Пиши им на градски паркинг да ти уведат да плаќаш за да бидеш од "Европа".па немам потреба да плаќам ние сме од тие социјалците што некој погоре ги спомена и кај нас во реонски не се наплаќа паркинг
Еве сега им вртам ,ама не дигаат изгледа дале отказ викаат доста ги грабавме луѓево почнаа да плачат што по центар на град им наплаќаме паркинг.Пиши им на градски паркинг да ти уведат да плаќаш за да бидеш од "Европа".![]()
Според правните норми, прифатени кај цивилизираните народи за да ти нешто платиш треба за возврат нешто да добиеш.Еве сега им вртам ,ама не дигаат изгледа дале отказ викаат доста ги грабавме луѓево почнаа да плачат што по центар на град им наплаќаме паркинг.
Што да добиеш за возврат ? Што добиваш за возврат во ЕУ на таквите паркиралишта?Според правните норми, прифатени кај цивилизираните народи за да ти нешто платиш треба за возврат нешто да добиеш.
Тие меѓусебни давања и примања треба да бидат еднакви- aequitas dati et acepti. Ако тие меѓусебни давања не се еднакви, тоа воопшто не е облигационен однос туку се работи за измама или пљачка.
А тоа се случува во Скопје со зонското паркирање.
Јавните паркиралишта не се сопственост на Градот или општината, уште помалку се сопственост на зонашите. Се работи за јавно добро во општа употреба. Единствено што можат да наплатуваат на јавните паркиралишта е комунална такса. Она што си го ти видел во другите земји е токму тоа, наплата на комунална такса која служи да се финасираат ативностите на општината.
Кај нас е друга ситуација. Едноставно, едниот градоначалникот си направил претпријатие да си ја вработи својата швалерка, а другиот да си вработи свој близок роднина и сега тие „ стопанисуваат и поштено заработуваат “.
Предмет на една облигација може да биде, давање, сторување добро, не сторување и трпење: dare, facere praestare, non facere et pati.
Tи им даваш пари, а што тебе ти дала швалерката? А да ја видиш како изгледа, не верувам дека ќе посакаш такво нешто.
Прво ти гледаш она што сакаш да видиш, а тоа е да најдеш оправдување за зонското во Скопје.Што да добиеш за возврат ? Што добиваш за возврат во ЕУ на таквите паркиралишта?
Па не е баш така како што викаш ,неможе да биде комунална такса кога паркинзите се пред зградите и имаат точно одбележано регистрација доле во полето и со знак П со регистрација горе и за нив плаќаш огромни суми на годишно ниво, а уште помалку е комунална такса кога имаш паркометар на кој уплаќаш и ти издава сметка за колку време смееш да седиш таму.
Да видиш ти на какви места наплаќаат паркинг низ Европа и колку пари наплаќаат ќе се скубеш и ќе речеш ќути јас бар добивам паркинг место со пристапни улици.
Сироти хоштаплери....
Многу убаво ти пишав погоре само кој е писмен знае да чита.Сироти хоштаплери
Морале да пратат трол, тука да покуша да ги брани пред избори.
ОК тоа, разбирам, политика е. Мора пред избори така. Грант ќе се најде барем некој неинформиран, и ќе си рече у право е човеков дај да плаќаме све што ќе им текне да ни побараат...
Повторно те прашувам, тролу: како тоа Ти ја гледаш Европа у анексијата на паркинзите, што се прави кај нас, а не ја гледаш во базичните нешта, како социјалната и правната сигурност (кои кај нас ги нема)?
Јас да.ај ок ,во ред е
Кажи ми партиски определен си така ?
Епа убаво за тебе и баш мене најде да ме квалификуваш за партиски трол и партиски определен ?Јас да.
Член и подржувач на ВМРО ДПМНЕ од 1993-та.
Али тоа не ме спречува да детектирам отворен грабеж на моите пари и права и ако треба тоа да го артикулирам на избори.
Ти слеп си?Епа убаво за тебе и баш мене најде да ме квалификуваш за партиски трол и партиски определен ?
Сигурно дека сум партиски определен, и не само тоа, јас сум многу активен член на партијата која се вика СМРТ ЗА ЗОНИ И ПАЈАК ВОЗИЛАај ок ,во ред е
Кажи ми партиски определен си така ?
Бидејќи само човек со книшка хејта нешто што е сосема нормално и човек со книшка не одговара на ниедно прашање што му е поставено.
Кажи ми уште ова и не ви се мешам повеќе.Ти од каде знаеш дека си ја вработил некој швалерката ? Да не ти е жена случајно или пак сестра ?
Иначе не се 40 туку се 29 земји , освен во тие 40 ако не ги сметаат оделно сите држави на СР Германија и неколку држави од САД.