парадокс момент кога фан на лузпул се радува на тоа што манчестер испаднал од лига на шампиони иако истите немаат појма што е тоа лига на шампиони ... битно да се радуваат деца !!!

Кажете ми еден навивач неутрален кој помисли дека ке има црвен картон? Го гледав натпреварот во кафиќ, и сите, буквално сите се изненадија од одлуката да покаже црвен...

Јас...Кога го видов стартот одма реков тука мора да има црвен.Другите почнаа да ми се смеат.На крај се испостави точно моето мислење.Едноставно неможе да помине неказнето такво нешто,исто ко и на Бернабе,ситуација со Варан или кој беше.Мораше и он да попие црвен,а и мораше да има пенал за Реал на Трафорд.

Иначе,ве читам и се смеам.Не за судиската одлука,туку за тактиката на Фергусон.Му симнувам капа за потегот со Гигс и Велбек.Убедливо најдобрите поединци во Јунајтед денес.Потоа,нормално,по црвениот не само они туку целиот тим падна.
А Мурињо тотално ме разочара со изјавата.

Јас...Кога го видов стартот одма реков тука мора да има црвен.Другите почнаа да ми се смеат.На крај се испостави точно моето мислење.Едноставно неможе да помине неказнето такво нешто,исто ко и на Бернабе,ситуација со Варан или кој беше.Мораше и он да попие црвен,а и мораше да има пенал за Реал на Трафорд.

Иначе,ве читам и се смеам.Не за судиската одлука,туку за тактиката на Фергусон.Му симнувам капа за потегот со Гигс и Велбек.Убедливо најдобрите поединци во Јунајтед денес.Потоа,нормално,по црвениот не само они туку целиот тим падна.
А Мурињо тотално ме разочара со изјавата.
Конечно еден реален пост да прочитам каде што убаво потсети на ситуацијата од првата утакмица:cuc:

Уште поглуп муабет е дека Фергусон ја промашил тактиката...Трпачот има право на свое мислење, и го почитувам тоа, но се до црвениот картон, Реал беше анемичен, и шансите за понатамошен пласман им беа сведени на минимум, се заради тактичката поставеност на Манчестер...
Само разменуваме мислење, ништо повеќе.

Фергусон го потцени напаѓачкиот потенцијал на својата екипа, факт! Нападот им е најјако оружје на Јунајтед, да беше италијанска екипа така ќе играше.

Реал имале јак контра напад? Па имаат, ама тоа е ризик што треба да се превземе. Стај ги Руни и Кагава, малце пресинг врз Алонсо кој не е у топ форма, и Кедира кој не е јак техничар, нема ми контри ни ништо.

Ван Перси делувашее отсечено, немаше топки кон него. Јунајтед немаше доминација ни дома ни у гости, имаа шанси да, поради брзината на Велбек и Нани, и поради тоа што на корнери спијат на Реал играчиве.

Како и да е, одличен натпревар.

И еден заклучок, на Јунајтед очајно им требаат везњаци.

Боби бе шо ти е финтава? Тактиката на Фергусон беше фантастична, Јунајтед имаше резултат за прлаз се до црвениот!

Што ќе се десеше понатаму да немаше црвен може само да предвидуваме. Ја како фан на Реал, познавајќи го анемичниот напад предвидувам дека Реал претешко ќе дадеше гол до крајот на мечот, и дека тоа единствено ќе го стореше ко што го стори Модриќ со удар ван шеснаесетник.

Факт е дека тактиката на Ферги му се исплатеше до моментот на пресврт.

За Јунајтед бев ама она копилено турско мрази англиски тимови :mad: Честито за Реал заслужено одат понатаму, ги надиграа на Сантјаго а еве сега и на Олд Трафорд.
Пеер искрено,објективно гледам цело време и честитав и се,ама да ми кажеш дека пред црвениот Реал играше нешто против Манчестер,не можам да не се изнасмеам.Тотално беа умртвени,за на Бернабе не зборам.Оваа утакмица едноставно до пред црвениот реал немаше ни една единствена шанса.
Него,нема везе нели,тие ќе играат 1/4 финале,ние ќе гледаме.Криво ми е само што момците оставија се на теренот,а тоа што го градеа 57 минути го сруши едно педерче Турско.Се воздржувам од прееска да не го испцујам,ама не бива у пизду матер,да му го натопорам до грклан ебате кретенот глуп,50-50 ситуација,1/8 финале..

