Помош, софтверски проблеми и совети

S

Sinisa123

Гостин
Пиши го ова у нотепад и сними го како *.BAT
taskkill /im sidebar.exe /f
regsvr32 /s msxml3.dll
regsvr32 /s scrrun.dll
regsvr32 /s jscript.dll
regsvr32 /s atl.dll
Regsvr32 /s "%ProgramFiles%\Windows Sidebar\sbdrop.dll"
Regsvr32 /s "%ProgramFiles%\Windows Sidebar\wlsrvc.dll"
reg delete "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones" /f
"%ProgramFiles%\Windows Sidebar\sidebar.exe"
кој ќе го снимиш, отвори го и после тоа ќе ти работаат гаџетите.
Mozes da obajsnis poubavo vo detali poso ne mi e poznato ova i ne znam kako da go napravam :)

S

Sinisa123

Гостин
епа ондак неможеш... тоа е тоа :D
Ako mozes za ova da mi kazes sto da pravam:Luge vaka sea baterijata na lap topot mi e garant 5 casa ama koga ke se namali baterijata 90 % mi pokazuva 1 h ostanato,potoa pak ke se kaci ke se namali na 67 % mi pisuva 2 h i 5 sek ostanato.A inaku dali treba da ja vadam baterijata od lap topot ili ne po pravilo daj kazete da znam

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ako mozes za ova da mi kazes sto da pravam:Luge vaka sea baterijata na lap topot mi e garant 5 casa ama koga ke se namali baterijata 90 % mi pokazuva 1 h ostanato,potoa pak ke se kaci ke se namali na 67 % mi pisuva 2 h i 5 sek ostanato.A inaku dali treba da ja vadam baterijata od lap topot ili ne po pravilo daj kazete da znam
Не мислиш дека ако знаев у старт ќе ти кажев? немам лаптоп лично ама батеријата зависи од тоа што го правиш во моментот.. барем така мислам. Сигурно не се троши исто батеријата ако имаш укључено само скајп и мозила или ако играш некоја игра или работиш во фотошоп.

Член од
5 јануари 2013
Мислења
91
Поени од реакции
39
За тој проблем потребна е калибрација ,секој бренд си има препорака како се прави но мислам дека у принцип кај сите е да се наполни скроз лап топот ,да се изгасат опциите за трошење односно да се стави на режим со максимална потрошувачка додека не се исклучи самиот од себе ,потоа повторно да се полни до 100 проценти откако ќе се наполни да се врати во нормален режим ,но не сум сигурен дали имаше уште некој чекор ,провери си на подршка за корисници кај производителот.

S

Sinisa123

Гостин
Не мислиш дека ако знаев у старт ќе ти кажев? немам лаптоп лично ама батеријата зависи од тоа што го правиш во моментот.. барем така мислам. Сигурно не се троши исто батеријата ако имаш укључено само скајп и мозила или ако играш некоја игра или работиш во фотошоп.
Dobro de ne more da se ljutis oma eeee pa i ti kakov si

Член од
24 март 2006
Мислења
22
Поени од реакции
10
Две прашања до ценетиов форум...Прво Имам Лап топ HP probook 4530s купен пред 6 месеци..Прашањето е дали има влијание врз рокот на траење на батеријата дали повеќе пати се полни или не.Имено лап топот се користи максимално и се полни најмалку 3 пати на ден и издржува со вклучен надворешен cooler околу 3 часа. Гледам дека има доста спротиставени ставови така да не знам што е првилно или не ...дали да ја вадам батеријата и да ми биде приклучен директно на струја или пак да терам како и до сега???????????
Второ Која е нормална температура на горенаведениот лап топ имено кога под него немам ставено надворешен cooler тогаш темепературата ми е од 52 до 60 степени а кога имам надворешен cooler тогаш температурата ми е од 35 до 45 степени....Тоа е се убаво но со надворешен cooler побргу ми се празни батеријата.
Кажете ваше размислување.....дали е ми е потребен надворешен cooler,има ли тој влијание во однос на продолжување на векот на траење на лап топот,дали батеријата да ја вадам или не,има ли опција на ХП лап топот да се исклучува батеријата да не полни без да се вади, и слични ваши размислувања....ПОЗДРАВ
Ako se raboti za Litium-jonska baterija (najverijatno) mislam deka prosecniot veka na traenje e okolu 400 praznenje/polnenje ciklusi, posle toa drasticno ke se namali vremetraenjeto na baterijta, okolu pola do eden cas.
Ako tolku intenzivno go koristis laptopot, najdobro e da ja izvadis baterijata, ako planiras podolgo vreme da ne ja koristis, napolni ja do okolu 40%.
Vo vrska so temperaturata, zavisi od procesorot, 60 stepeni ti e nekoj maximium, na ovaa temperatura bi trebalo kulerot da pocne da ladi so maksimalni vrtezi i e sosema normalno.
Nemas opcija niti na xp niti na bilo koj drug OS baterijata da ne se polni dodeka e vo laptopot.
Vo sekoj slucaj, za procesorot i grafickata najodobro e da go koristis nadvorsniot kuler.

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Mi treba pomos..imam microsoft office 2007 word ..
go koristam poke vreme ..ama odednas se zamrzna
go izbrisav, go preinstalirav i key succesfull
no povtorno e zamrznat... pisi nesto dialog box :D
--- надополнето: 6 март 2013 во 16:00 ---
--- надополнето: 6 март 2013 во 16:08 ---

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Има ли некој добар софтвер за превод од англиски на македонски (ако нема македонски може и српски или хрватски),али да не е гугл транслејт,релативно точно да преведува текстови со стручни термини??

Член од
29 октомври 2012
Мислења
224
Поени од реакции
70
--- надополнето: 6 март 2013 во 16:15 ---
А што пиша???

Ако неќе симни си open office.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ај вака ако може некој да биде од корист. Уште од кога ќе го укључам компјутерот, цело време CPU Ussage ми седи над 90% а немам отворено ништо посебно, мозила, скајп, винамп... колку што памтам до пред некое време одвај 30-40% успевав да искористам со све отворено. Дали може некој да види и да препознае нешто што би можело да прае проблем? еве скриншот од такс менаџер. А и бтв, кој ќе снимим нешто на декстоп, мора да напраем рефреш прво па после се појавуа... чудна работа.
Untitled.png

Kajgana Shop

На врв Bottom