Види ги бе, навивачи на Јунајтед и Ливерпул се расправаат во темава.
Ај оставете ни ја темата на нас кои сме дел од ЛШ. :icon_lol:
Јеботе и ти ме насмеа,не се имав насмеано од голот кога го даде Рамос прееска...т.е автоголот.:notworthy:

Види ги бе, навивачи на Јунајтед и Ливерпул се расправаат во темава.
Ај оставете ни ја темата на нас кои сме дел од ЛШ. :icon_lol:

За мене како неутрален гледач пак немаше црвен картон. Намерата на Нани воопшто не постоеше. Неговато стапало беше малку и свиено со цел да ја прими топката. Италјански судија за вакво нешто ќе размисли дали да го извади жолтиот картон.
Во секој случај тој момент го одлучи натпреварот и факт е дека Реал беше послабиот тим, само среќата му се насмевна денес.
Многу позитивно ме изненади Велбек денес, а исто може да кажам и за Нани кој според мене играше добро.
Со среќа на Реал понатаму...

Ајде сега завршите оваа дискусија, утре има натпревари како на пример Јуве-Селтик каде што мораме да ги победиме тие шкотски плачковци и тоа еден добар ќотек да им удреме :pos: :D

Немам ништо ни против Реал, ни против навивачите. Сакам само да го начека некој на судијата вака.

Само разменуваме мислење, ништо повеќе.

Фергусон го потцени напаѓачкиот потенцијал на својата екипа, факт! Нападот им е најјако оружје на Јунајтед, да беше италијанска екипа така ќе играше.

Реал имале јак контра напад? Па имаат, ама тоа е ризик што треба да се превземе. Стај ги Руни и Кагава, малце пресинг врз Алонсо кој не е у топ форма, и Кедира кој не е јак техничар, нема ми контри ни ништо.

Ван Перси делувашее отсечено, немаше топки кон него. Јунајтед немаше доминација ни дома ни у гости, имаа шанси да, поради брзината на Велбек и Нани, и поради тоа што на корнери спијат на Реал играчиве.

Како и да е, одличен натпревар.

И еден заклучок, на Јунајтед очајно им требаат везњаци.

Грешка си ја мислам...

Тактиката беше феноменална....Пре искусен е Фергусон да се залаже со напаѓачкиот потенцијал на својата екипа...Оваа утакмица не се добива на напад него на средината...

Кагава да,ама Кагава не ти трча и не ти игра така во дефанзива ко Гигс на пример па бил и 40....

Реално Реал немаше ништо се до црвениот картон....Беа ко барса што мота околу шеснаесетник чекајќи да падне метеор....Меѓутоа ги удри црвениот јако,поише психички а ги крена Реал многу!

Реал беа бољи во првата утакмица кај што требаа да ја добијат таа утакмица...Да не беше овој сплет на околности ќе испаднеа...

Мене се уште не ми е јасно што бараат навивачите на ПУЛ во Лига на Шампиони топик ... ваша е ама Лига на Шампиони 2033 година што значи сте подраниле едно 20 години !!!!

Од кога немам гледано фудбал еееее...туку денес се запрепастив :eek: ryan giggs уште е жив и игра фудбал :cuc:
Oва ме потсети на еден меч на Милан во ЛШ со некој (не ми текнува моментално кој им беше противникот) и камерите се вклучија доле на скалите за излез на теренот. Судијата се поздравуваше со играчите на двата тима и кога дојде до Малдини направи збунета фаца и го праша: "Ти уште играш?":pos:

Едно време кога збореа навивачите на Реал : Барса со судиите ова она, еве сега вас кој ве помогна!

Не викам ве спаси! ве помогна.

За разлика од утакмицата кога Барса изигра 1 : 1 со Челзи значи ние бевме оштетени во врска со црвен картон (Абидал), а тие беа оштетени во врска со пенал(от/ите)

Манчестер вечерва беше оштетен и со црвен картон и со 2 пенали колку јас што видов во второто полувреме имаше на двапати играње со рака од страна на играчите на Мадрид, ама повеќе се сеќавам кога Велбек шутираше во раката на Рамос.

Како и да е, му се смееа на Барса баш ме интересира сеа како се осеќа и што мисли Мурињо кога и нив судијата вечерва им помогна!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom